Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćgosia

Którą z tych kobiet prędzej przyjęlibyście do pracy

Polecane posty

Gość gośćgosia

Pierwsze 38 lat i jedno dziecko 17-letnie, czy kobietę 32 lata z 3-letnim dzieckiem? Nie znacie tych kobiet, widzicie tylko cv bez zdjęcia, doświadczenie zawodowe mają podobne.

Gość gość
Pierwszą, druga za bardzo podpadająca, że planuje zaciążyć w niedługim czasie

Gość gość
pierwsza

Gość gość
pierwszą

Gość gość
zdecydowanie pierwszą

Gość gośćgosia
To miłe bo jestem właśnie tą pierwszą, niestety nie daje to żadnej pewności bo i tak prędzej przyjmą taką 25 bez zobowiązań niż mnie :(

Gość gość
a co ja mam powiedziec ?? 30lat, mezatka bez dziecka, zero szans na zatrudnienie na umowe o prace. W sumie sie nie dziwie, bo juz najwyzszy czas na dziecko.....a z czego zyc???

Gość gość
I tak w pierwszej kolejności zatrudniają znajomych.

Gość gość
żadnej dzieciatej :)

Gość gość
Niedzieciatej przed 45 na pewno bym nie przyjął bo zawsze może planować ciążę. A autorka gdyby chciała drugie dziecko miałaby je już dawno, więc miałaby największe szanse z możliwych, bo jest najmniej ryzykowna, a jeszcze młoda. Pomijam oczywiście znajomości, bo to już inna para kaloszy

Gość gość
żadnej z dzieckiem,potem tylko problemy a to to a to tamto a to urlopik na chore dziecko a to do szkółki ,thu nie koniec!!!!

Gość gośćgosia
Dodatkowe dni wolne i opieka należy się tylko na małe dzieci, chyba do 15 roku życia, więc mi się już dawno nie należy. Zwykły urlop może wziąć każdy, może sam być chory, albo mieć chorą np. matkę.

Gość gość
najlepiej taką, co zgodzi się na najniższą stawkę, albo w ogóle za darmo 24/dobę i jeszcze będzie co miesiac kasę ci przynosić z wdzieczności, że może coś robić zamiast w domu sie obijać nic nie robiąc

Gość giandsaa
Wiedziałam, że jesteś pierwszą. Przyjęłabym tą, która miałaby większee doświadczenie / umiejętności.

Gość kilo sooooli
Podobna sytuacja do mnie i mojej bratowej, ona to ta druga a ja pierwsza, chociaż moje dziecko ma dopiero 14 lat. Szukamy pracy na produkcji i zastanawiałyśmy się wczoraj, która z nas ma większe szanse i też doszłyśmy do wniosku, że tam gdzie nas znają to ja, a tam gdzie nie pytają o nic ona bo młodsza.

Gość gośćgosia
Doświadczenie zawodowe mamy niemal identyczne bo wcześniej pracowałyśmy w tym samym miejscu, które niestety w ubiegłym miesiącu się skończyło, a umiejętności nie ocenia przecież telepatycznie. W cv mamy wpisane bardzo podobne typu prawo jazdy itp.

Gość gość
przeciez w CV nie piszesz ile masz dzieci i w jakim wieku, a pytanie o dzieci na rozmowie jest niezgodne z prawem i mozesz na nie odpowiedziec cokolwiek.

Gość gośćgosia
To prawda, ale w praktyce w małym miasteczku trudno ukryć to, jaką kto ma sytuację rodzinną i jeśli pracodawca chce w pięć minut dowie się czy ktoś ma dzieci, dlaczego został zwolniony i tak dalej.