Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_kobitka

czekanie na trzeci okres od porodu problem pomocy

Polecane posty

Gość załamana_kobitka

Witam wszystkich serdecznie pojawił się u mnie problem czekam na trzeci okres od porodu pierwszy okres wystąpił po 8tyg od porodu. Minęło 23dni pojawił się drugi a teraz minęło już ponad miesiąc i trzeciego okresu brak. Dodam jeszcze że kochałam się z mężem z zabezpieczeniem nie używam pigułek ponieważ to dla mnie jest uciążliwa alternatywa ponieważ dwa lata temu brałam niestety przytyłam ponad 20kg i zostawiłam ten sposób zabezpieczenia potem zdecydowaliśmy się na dziecko . Boje się ze znów jest to ciąża może ktoś już tak miał i nie oznacza to ciąży? Moim zdaniem jest to nie możliwe chodź przypadki się zdążają umówiłam się na wizytę u ginekologa ale do tego czasu chciała bym poznać wasza opinie

Gość gość
Miałam nieregularne okresy rok po porodzie więc spokojnie.

Gość gość
Jak gosc powyzej. Moze minac kilka lub nawet kilkanascie miesiecy zanim okres sie ureguluje.

Gość gość
Pierwszy okres 6 tyg po porodzie,nastepny po 19 dniach nastepny po 28,nastepny po 35. I ciagle mam tkie skoki,8 miesiecy po porodzie. A przed mialam super regularne,co 28 dni. Trzeba czasu na unormowanie.

Gość załamana_kobitka
Jestem w strachu chciała bym odpocząć ,odchować małego smyka myśl o kolejnej ciąży mnie przeraża za szybko moim zdaniem na kolejne no ale jeżeli by była to ciąża to musiała bym wziąć się w garść i podołać temu. Pocieszyło mnie to troszeczkę co piszecie mam nadzieje że jest tak jak mówicie

Gość załamana_kobitka
ostatni mój okres był 7.10 dodam jeszcze

Gość gość
jak stosujecie zabezpieczanie, to spokojnie, raczej nie ciąża, zawsze tez na wszelki wypadek możesz zrobić test...podpisuje się pod powyższymi opiniami, dopiero ci się cykl normuje po porodzie, długo to może trwać. ja jestem 13 miesięcy po, a nadal mam średnio regularne, a przed ciążą mega regularne.

Gość gość
Ja dopiero jak zaczelam brac tabsy to mi sie uregulowal okres, tak to mialam w rozmaitych odstepach od 20 do 45 dni, co gorsza nie dosc, ze taki nieprzewidywalny, to dostawalam go zawsze bez zadnych uprzednich boli itd. Kompletnie z zaskoczenia :O to byl koszmar w koncu poszlam po pigulki, bralam je kilka miesiecy i w tym czasie wiadomo bylo krwawienie regularne i na szczescie po ich odstawieniu okres wyregulowal sie z dokladnoscia niemal co do godziny. Autorko jesli sie zabezpieczalas to zrob test dla uspokojenia ale jestem niemal pewna ze to nie ciaza tylko zwyczajna hustawka po porodzie.

Gość załamana_kobitka
testom nie jestem ufna staraliśmy się o dzidziusia spóźniał mi się okres już uśmiech na twarzy bo udało się jednak zrobiłam test negatywny kupiłam drugi i znów negatywny później któregoś dnia straciłam przytomność w banku wstyd na całego każdy do mnie co się stało ochroniarz banku mnie cucił trafiłam do pobliskiego ośrodka zdrowia razem z ochrona banku tam mówię o co chodzi ze przypuszczam ciąże doktor mówi niech pani zrobi test ok poszłam po kroplówce do apteki zrobiłam trzeci test i nic umówiłam się tego samego dnia na prywatna wizytę u ginekologa natychmiast mnie przyjął okazało się ze jestem w 8tyg ciąży a test tego nie wykazał

Gość gość
a mi się strasznie gin dziwił że dostałam tylko przy karmieniu piersią okres 2,5 miesiąca po porodzie, że bardzo szybko. ale czytam że u was podobnie, a nawet wcześniej...

Gość gość
załamana, ale teraz może wykazać prawidłowo ;)

Gość załamana_kobitka
gorzej jak wykaże ciąże a i tak mam wizytę niedługo u ginekologa a ginekolog powie ze nie hee :)

Gość gość
a kiedy masz wizytę? ja mam nadzieje, że mi się unormuje, choć mam takie wahania do 5 dnie, więc nie jakaś tragedia. ktoś wyżej pisał, że dostanie bez ostrzeżenia ;) (tzn. jakiś bóli), to ja przed ciążę też czasem miewałam, ale teraz niemal zawsze, nagle robi się mokro... ale jak jestem czymś mocno zajęta, to po prostu nie zwracam uwagi, także średnio ciekawie ;)

Gość załamana_kobitka
jak już tak sobie gawędzimy to zapytam ja mam synka ma 4,5 miesiąca mam pytanko czy wasze bobaski tez przed 4miesiacem śmiały się na głos i bardzo długo ? mam jeszcze jedna córkę ma 5lat z tego co pamiętam ona nie była tak szybko z uśmiechami i ze śmianiem na tym etapie co mój mały i dodam jeszcze ze mój malutki bobasek strasznie się rwie do siadania sam jak leży to się unosi w pozycje siedzącą czy myślicie by go powstrzymywać by nie przeciążał kręgosłupa jak na chłopca to wszystko wydaje mi się wcześnie chodź moja córcia skończyła 8miesiecy i już sama chodziła ale nie raczkowała

Gość załamana_kobitka
mam wizytę 22 teraz