Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wasz przyklad ubraniowej biedy

Polecane posty

Gość gość

chodze w dziurawych majtach,kurtce co ma 7 lat,mam wiekszosc ciuchow z lumpow w tym za 1 zł i 2 zl sztuka:(

Gość gość
ja się wcale za biedną nie uważam, a zdarza mi się założyć majtki czy skarpetki z dziurką, mój płaszcz ma 15, wygląda całkiem porządnie więc go nosze, jak powodziło mi się trochę gorzej też miałam ciuchy kupowane na wagę, żyję, mam się dobrze :)

Gość gość
jeżeli żyje ci sie dobrze, to dlaczego chodzisz w dziurawej bieliźnie?

Gość gość
bo nikt nie widzi

Gość gość
napisałm dziurki :), czyli nie jest dziurawa jak sito tylko jakieś pojedyncze dziurki, żal mi wyrzucać,a nie chce mi się cerować, czekam aż będą bardziej zniszczone, wtedy wyrzucę, robię to z oszczędności, bo nie zawsze byłam w dobrej sytuacji finansowej i nauczyłam się oszczędnie żyć

Gość gość
Szmateks to wcale nie taki obciach jak się zdaje. Można tam wyrwać naprawdę fajne i markowe rzeczy. Nie wstydzę się tam czasami zajrzeć. Bieda to raczej podróbki w stylu Tani Armani, wieśniacki t-shirt z wielkim błyszczącym D&G-

Gość kaktusik niebieski
Nikt nie może dwom panom służyć. Bo albo jednego będzie nienawidził, a drugiego będzie miłował; albo z jednym będzie trzymał, a drugim wzgardzi. Nie możecie służyć Bogu i Mamonie. Dlatego powiadam wam: Nie troszczcie się zbytnio o swoje życie, o to, co macie jeść i pić, ani o swoje ciało, czym się macie przyodziać. Czyż życie nie znaczy więcej niż pokarm, a ciało więcej niż odzienie? 26 Przypatrzcie się ptakom w powietrzu: nie sieją ani żną i nie zbierają do spichrzów, a Ojciec wasz niebieski je żywi. Czyż wy nie jesteście ważniejsi niż one? 27 Kto z was przy całej swej trosce może choćby jedną chwilę7 dołożyć do wieku swego życia? 28 A o odzienie czemu się zbytnio troszczycie? Przypatrzcie się liliom na polu, jak rosną: nie pracują ani przędą. 29 A powiadam wam: nawet Salomon w całym swoim przepychu nie był tak ubrany jak jedna z nich. 30 Jeśli więc ziele na polu, które dziś jest, a jutro do pieca będzie wrzucone, Bóg tak przyodziewa, to czyż nie tym bardziej was, małej wiary? 31 Nie troszczcie się więc zbytnio i nie mówcie: co będziemy jeść? co będziemy pić? czym będziemy się przyodziewać? 32 Bo o to wszystko poganie zabiegają. Przecież Ojciec wasz niebieski wie, że tego wszystkiego potrzebujecie. 33 Starajcie się naprzód o królestwo i o Jego sprawiedliwość, a to wszystko będzie wam dodane. 34 Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy8.

Gość AO7871
mój przykład: chodziłam w sumie do niedawna w balerinach bo nie przelewa się i nie bardzo miałam kasę na jakies jesienne oczywiście lumpeksy odwiedzam generalnie ubieram się w chińskich marketach i noszę dżinsy za 30 zł nie ubieram się w sieciówkach bo mnie nie stać

Gość gość
ja, pomimo tego, ze praktycznie co roku kupuje sobie nowe skorzane buty na kazda pore roku, nowa kurtke , ogolnie co miesiac stac mnie aby kupic sobie oryginalne dzinsy , koszule, bluzke,sweterek czy cokolwiek innego a mimo to regularnie odwiedzam lumpeksy i tam tez kupuje ciuchy... nie widze w tym nic dziwnego,nic wstydliwego ani biednego. w lumpach czasem wyrywam takie perelki ze moim koleaznkom blyszcza sie oczy jak na mnie patrza

Gość gość
aktualnie chodze w ciepłym wełnianym płaszczu NEXT, praktycznie nowym , kupionym za 2 albo 4 zł (nie pamiętam) w szmateksie Lubie moją ubraniową biedę :)

Gość kaktusik niebieski
Długo biedowałem " ubraniowo " i w ten czawrtek się obkupiłem. Normalnie to przez kilka lat chodziłem w dziurawych spodniach 1 parze i to z lumpa bo nie bylo mnie na nic wecej stać. Dziurawych butach z giełdy tak że nawet podeszwy miale podziurawione. Poniszczonych swetrach bluzkach i w sumie mialem 2 na zmiane. Za dlugą kurtką 3/4 mojej postury i oczywiscie dziuarwe spodnie to dzwony na dole i bardzo postolinijne :) Niezła ubraniowa bieda co ? :*

Gość gość
kaktusik- przypomniał mi sie kawał -Jak często uprawiasz seks ? -Raz w roku-odpowiada gosciu z usmiechem na ustach - To z czego tak sie cieszysz ? - bo to juz jutro ! Czwartek