Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozprawa rozwodowa pomocy

Polecane posty

Gość gość

W środe mam pierwszą rozprawe rozwodową. sama pisałam wniosek za porozumieniem stron dla swojego świętego spokoju. Teraz jednak chce zmienić na wyrok z orzekaniem o winie gdyż jestem pewna swoich racji. Czy moge na rozprawie powiedziec ze chce z orzekaniem ?

Gość Natalia Lesz
powiedziec mozesz wszystko jak kupisz swiadkow to nawet udowodnic mozesz wszystko tylko czas i kasa

Gość gość
świadków Sąd wezwał tak czy tak. wszyscy na moją korzyśc takze nie jest źle, tylko czy Sąd sie nie wkurzy ze zawracam im d**e jak chcialam rozwod od ręki a teraz juz nie

Gość gość
masz dzieci?jak nie to po co co orzekanie?tylko dluzej potrwa bo trzeba swiadków itd zreszta jak masz ze rozprawa bez orzek a powiesz ze chcesz z orzek to chyba kaze zlozyc wniosek i bedziesz znowu czekac na termin?tak mi sie wydaje.ja tez bylam pewna swoich racji a wzielam bez orzekania zeby miec z glowy jak najszybciej i nie prac brudow

Gość gość
Mamy jedno dziecko . Też chciałam mieć go z głowy ale znajoma mi powiedziala ze jesli bedziemy mec porozumienie a jemu coś by sie stalo i nie mógł pracowac to ja bede mu placic alimenty

Gość gość
jak będzie rozwód z twojej winy, to w takiej sytuacji jak opisujesz, twój mąż będzie mógł starać się o alimenty od ciebie, ale jak jest bez orzekania o winie którejś ze stron to nie można się starać o alimenty od byłego

Gość gość
Właśnie tego sie boje. Mam wniesione za porozumieniem + oganiczenie władzy rodzicielskiej mężowi + alimenty na nas oboje ( ja i dziecko ) . Są duże szanse na to zeby to wygrac bo dziecko jest chore a on sie nie interesuje. Tylko żebym mu nie płaciła kiedyś...żeby sie nie zemścił....

Gość gość
Jezeli rozwow za porozumieniem stron to zadne z was nie dostanie alimentow na siebie Jezeli z jego winy,ty mozesz sie starac o alimenty na siebie Jezeli z twojej winy,to on moze starac sie o alimenty na siebie