Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wybrac dobry telefon potrzebuje kogos kto sie na tym zna

Polecane posty

Gość gość

witam, przyznam sie szczerz ponad rok zbieralam na telefon mam juz dosc duza sume pieniedzy , to pierwsze moje zarobione pieniadze ktore oszczedzalam jak moglam. chce kupic telefon dotykowy najlepiej taki ktory bedzie mi sluzyl przez najblizsze mam nadziej przynajmnije 5 lat... zastanawiam sie nad iphone 5s , galaxy s4 , htc one itp powiem tak od telefonu oczekuje: latwosci oblslugi w sensie wciskam pyk myk i juz a nie ze musze czegos szukac itp, dobrego aparatu, czeto robie zdjecia, chcialam kupic tylko aparatm ale jedank wole miec dobry tel z dobrym aparatem niz to i to , do tego chodzi tez o wytrzymalosc , przydatne funkcje :nawigacje , itd itp oraz baterie. bardzo prosze o pomoc , nikt z moich znajomych nie potrafi okreslic jaki teefon jest dobry kazdy jest zadowolony z swojego i na tym sie konczy , ja jedyne co moge powiedziec ze np trzymajac w dloni iphna i samsunga galay to iphone byl pod tym wzgedem dla mne wygodniejszy co do reszty no niestety nie znam sie:/

Gość prawictwo pospolite128
ludzie mają dziwne dylematy.

Gość gość
Daj sobie spokój z iPhonem, chyba że lubisz przepłacać za coś co nie jest warte swojej ceny a telefonu używasz tylko do fotek na Facebooka/instagrama, tweetowania, czatowania i innych pierdół. Do tego ten telefon nadaje się znakomicie. Poza tym przy byle upadku będziesz mieć ''pajączka'' na wyświetlaczu i wtedy czeka cię droga wymiana ekranu,

Gość gość
Jeżeli na 5 lat to tylko z wymienialną baterią, wszystkie te cudeńka z wbudowanymi i nierozbieralnymi szklanymi obudowami po upływie gwarancji czyli dwóch latach zdechną i będą się nadawały na podstawkę pod kubek ;-)

Gość gość
tylko 2 lata sam się przekonałem i następnym razem kupuje zwykłego telefon

Gość gość
Wielbiciel co ty p********z? Miałem samsunga s3, teraz iphona 5s i zdecydowanie wolę jabłko. Nikt mi tego nie wmówił

Gość gość
zapomnieliście powiedzieć autorce, ze nie ma dotykowych z dobrą baterią- w tych telefonach wytrzymuje ona aż 1 dzień

Gość gość
Następna idiotka- mój iphone wytrzymuje na rozmowach i smsach 5 dni. Wiadomo jak korzysta się z internetu i gps to bateria siada. Ale zwykle telefony, jak np sony ericsson k750i jaki miałem też nie wytrzymywal dłużej niż 1.5 dnia jak korzystało się z internetu i słuchania muzyki

Gość gość
NIGDY NIE WYMIENIAŁEM BATERII W ŻADNYM TELEFONIE. wymieniam po prostu sprzęt co 2 lata. I ch*j mnie obchodzi co jest z nim dalej

Gość gość
Myślę, że z tych wypisanych to Galaxy. Ja osobiście mam Motorolę Razr i jestem bardzo zadowolona. Śmiga szybko, mimo wielu aplikacji bateria trzyma długo, aparat jest bardzo dobry a w razie potrzeby nagrywa w HD. Niestety nie miałam do czynienia z żadnym z wypisanych telefonów. Ale jeśli chcesz mały telefon, to mój Razr odpada, bo jest spory. http://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/razr/

Gość gość
Zapomniałam dodać, że jakbym miała możliwość to zamiast razr kupiłabym razr maxx, ze względu na lepszą baterię. Ale ta która jest wystarcza mi w zupełności :)

Gość gość
ty koleś ja cię nie obrażam więc trochę kultury :]

Gość gość
"tylko 2 lata sam się przekonałem i następnym razem kupuje zwykły telefon" nie przesadzaj, od razu zwykły, wystarczy dobry smartfon ale z mocną i wymienialną baterią, ja wymieniłem po ponad 2 latach i nadal sprzęt daje radę, nie muszę wymieniać całego, spokojnie mogę czekać na jakiś przełom technologiczny w wydajności zasilania i w d***e mieć bzdury o 16 rdzeniach :D

Gość gość
Ja bym ci radził inaczej. Nie planuj telefonu na 5 lat, bo mała sznasa, że tyle wytrzyma, (jeden upadek na beton i po ekranie), a nawet jeśli wytrzyma to technika tak idzie do przodu, że nie warto tyle trzymać go. Zamiast telefonu za 2-3,5k, wolałbym kupić np. Samsung Galaxy 3/Xperia Z za 1300, albo iPhone 4s za 1600 i za 2 lata go sprzedasz pewnie za 500-600 (iPhone za 1100-1200) i kupisz coś nowego. Jak nie jesteś maniaczką gier 3d to potrzebujesz telefonów z najwyższej półki, bo zwykłą codzienne obsługa nie różni się między IP4, a IP5s, albo Galaxy 2, a Galaxy 4. Poza tym jeśli nigdy nie miałaś dużego smartfona to przemyśl te 5-calowe (Galaxy 4, One) bo to niezła patelnia jest i cieżko nieraz się przyzwyczaić.

Gość gość
przeczytalam wzystkie wypowiedzii z gory za nie dziekuje nawet za te niezbyt mile , ale dalej nie wiem co kupic, mam swiadomosc tego ze telefon z kazdej chwili moze sie popsuc z roznych przyczyn, ale jestem osoba ktora stara sie dbac o tego typu przedmioty , nie zdarzylo mi sie jeszcze nic podobnego, co do dotykowych telefonow mialam jeden i byl on dla mnie wygodniejszy niz ten z klawiatura, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia, zdaje sobie sprawe ze dotykowe tel trzymaja na baterii krocej jednak tak jak pisalam zalezy mi na prostej obludze, dobrym aparacie i ogolnie funkcjonalnosci , co do tej baterii po prostu zeby byla dobra(czy bede suzo uzywac telefonu ,czy nie , byle by wytrzymala 2-5 dni)

Gość gość
Jeżeli tyle zbierałaś na telefon, to może nie opłaca się kupować drogiego. Telefony szybko się starzeją i dlatego nie warto ich kupować na lata. Sprawdź LG L7 II lub LG L9 II. Można je dostać w miarę tanio. Mają dobre parametry, a LG to teraz firma na topie.

Gość gość
ja mialam xperie ale po roku zaczela sie zawieszac i rozne wariactwa sie z nia dzialu, wiec kupilam LG L7 dual i jestem bardzo zadowolona. samsungow nie lubie ze wzgledu na sam wyglad. htc maja chyba inny system, a iphony... bez komentarza. wez tez pod uwage jali chcesz system, bo np android ma najwiecej darmowych aplikacji i latwo go ztuningowac wizualnie.