Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiatuszek09

Pozytywne testybi brak pecherzyka

Polecane posty

Gość Kwiatuszek09

Witam! Ostatnią @ mialam 22.10. Ogolnie dotychczas miałam cykle 26-28 dni. Do zbliżenia doszło 31.10 i tylko wtedy. W 26 dc zrobilam test i wyszla druga blada kreska. W 28 dc zrobilam z rannego moczu i wyszla troche mocniejsza druga kreska. Poszlam od razu dzisiaj do lekarza gdyz ze wzgledu na dwa poronienia muszę być obstawiona lekami. Lekarka ma świetny sprzet i dobre oko bo przy poprzednich ciążach wykrywala juz małą kropeczkę nawet jeden dzień po spodziewanej miesiączce. Dziś jednak nie zauważyła nic. Powiedziała, że musiało nie dojść jeszcze do zagnieżdżenia co dla mnie jest dość dziwne biorąc pod uwagę datę kiedy doszło do zbliżenia. Teoretycznie minął już czas na implementację, bo przecież nawet gdyby owu była trochę później to plemniki nie wytrzymałyby tak dlugo. Zaraz wybieram się na betę ale chcialam was zapytac czy jest jeszcze szansa na normalną ciążę? Nie na pozamaciczną? Ginka użyła też stwierdzenia, że endometrium pogrubione jak to przed miesiączką bywa. Tak jakby sugerowała, że mam się spodziewać miesiączki. A może już sobie wkręcam? Poradźcie coś proszę bo następna wizyta dopiero 9.12 :-(

Gość gość
w którym tygodniu i dniu ciąży byłaś dokładnie u lekarza?

Gość gość
gdyby nie doszło do zagnieżdżenia, to testy nie wyszłyby pozytywnie, poniewaz dopiero po zagnieżdżeniu hormon hcg jest wykrywalny

Gość gość
a co do endometrium, to zarówno tuż przed miesiączką, jak i we wczesnej ciazy wyglada ono tak samo, za wcześnie poszłaś do lekarza i nic dziwnego, że jeszcze nie widziała ciaży

Gość gość
Ja poszłam do lekarza coś koło 3 i pół tygodnia od stosunku tego "decydującego" że tak to nazwę i był pęcherzyk. ale nie wiem może jeszcze trzeba cierpliwości

Gość gość
U mnie 3 tygodnie po owulacji, czyli 5 tyg ciąży był widoczny pęcherzyk, ale mały.

Gość gość
może to ciąża biochemiczna

Gość gość
pecherzyk w skrajnych przypadkach może byc widoczny dopiero około 8 tc, więc nie ma sensu wcześniej sie stresować, że go nie widać

Gość Kwiatuszek09
Bylam w 3tyg i 5 dniu liczac od ostatniej miesiaczki i byl to 19 dzien od stosunku. Poszlam tak wczesnie bo musze byc obstawiona lekarstwami na ktore potrzebuje recepte.

Gość Kwiatuszek09
Skoro dopiero po zagniezdzeniu wychodza pozytywne testy to nie wiem czemu ona nie widziala tego pęcherzyka :-( a wczoraj zrobilam bete i w 28dc mialam 238. Chyba dobra. Jutro ide sprawdzic czy rosnie. Objawow na razie zadnych.

Gość gość
Na usg widać coś dopiero przy becie 1000-1500 nic dziwnego, że nie było nawet pęcherzyka. U mnie w 6tc nie było śladu ciąży a syna mam.

Gość Kwiatuszek09
No niby tak. Ale z drugiej strony w pierwszej ciazy mialam bete 600 i juz bylo widac kropke. Z innej strony to biorac to wszedzie pisza ze hcg jest wytwarzane po zagniezdzeniu. A skoro u mnie nic nie bylo widac tzn. ze sie nic nie zagniezdzilo i w zasadzie jedno drugie wyklucza. Tak samo jak pisza ze do zagniezdzenia dochodzi 6-8 dni po owu. Ja jestem juz co najmniej 14 dni po owu. Nawet gdyby owu wystapila pozniej to stosunek byl tylko jeden w 10dniu cyklu wiec chyba trzeba prawdzie spojrzec w oczy bo za duzo sprzecznosci i zbyt wiele przemawia przeciwko :-(

u mnie w 6 tc był pęcherzyk ale bez zarodka a 4tyg później byłam na usgi dzidziaa już była całkiem spora:)

Gość gość
Jak można szukać problemu na siłe :o

Gość gość
A w którym momencie szukam problemu na sile? Poczytaj ze zrozumieniem co napisalam a potem pomysl logicznie jak to sie ma do mojego zapytania. Jesli nie chcesz pomóc to po co takie uwagi?

Gość gość
Tak bo w pierwszej ciąży przy becie 600był pęcherzyk a teraz przy becie 300 go nie ma.

Gość Kwiatuszek09
Dzis beta 440. Cieszyc sie? Czy raczej nie ma rewelacji?

Gość gość
który to dokładnie tydzień i jakie masz normy na badaniu podane?

Gość Kwiatuszek09
4tydz 2 dzien a wynik dostalam telefonicznie wiec jeszcze norm nie mam.

Gość miniRabce
Witam chyba beta za mało przerosła powinien się zwiększyć o 100% a kiedy robiłaś tamtą?

Gość gość
beta powinna podwoic swoja wartosc, troche kiepsko przyrosla.....

Gość Kwiatuszek09
Pierwsza 18.11. A druga po 48h. Czyli dzisiaj. Z tego co wiem to po 48h powinna wzrosnac o co najmniej 66% a po 72h po 114%.

Gość Kwiatuszek09
Nie wiem czy dobrze to policzylam ale wg moich obliczen beta po 48h wzrosla o 84%. Tak?

Gość Kwiatuszek09
Wedlug moich obliczen beta wzrosla o 84% myle sie?

Gość gość
dobry przyrost,spokojnie :)

Gość Kwiatuszek09
Jutro po poludniu zrobie kolejna i bedzie 72h po pierwzzej wtedy bedzie jasne. Patrzac na normy ktore znalazlam na forum gazeta.pl to wszystko sie zgadza :-\ sama juz nie wiem :-\

Gość gość
Dobry przyrost co nie oznacza, że w pęcherzyku jest zarodek.

Gość miniRabce
Poczekaj najlepiej jakiś tydzień i idź do lekarza u mnie w 5tyg4dniu ciąży nie było widać pęcherzyka później się pokazał Ale za mały jak na wiek ciąży mówili że chyba się nie rozwija ze nic z ciąży nie będzie a teraz ma 1.5 roku i łobuz z niego straszny a i ja nie robiłam bety cierpliwie czekałam a i dodam że w 8 tyg przeszłam operacje usunięcia torbiele wraz z jaunikiem i jasnowidzem a mały zdrowy jak ryba:-)głowa do góry będzie dobrze:-)

Gość miniRabce
Miało być jajowodem pisze z tele sorki za bledy:-)

Gość Kwiatuszek09
Nic nie wymysle nowego. Zrobie jutro bete zeby sprawdzic przyrost po 72h . Dzis zapytam ginke bo ide po recepty. A na wizyte pojde tak jak jestem umowiona czyli 9.12. Wtedy juz na pewno bedzie wszystko jasne bo to bedzie 6t6d. Nie wiem czemu ale jakos stracilam nadzieje :-\