Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

słodycze dla dzieci ok 2 lat

Polecane posty

Gość gość

hej, ile słodyczy dziennie/tygodniowo jedza Waszw dzieci?

Gość gość
Zartujesz??? Dzieci kafeteryjnych mamusiek nie jedza slodyczy do conajmniej 10-tego roku zycia!!! Skad ty sie urwalas??? :P

Gość gość
haha, w sumie ;-))) tylko BIO i Eko :) ale tak serio ? Moja w tygodniu zje 1 kinder czekoladkę, kilka krakersów . W weekend - dziennie, kawałek ciasta, ze 2 czekoladki, kilka biszkoptów + dużo owoców !!!!

Gość Mężatka1980rok
Moje dziecko do 2,5 roku nie jadło żadnych słodyczy typu czekolada ,cukierki, lizaki itd Jedynie raz na jakiś czas kawałek sernika lub biszkopta . Jestem przeciwnikiem poddawania słodyczy małym dzieciom .

cześć,ja mam 3,5 letnia córkę co dziennie po obiadku daje jej pół Kinderka w nagrodę :P ale zawsze obiad i owoce stawiam na pierwszym miejscu,no flipsy kukurydziane lubi chrupać ale to nie jest kaloryczne wiec nie mam nic przeciwko .Wiadomo słodkie rzeczy trzeba ograniczać bo dziecko małe szybko się nim najada a później nie ma miejsca na coś wartosciowszego.

Gość gość
Moje nic. Po skończeniu 4 r.z. dostanie 1 ciastko tygodniowo

Gość gość
ma półtora roku i dostaje słodycze bo pięknie je normalne posiłki. Jest to kostka czekolady lub ciastko lub 2 herbatniki czy biszkopty. Nie je każdego dnia ale 3-5 razy w tygodniu.

Gość gość
Mój ma słodkie płatki na śniadanie, po południu przeważnie ciasteczka, od czasu do czasu mamba i żelki. Słodycze dostaje po posiłkach, nie je słodkich jogurtów, serków, nie pije soków z kartonu. Czekolady nie lubi.

Gość gość
Po co dajecie dzieciom słodycze ? Później ze dzieci maja problemy z nadwaga .

Gość gość
ja daje bo wiem że to jest mega frajda dla dziecka, a od kawałka czekolady jeszcze nikomu się krzywda nie stała ! przypomnij sobie swoje dzieciństow, nie lubiłaś słodyczy ?

Gość gość
18.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość ma półtora roku i dostaje słodycze bo pięknie je normalne posiłki. Jest to kostka czekolady lub ciastko lub 2 herbatniki czy biszkopty. Nie je każdego dnia ale 3-5 razy w tygodniu. xxx my jesteśmy szczupli bo uprawiamy sport, tak samo nasze starsze dziecko, więc i młodsze rwie się do biegania itd

Gość gość
Akurat moje dziecko ma sporą niedowagę. Ale staram się jej nie dawać raz na dwa dni jakieś ciastko czy kawałek czekolady zje. Czasem kinder kanapkę.

Gość gość
na pewno nie dziennie, bo po co my tez nie jemy nie zastanawiam się nad tym nie wyliczam ale myślę że nie jest to częściej niż raz w tygodniu jakieś ciasto jak pieczemy na weekend czy ciasteczka to wtedy. a co do czekolady my jemy gorzką z dużo zawartością kako mała nigdy nie chciała ale ostatnio jej się odmieniło i stwierdziła. wiesz co tato miałeś rację lepsza taka czekolada od kinderka :)