Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szybkie tycie w ciąży czy mogę temu zapobiec

Polecane posty

Gość gość

Lekarz mi powiedział że za szybko tyję w ciąży, a do tego mam początki anemii :( przytyłam już 12 kg a jestem w 24 tc!!! Myślicie że mogę wprowadzić zasadę że nie jem po 19.00 albo jeść mniej kalorii? Dodam że chodzę na basen 2-3razy w tygodniu, nigdy wcześniej nie miałam problemów z wagą, nie jem słodyczy, nie jem w nocy... Doradźcie coś!

Gość ogryzekogryzek
to może być woda a nie tycie, ja w 1szej ciąży przytyłam ok 26 kg ale dużo jadłam a raczej dużo jadłam słodyczy fastfoodów, a w 2giej ciąży jadłam jak kotek a przytyłam prawie tyle samo, za to wody miałam ogromnie dużo i po porodzie w tym samym dniu spadło mi z 13 kg jak nie więcej

no ja tyłam co miesiąc kilogram na sam koniec 3 kilogramy razem w całej ciązy 12 kg.Ale każdy jest inny jedz dużo owoców warzyw ,ij dużo wody musisz sie zdrowo odżywiać,moja kuzynka ma anemie i za 2 tygodnie urodzi bardzo duzo spala i była słaba bo jej organizm nie przyswajał żelaza,wiem ze bierze jakieś tabletki

Gość gość
wiem ze niektóre kobiety w ciąży muszą podjadać w nocy bo są głodne i nie mogą spać :o ale różnie to bywa... ja przytyłam 18 kg ale szybko zrzuciłam - co z tego jak skóra zwisła

Gość gość
nie zawsze się ma na to wpływ ja w pierwszej ciąży przytyłam 10kg z tym w ostatnich 3 miesiącach przybyły mi niecałe 3 kg a bardzo dużo jadłam owoców i słodyczy szczególnie na koniec. ale poza brzuszkiem nigdzie mi nie przybyło. Teraz jestem w drugiej ciąży jem dużo mniej niż w pierwszej jestem w 29tygodniu i już mam prawie 10kg na plusie i tym razem widzę lekką różnicę parę cm mi w biodrach przybyło i udach :) dobrze jakby ta waga jakoś też się tak zatrzymała jak w pierwszej ale czuję że tyle szczęścia mieć nie będę ciekawe na ilu się zatrzyma ;)

będzie dobrze nie każda ciąża jest taka sama po porodzie dojdziesz do siebie trzeba być dobrej myśli :) pozdrawiam i życzę dużo zdrowia dla ciebie i dziecka

Gość gość
dziękuje dziewczyny za dobre słowa, no trudno muszę się z tym pogodzić... mam nadzieję że po ciąży szybko dojdę do siebie

Gość lochaaa87878
mi już ręce opadają jestem w 35 tyg i mam na plusie 20 kg!!!!! Niestety od początu miałam plamienia , potem skracającą się szyjkę teraz krótką szyjkę co eliminuje wysiłek fizyczny:( jem racjonalnie staram się nie jeść słodyczy, weliminować sól gdyż jestem cała spuchnięta . Mam ogrooooomny brzuch , spuchnięte stopy, dłonie, twarz - lekarz mówi ze to normalne obrzęki jeżeli nie ma ciśnienia podwyższonego ale czuje się jak chodząca locha :( :( Już się nie mogę doczekać wskoczenia na rowerek po ciąży

Gość gość
ja przytyłam 30 kg,z czego 18 zleciało mi w tydzień po porodzie tyle miałam wody,teraz rok po porodzie waże tyle co przed ciążą i jakimś cudem nie mam rozstępów i obwisłej skóry,więc nie martw się na zapas

Gość ex_debill_znowu_po
spróbuj zastosować dietę rozdzielną - nie jedz białek z węglowodanami (czyli warzywa z miesem, czy rybą ok, ziemniaki, ryż czy makaron tylko z warzywami) i kontroluj ile jesz, ale nie tnij kalorii bezmyśnie, bo I ty potrzebujesz energii i dziecko i metabolizm się może spowolnić jak obetniesz za bardzo (pytanie ile teraz jesz). Ja stosowałam tą dietę w drugiej ciązy i przytyłam ok. 7kg, poza tym starałam się nie jesć głupot, a przy lekkiej anemii pilnowałam, żeby codziennie dawać natki pietruszki do możliwie wielu posiłków i żeby co najmniej raz dziennie był jeden posiłek bogaty w żelazo (w towarzystwie vit. C) - poszukaj sobie produktów pod tym kątem.

Gość gość
ja do 32 tygodnia przytylam 8 kg, w 39 mialam juz 20 kg tak nabralam wody....jadlam lekko zdrowo i co?