Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

testowanie

Polecane posty

Gość gość

Czy test zrobiony z porannego moczu 20 dni po stosunku i 2 dni przed planowaną miesiączką jest wiarygodny?

Gość gość
test jest wiarygodny ale jak stosunek 22 przed mięsiączką, czyli gdzieś ok 6 dnia cyklu, to chyba marne szanse na ciążę.

Gość Klapoucha
szanse sa ale male

Gość gość
Gościu powyżej co ty bredzisz?

Gość gość
to było do gościa z 19:59

Gość gość
Tez mi się tak wydaje, ale doszło do niebezpiecznej sytuacji, wiec troche sie denerwuje :)

Gość gość
Do gościa z 20:2 a o co ci chodzi , bo nie rozumiem???? Pokaż mi dokładnie gdzie jest ta brednia.

Gość gość
Skąd ty wiesz jakie ona ma długie cykle?

Gość Klapoucha
ale ona nie napisala ile dni trwaja jej cykle skad mozesz wiedziec ze marne szanse na ciaze. male szanse e wyjdzie test ale mozesz probowac. radze zrobic po spodziewanej, a moze pzyjdzie i nie bedziesz musiala. wiem ciekawosc zjada. jak to dla ciebei nieduzy wydatek t zrob sobie jeden teraz i zobaczysz

Gość bbb222
Brednia jest taka, że nie wiadomo kiedy akurat będą dni płodne bo to może się przesunąć kobiety z 28 dniowym cyklem mogą mieć tuż po miesiączce

Gość gość
przecież nie pisałam , że na 100% ciąża niemożliwa, tylko, ze szanse małe.

Gość gość
stosunek rzeczywiscie był 6 dni cyklu, a cykle mam 27-32

Gość gość
Czyli lepiej jeszcze troche poczekac?

Gość gość
Z pewnością tuż po miesiączce dni płodne, laska spało się na biologii ?.

Gość gość
Oj wiem tylko, ze to był jedyny stosunek i nawet jesli dni plodne byly szybciej to owulacja chyba tez?

Gość Klapoucha
wydaje mi sie malo prawdopodobne zebys byla w ciazy, ale jesli mialas owulacje okolo 10 dnia npco jest juz bardziej mozliwe a nasienie przetrwalo to mozesz byc w ciazy i warto to sprawdzic ale przed miesiaczna male szanse na wiarygodnosc testu.

Gość gość
To znaczy 13dc mialam plamienie, ktore moglo byc owulacyjnym. Tylko raz w zyciu mialam takie cos wiec nie jestem pewna...

Gość Klapoucha
zdziwilybyscie sie jak pokretna jest gospodarka hormonalna kobiety. 10 lat tak samo a jeden miesiac inny i wpadka. moglas miec owulacje spokojnie kolo 10 dnia cyklu z taka nieregularnoscia.

Gość gość
a czy plamienie owulacyjne wystepuje przed owulacja po czy w czasie?

Gość Klapoucha
ja rowniez mialam to plamienie tylko raz w zyciu i jestem w ciazy po tym cyklu. nie wiem czy bylo to plamienie owulacyjne czy implantacyjne ale zakladajac ze owulacje mialam w innych cyklach to raczej byla to implantacja, ja mialam to krwawienie w 16 dniu cyklu i w dodatku minute po stosunku (ale wczesniej w cyklu rowniez je odbywalam) myslalam ze moze bylo za ostro i cos tam nadruszone...a tu ciaza

Gość gość
5 dni różnicy między cyklami to NIE nieregularność, to norma. Ja mam cykle nieregularne raz 22 dni a raz 36.

Gość bbb222
hahahha no to chyba nie ja spałam :) zdarzają się takie przypadki nigdy nie można być pewnym dni płodnych nie da się ich wyliczyć jeśli mniej więcej faza temperatur wyższych trwała przeciętnie 8-10 dni a mojże czasem nawet pare dni dłużej, temperatura wzrosnąć może do 5dni po owulacji tak że pewnie liczcie sobie a na pewno policzycie :)

Gość Klapoucha
z jako takim pojeciem plamienia owulacyjnego sie nie spotkalam nigdy ale wydaje mi sie na moge rozumowanie ze jesli jest owulacja (uwolnienie jajeczka) to tego wynikiem jest krwawienie wiec nastepuje po owulacji. poza tym nie ma sensu sie rozdrabniac bo owulacja jest z reguly jednorazowym stanem w cyklu i jajeczko zyje tylko 24 godziny okolo..

Gość gość
Minutę po stosunku implantacja ?? Implantacja to zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej , to nie to samo co zapłodnienie, to trwa kilka dni a nie minutę.

Gość Klapoucha
czyli jesli regularny cykl to 5 dni rozniczy to jaki jest moj cykl ktory trwa zawsze 28 dni...super regularny?

Gość gość
To znaczy sluz plodny zauwazylam od 10 dnia cyklu, wczesniej bylo sucho... JUz sama nie wiem... Wszystko pewnie się okaze jeszcze w tym tygodniu...

Gość Klapoucha
czytaj ze zrozumieniem jeszcze raz napsalam ze myslalam ze bylo za ostro i dlatego to krwawienie lub bylo owulacyjne (wtedy ciaza jest ze stosunku po ktorym wystapilo plamienie OWULACYJNE) jesli to byla implatacja to wlasnie daletgo wspomnialam ze mialam stosunki wczesniej w tym samym cyklu i ciaza jest ich wynikiem.

Gość gość
Tylko jezeli tego 13 dnia cyklu bylaby implanatcja to by znaczylo, ze owulacja musialabym miec 6 albo 7 dnia cyklu max! Bo zagniezdzenie moze byc od 6-12 dnia po zaplodnieniu tak? Dobrze mysle?

Gość Klapoucha
sluz plodny nie wiem czy jest scisle powiazany z konkretnym dniem -tym dniem w ktorym nastepuje owulacja czy moze pojawic sie wczesniej. jezeli pojawia sie akurat w tym dniu w ktorym owulacja to mozesz byc w ciazy. niektore osoby, ktore atakuja moje wypowiedzi a nie potrafia przeczytac zdania ze zrozumieniem potrzebuja sie doksztalcic jezeli chca blyszczec. dziekuje

Gość Klapoucha
nie, myslisz zle. jezeli miala owulacje 10 dnia cyklu to jajeczko moglo zagniezdzic sie do 13 dnia cyklu. nie ma tu zadnej reguly, jedne kobiety maja bardziej drozne jajowody inne mniej.