Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anuczka13

Błąd taty

Polecane posty

Hej dziewczyny,moja corcia ma prawie 3 miesiące.kolo 2 miesiąca życia trafiłam do szpitala ;( moja córeczka została z tata który chcąc pomoc w wyprurznieniu (zatwierdzenia) wkladal jej termometr, niestety mała dalej ma zatwardzenia i nie może zrobić kupki. Wydaje mi się ze ma podrazniony o***t,dziewczyny proszę pomóżcie mi co mam robić?

Gość gość
pomagają czopki glicerynowe z apteki

Gość gość
To maleńkie dzieciątko, od 4 miesiąca już śliwka, gruszka czy jabluszko, a teraz w aptece możesz kupić czopki glicerynowe na zaparcia, choć może to kolki i ją brzuszek boli?

Gość gość
Albo to jakies chore prowo, albo twoj maz sie niezle zabawial z noworodkiem! tu, gdzie mieszkam za takie cos idzie sie na lata siedziec do wiezienia i do konca zycia jest sie w rejestrze pedofilow!!!

Gość gość
Ty ostatni gościu coś ci chyba na mózg nieźle siadło!!!! Od pokoleń tak się robiło i to przechodzi z matki na córkę.Jaka pedofilia??Jezu!

To nie są kolki, malutka puszcza śmierdzące gazy i prezy się bo chce zrobić kupię a nie może. A jak często można podawać te czapki? Słyszałam ze jak się dla dziecka pomaga w robieniu kupki to się przyzwyczaji i samo nie będzie robić, to prawda?

Gość gość
Moja mama 4 lata temu tak samo "pomogła" mojemu synkowi, kiedy nie mógł się wypróżnić. Ale było to jednorazowe i natychmiast przyniosło małemu ulgę. Ale też polecałabym bardziej czopki na zatwardzenia niż termometr w pupę... Podcieranie tyłka dziecku to też już pewnie pedofilia w niektórych miejscach :/

Wiesz kim jest pedofil? Nie znasz naszej rodziny i nie wiesz ile staraliśmy się o dziecko,jak możesz tak pisać?

Gość gość
Bo jest nawiedzona i tyle. Tata niepotrzebnie to zrobił. Ale obecne zaparcia nie muszą być efektem tego "zabiegu". Może mleko które pije jej nie pasuje? Czasem można użyć czopka glicerynowego żeby dziecku pomóc.

Gość gość
Autorko nie zwracaj uwagi na tą od pedofilów, bo ma lekko w głowie poprzestawiane. Jak masz możliwość to zapytaj może pediatry co na takie zatwardzenie można poradzić, jeśli się przedłuża. Pewnie też powie Ci o czopkach, mam nadzieję że Twojej córce pomoże :)

Niestety gubilam mleko chciałam za wszelka cenę karmić piersią,w rezultacie sama sobie zrobiłam krzywdę. Małej na początku podawalismy nan1 z kwasami omega3,po czym mąż przeszedł na hippa kupki nie są aż tak twarde jak po nanie ale Mała dalej się męczy.

Dziękuje Kochane, nie rozumiem takich ludzi którzy nie znając wystawiają już opinie. Mieszkam za granica konsultowalam się w tej sprawie z lekarzami i pielęgniarka,mówią ze to samo minie,a jeśli chcem pomoc to codziennie mogę jej wkładać kawaleczek mydelka. Nie próbowałam nie nie chcem tego robić,boje się o nią przecież ona jest taka Malutka

Gość gość
A dawno zmieniłaś mleko? U nas na nanie była porażka , bóle brzucha i zaparcia. A hipp super spasował.

Gość gość
Po prostu nie moge uwierzyc, ze polskie spoleczenstwo akceptuje wciskanie przez tate (albo kogokolwiek) termometra w tylek niemowlakowi w celu redukcji zatwardzenia?!? Po prostu chore na maksa!! Watpie, ze lekarze udzielaja tego typu porad, a jesli tak, to tez za kraty! ja p*****le, gorzej niz kraje trzeciego swiata!!!

Gość gość
najlepsze mleko to Humana tylko w aptece herbatki jej podawaj czesciej po troche w ciagu dnia do picia

Gość gość
wez sie opanuj chora babo od pokolen sie tak robilo nikt nie jest debilem zeby wkladac dziecku caly termometr do pupy a ty jestes jakas chora albo malo uswiadomiona ciekawe w jakim kraju zyjesz widac jaki wplyw ma na ciebie zycie na obczyznie

Gość gość
Aleś tu głupia( to do nawiedzonej ) takie głupi sposób "ulżenia:" dziecku funkcjonuje u jest skuteczny. Ale niebezpieczny bo można uszkodzić dziecku o***t. A pedofilem nazwiesz też kogoś kto używa rureczek Windi? przecież też się do pupy wsuwa!

Gość gość
No pewnie, lepiej żeby dziecko cierpiało przez zaparcia :/ Ja jednak wolałabym ulżyć maluchowi niż myśleć tak jak Ty. Niedługo pedofilem będą nazywali ojca przytulającego własną córkę czy coś. Chore to jest popadanie ze skrajności w skrajność, skoro Ty tu widzisz jakiś podtekst seksualny to masz spory problem z własną psychiką.

Na hippie jest jakiś tydzień. Wiem ze termometr to złe wyjście tez nie jestem za tym ale taka jest prawda ze często nasze mamy tez sobie tak radziły;( dlatego pisze by się was poradzic

Gość gość
Mój syn nie miał problemów z mlekiem Bebilon, a później Bebiko. Ale każde dziecko inne i inaczej reaguje na dane mleko :)

Gość gość
nie przesadzaj babo,

Gość gość
Humana Kobiety Humana droga ale warto jesli juz sie nie karmi :)

Jestem ciekawa ile z was popełniło jakieś błędy przy dziecku o ile wogole je macie,bo wyzwanie macie opanowanie do perfekcji.

Jestem ciekawa ile z was popełniło jakieś błędy przy dziecku o ile wogole je macie,bo wyzwanie macie opanowanie do perfekcji.

Gość gość
Laska która wyskoczyła z pedofilem chyba sama ma jakieś nietypowe skojarzenia i powinna udać się do specjalisty zanim będzie za póxno. Zboczona s u k o skoro ulżenie dziecku w bólu kojarzy ci się z czynnością sexualną to powinni cię dewianko zamknąć

Gość gość
moja corka pila bebiko. zadnych problemow nie miala. a na dup ke czopki pomoga, glicerynowe. nic innego nie zrobisz. od mleka to ma. zmien hippa na bebiko. tyle mozna ci poradzic.

Gość gość
i jeszcze jedno, duzo przepajaj dziecko. po butli odczekaj troszke i daj wody przegotowanej tyle ile bedzie chcialo:)

Gość gość
Powiedzialam, co mysle i wylaczam sie z dyskusji, bo nie ma sensu do ciemnogrodu apelowac! Jaki kontrast w polskich domach - obowiazkowo nowoczesne zmywarki w kazdej polskiej kuchni, zeby uczcic nadejscie XXI wieku we Wschodniej Europie, ale przy dzieciecych zatwardzeniach nadal stosuje sie jakies "czarodziejskie babcine metody, za ktore w sredniowieczu pewno palilo sie na stosach. Jesli rureczki sa do przepychania o***tu, to zapewne zawieraja tez instrukcje jak je uzyc i zakladam, ze sa wykonane z bezpiecznego tworzywa, ktory nie wyrzadzi dziecku krzywdy, szczegolnie jesli zaprojektowane sa do uzycia w domu. Termometr to nie jest urzadzenie do mieszania w jelitach, szczegolnie przez osobe(w tym przypadku tate), ktory nie ma pojecia co robi!! I zapewne o***t faktycznie zostal uszkodzony (oby tylko o***t), bo przeciez takie male cialko jest strasznie delikatne. Zdrowy rozsadek podpowiadalby wybrac sie do lekarza zamiast szukac dobrych rad na kafe, bo nawet babcie kiedys tak nie robily!

Gość gość
herbatka koperkowa tez pomoze.