Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zagęszczanie mleka kleikiem ryżowym

Polecane posty

Gość gość

synek ma 6 tygodni i nie najada się ani moim mlekiem ani modyfikowanym. zje ok 120-140 ml i chce jeszcze. czym mogę zagęścić mleko? czytałam że wystarczy zwykły kleik ryżowy, gdzie to kupić i w jakich dawkach podawać?

Gość gość
ja zageszczalam kleikiem, juz nie pamietam proporcji:)

Gość gość
a czy mogę podawać dziecku które ma 6 tygodni? mój syn ciągle jest głodny, po posiłku 120 ml otwiera buzię. już nie wiem co robić.

Gość gość
Zapytaj lekarze głupia babo !! Doradzisz się kafeterianek, podasz dziecku i uszkodzisz coś meleństwu, bo jest jeszcze za małe na takie jedzenie..zapytaj lekarza i on Ci powie co robić..

Gość gość
1. Jeśli nie najada się 120 daj mu więcej. Próbowałaś? Może 150 mu wystarczy. 2. Jeśli chodzi o kleik to lepiej kukurydziany albo raz ryżowy raz kukurydziany. Po samym ryżowym może mieć problemy z kupką. 3. A może otwiera buzię, bo ma potrzebę ssania i smoczek by wystarczył.

Gość gość
1 miarka kleiku na 120ml mleka. Kupic mozna wszedzie najtaniej w Rossmanie. Ryzowy moze powodowac zatwardzenie, a kukurydziany odwrotnie (nie powoduje biegunki). Moze warto karmic dziecko czesciej i bedzie ok?

Gość gość
6 tygodni to za wcześnie na zagęszczanie mleka. Układ pokarmowy jest niedojrzały. To, że otwiera buzię to nie znaczy, że musi dostać jedzenie. Żołądek potrzebuje przynajmniej dwie i pół godziny odpoczynku na mleku modyfikowanym. Twoje mleko może jeść częściej bo szybciej się trawi więc może dostać spokojnie po 2h. W tym okresie karmiłam córkę mniej więcej co 3h (karmienie mieszane). Jeśli dalej twierdzisz, że to kwestia "nienajadania się" to spróbuj mleka modyfikowanego zawierającego skrobię (np. BabyDream z Rossmanna). Pewnie to tylko potrzeba ssania.

Gość w sumie to jest ciekawe
ja zagęszczalam ale jak dziecko mialo powyzej poł roku