Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość INNAKW

WYPRAWKA DLA NOWORODKA

Polecane posty

Gość INNAKW

co kupilyscie i ile mniej wiecej wydalyscie na ubranka wozek kosmetyki itd .

Gość gość
w sumie ok 3 tyś w tym wózek 1500

Gość Majjida89
Zobacz tutaj może coś ci się jeszcze przypomni :) www.bumbelek.pl/information/information&information_id=9

Gość gość
Ja szperałam w necie i szukałam informacji o tym co jest absolutnie niezbędne a co można kupić potem a czego nie kupować. Na całą wyprawkę wydaliśmy myślę, że około 2,5 tys. z tym, że nie musiałam kupować ubranek, wózek był używany za 800 zł. Wklejam swoją listę: (numeracja jest przypadkowa) 1. Wózek 2. Łóżeczko 3. Pampersy - u nas uczulają więc lepiej kupić jedną paczkę i sprawdzić 4. Chusteczki - kupiłam okropnie śmierdzące aloesem pampersa - odsprzedałam je bo nie mogłam wytrzymać zapachu 5. 1 mała butelka 6. Szczotka do włosków 8. Mata edukacyjna - można kupić spokojnie potem, ja dostałam, to samo z leżaczkiem bujaczkiem i karuzelą 9. Nożyczki 10. Termometr 11. Kombinezonik na zimę 12. Ubranka - ja dostałam mnóstwo, na pewno mam za dużo, ale przynajmniej nie muszę często prać. 1. Materacyk – pianka gryka kokos 2. Ochraniacz do materacyka 3. 2 prześcieradła bawełniane 120X60 4. Rożek - myślałam, że się nie przyda a na początku mały tylko w nim spał :) 5. Przewijak plus osłonka na przewijak 6. 10 pieluch tetrowych - później dokupiliśmy bo mały bardzo ulewał 7. 5 pieluch flanelowych 8. Ręczniczek z kapturkiem - mam 4 sztuki 9. Wanienka 10. Laktator ręczny (pracuje dorywczo i muszę wieczorami wychodzić więc odciągam pokarm, ale wiadomo nie każdemu to potrzebne :) 13. 2 kocyki - grubszy i cienki 14. 5 par skarpetek 15. Łapki niedrapki - u nas nie przydały się w ogóle 16. Czapeczka cienka i grubsza 17. 1 duża butelka 250 ml - spokojnie można potem kupić lub zamiast małej kupić większą od razu 18. Smoczek - nie miałam w planach używać ale wyszło inaczej mamy dwie sztuki jakby się jedna zgubiła 19. Grzechotka - jedna sztuka wystarczyła i nie raz uratowała nam życie :) 20. Podkłady z ceratki - mam jeden przydaje się na wyjazdach 1.Oktenisept 2. Maść Linomag do pupy bez tlenku cynku 3. Oliwka po kąpieli 4. Płyn do mycia 5. Patyczki do uszu 6. Sól fizjologiczna w opak po 5 ml 7. Aspirator do noska 8. Duże płatki kosmetyczne 9. Krem z filtrem do buzi 10. Kropelki na kolkę SUB SIMPLEX 11. Proszek do prania ciuszków dla maluchów 12. Termometr Mam nadzieję, że coś pomoże :)

Gość gość
Witam, też jestem na etapie kompletowania wyprawki, ale oświeccie mnie do czego są potrzebne duże płatki kosmetyczne?? Póki co wydaliśmy 200 zł - fotelik cybex aton używany 500 zł wózek Tako Warrior używany 200 zł Łożeczko - używane no i ciuszki kupuje w secondhandach praktycznie już większość mam a nie przekroczyłam 200 zł rożek 17 zł Rogal - poduszka do spania dla kobiet w ciaży a potem do karmienia 60 zł, na razie mamy tyle, reszta rzeczy po nowym roku, a termin porodu mam na początek kwietnia, tylko że już mi się szyjka skraca wiec z tym terminem może być różnie.

Gość gość
ja mam termin na 21 kwietnia i też się biorę za kompletowanie wyprawki, na wózek wydam ok. 1500 zł i mam nadzieję, że w 3 tysiącach łącznie się zmieszcze. Ubranka są śliczne w second handach to fakt :) jeszcze tylko na jednym usg potwierdzę płeć i będę kompletować

Gość gość
No ja już mam płeć potwierdzoną - dziewczynka, więc poszalałam troszkę z ciuszkami :) mam tylko nadzieje, że mój wzrok i lekarza się nie myli :)

Gość gość
No u mnie lekarka powiedziała, że wszystko wskazuje na dziewczynkę. Kolejne usg na nfz dopiero za 9 tygodni więc postanowiłam się wybrać na usg 4d, ale już dziś dostałam na mikołaja trzy śliczne ubranka dla dziewczynki. A i łóżeczka nie kupuję, z rodziny mi dadzą, niezniszczone

Gość gość
No my niestety wszystko musimy kupić, nie mamy od kogo dostać, dlatego też kupujemy używane, a że trafiła się okazja z wózkiem, łóżeczkiem i fotelikiem (od znajomej - wszytsko miała kupione nowe dwa lata temu dla córeczki) więc sie nie zastanawialiśmy... Teraz przyjdzie pora na wszytsko nowe, śr higieny, kosmetyki itp.

Gość gość
No ja wózek kupuję nowy ale 3w1 już z fotelikiem, łóżeczko tylko po rodzinie. Z kolei u mojego faceta w rodzinie to sami chłopcy są więc jeśli potwierdzi się, że dziewczynka to sama muszę kupować ciuszki :) od nikogo nie dostanę bo dzieci ode mnie z rodziny już duże tylko to łóżeczko zostalo w super stanie. też chodzisz po sklepach z odzieżą używaną?

Gość gość
Pewnie, że chodzę :) mama też zawsze mi coś fajnego wyhaczy :) mam super ciuszki z ff, next, george itp za śmieszne pieniądze, niezniszczone tylko wyprać i wyprasować :) Dla siebie też coś nie raz fajnego wyhaczę :)

Gość gość
super, u mnie w mieście jest taki wieeeelki ciuchland ze świetnymi ubrankami dla malucha, a i dla siebie dorwałam kilka tunik, sweterków takich dłuższych do leginsów bo teraz w tym mi najwygodniej :) mam nadzieję, że lekarka się nie pomyliła co do płci, jeszcze tylko to usg 4d i jazda z zakupami :) fajnie, że można dostać dużo firmowych i dobrych jakościowo ubranek za grosze :)

Gość gość
Ja też tylko śmigam w leginsach, sukienkach i tunikach :) najwygodniej :) No to życzę pomyślnego potwierdzenia płci, mi lekarz dwa razy powiedział, że dziewczynka więc chyba tak jest :) a nad USG 4D też sie zastanawiam, żeby mieć filmik na pamiątke, tylko trochę kosztowna sprawa.

Gość gość
dzięki :) no 200 zł to kosztuje, ale będzie to taki prezent dla nas na gwiazdkę. A u mnie z tym usg to ciężka sprawa jak na nfz się chodzi do lekarza...więc na 4d potwierdzę płeć i przy okazji jakie wrażenia :) a co do leginsów i tunik to nie ma nic bardziej wygodnego i mozna kupić na prawdę śliczne