Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rufna

Odchudzanie dlugoterminowe od dzis

Polecane posty

Hej, jestem Rufna i muszę zrzucić około 25kg. Jestem realistką i wiem, że nie uda mi się tego zrobić w 2 miesiące. Jednak mam nadzieję, że dam radę w pół roku i będzie to tak "na stałe". Nie mam wybranej konkretniej diety. Po prostu zdrowe odżywianie, dużo ruchu. Wiem że odchudzanie w grupie daje dużo lepsze efekty, bo kiedyś miałam już taki okres diety grupowej. Schudłam ponad 12kg. Niestety brak ruchu i obżarstwo zrobiło swoje. Ważę tyle co na początku. Ktoś chętny? :)

Hej, ja sie przylacze, odchudzalam sie odp poczatku listopada, bylo fajnie, a potem znowu zaczelam podjadac poznymi wieczorami. Dzis byl pierwszy dzien powrotu do MZ. Ogolnie jem mniej, staram sie jesc ostatni posilek o 18-19 i cwicze z Ewa Ch. Skalpel i Skalpel 2 przynajmniej 4 razy w tygodniu. Taki jest plan na dzis:)

We dwie już jest raźniej :) Ja ćwiczenia zaczynam dopiero od jutra, bo mój zapał w sobotę doprowadził do tego, że jeszcze dziś nogami ruszać nie mogę.

Najzwyklejsze przysiady i trochę ćwiczeń na orbitreku. "Trochę" miało być, na początek, na powrót do zdrowych nawyków. Miałam za dużo energii i wyszło na to, że ćwiczyła 1,5h.

Poltorej godziny? Sporo, ja zwykle 30-45 max bo pozniej to juz zadyszke mam. Ja tabletek na odchudzanie nie stosuje, jakos nie wierze w ich dzialanie. Kiedys bralam takie tabletki na spalanie tluszczu (zapomnialam nazwy, taki z plomieniami na opakowaniu) to mi tak serce walilo i mialam takie cisnienie, ze o malo na tamten swiat sie nie przekrecilam.

Ja nigdy żadnych dodatkowych środków nie stosowałam i na razie nie zamierzam. Chyba jednak damy radę bez dopalaczy :) I biorąc pod uwagę to jak się przećwiczyłam, jutro robię tylko pół godziny. Jakoś przyzwyczaiłam się do poprzedniego trybu :P

Hej dziewczyny chciałabym się do was dołączyć. Odchudzałam się w kwietniu,maju ,czerwcu i listopadzie schudłam bardzo dużo bo aż 30 kg . Przestałam się odchudzać bo moja skóra zaczęła wiodczeć. Teraz już wszystko wróciło do normy i zaczynam ponownie z dietą 1600 kal chcę zrzucić jeszcze ok 15-20 kg .bo mam jeszcze sporą nadwagę . Może do wiosny się uda :)

No i super ;) Może zrobimy tak, że jutro wypiszemy swoją wagę itd. a im dalej dieta, tym lepsze będziemy miały porównanie. No i wzajemnie się tak zmotywujemy. Co wy ma to? ;)

Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj zaczęłam dietę. Jakoś tak się ostatnio rozbrykałam, że mi się spódnica nie dopina :P Taka zdolna. I chciałabym z 10 kilo zrzucić.

Rufna, ja schudłam 20kg tylko za pomocą diety, bez ćwiczeń, więc jak się chce, to można. Teraz chciałabym jeszcze 10, no, z 8 przynajmniej. Ważę się raz w tygodniu, we wtorek, w ostatni wtorek było 67,4kg. A jak u Was? Jaki macie cel, z jakiej wagi startujecie?

hejka, w moim wcześniejszym poście pomyłka lipcu zamiast listopadzie. Ja też odchudzam się bez ćwiczeń. Nie dlatego ,że nie chcę tylko ze nie mogę. Robię tylko dłuższe spacery szybkim krokiem i ganiam za moją 1,5 roczną córcią.:) Na siłowni bym zemdlała. Moje serce chyba tej wagi i wysiłku nie wytrzymuje. Ja wcześniej byłam bardzo szczupła ważyłam 45 kg teraz już 72 kg.Jeszcze z 5 kg i zaczynam ćwiczyć .

Gość kwiatka81
Mam tak samo 25 kg maks do zrzucenia. Ale zero zawzietości zero motywacji......przysięgam sobie a potem znów wieczorne żarło....wieczorne hmmmmm nocne jem prawie na śnie jak wstaje w nocy do toalety...:(nie umiem sie powstrzymać .....chcę schudnąć bardzo bardzo to teraz jedyne o czym marze.....ale potrzebuje waszego wsparcia,porad ......nie moge diety białkowej...mam chore nerki.....ruch hmmmmm z ledwością znajduje czas na sen:(jak to wszytsko zsynchronizować??????????????

Piekłam dzisiaj babeczki czekoladowe. :) Pachniało cudownie, powiem Wam. Oczywiście, żadnej nie tknęłam. Dzisiaj 3-ci dzień diety. Trzymam się, jem tylko to, co można. Żadnych odstępstw od dozwolonych produktów. Monagao, moja młodsza córcia też ma 1,5 roczku. Majowa dziewczynka:) To jedziemy na tym samym, mamowym, wózku :P Kwiatka81, jest wiele diet, które nie obciążają nerek. Spróbuj wpieprzać np. warzywa nocą i jakieś chude przekąski, typu ryba czy chude mięso. I zrezygnuj ze wszystkiego, co białe : mleko, sery, mąka, cukier, i żółte : kukurydza (i produkty), ziemniaki, banany, makarony, sery, likier :P. No, w każdym razie możesz spróbować. Nie napisałaś, co dokładnie z tymi nerkami, ale mam nadzieję, że się wykurujesz i wszystko będzie ok. A jak chcesz, to mogę wspierać i motywować, wtedy samej będzie mi głupio wpieprzać, jak się tak powymądrzam na forum :P Rufna, a gdzie Ty się podziałaś? Jak u Ciebie?

Gość gość
a w jakim jesteście wieku, bo inaczej się chudnie w młodości, inaczej w dojrzałym wieku?

To ściema, w każdym wieku można schudnąć. Tylko trzeba się pilnować. Ja mam 29, więc jestem już duża :)

Gość gość
nie zrozumiałaś:) Chodzi mi o to, że topik powinien być dla osób w podobnym wieku, bo jeśli mam 60+ to o Twoich problemach dnia codziennego nie chce mi się gadać,skoro masz 30' I metabolizm nie tem... Spadam więc :D 🖐️

Nie było mnie ostatnio, bo szukałam kogoś chętnego na korki :P Ćwiczenia idą mi dobrze, zero zakwasów za to pot leje się ze mnie strumieniami. Jutro nawet wybieram się na basen dla urozmaicenia. Z dietą trochę gorzej, ale staram się trzymać kochanych warzywek:) Miałam się cholercia zważyć, ale znów zapomniałam. Jutro rano to zrobię, ale po miarę mogę polecieć już teraz. Podam jakie mam wymiary(dalekie od modellingowych, ale...;))

Jak mogę to ja też się do Was dołonczę, jestem na diecie od 6października i schudłam prawie 13kg , a muszę jeszcze 32kg daję sobie czas do moich urodzin czyli 1maja:).Moja obecna waga to 92,1 a wzrost 165cm.

Gość Konwaliaaaa1234
Hej Dziewczyny. Trafiłam na Wasz wątek. Po raz n-ty zaczynam przygodę. Widzę, że dopiero startujecie. Przygarniecie???? Do zrzucenia jakieś 15 kg do wymarzonej wagi, której nie miałam jeszcze nigdy. 75 kg. Dużo, ale to i tak będzie dla mnie sukces. do niej dążę. Jeszcze się nie udało. Może tym razem:)? mam 28 lat i 1,60 cm. I motywację, której dawno nie miałam. By do wiosny to z siebie zrzucić....

Pewnie, że cię przygarniemy ;) Im nas więcej tym raźniej. No i ta rywalizacja ;P

W takim razie skoro jest odzew - zaczerniam się i witam z każdą z osobna. Mam nadzieje, że razem tutaj będziemy się wspierać.

Witam jak tam u Was na dzisiaj? Moje dzisiejsze jedzonko: ŚNIADANIE: 2kromki chleba razowego z konfiturą z dzikiej róży bez cukru 2ŚNIADANIE: pomarańcz OBIAD: udko z kurczaka i zupa pomidorowa z 3łyżkami makaronu razowego. PODWIECZOREK: pomarańcz KOLACJA: jogurt naturalny

Gość gość
Hej odchudzaczki moge sie do was przytulic? Chcialabym schudnac okolo 4 kg ale za cholere nie moge za duzl slodyczy wcinam i mama dogadza bo jedtem teraz z wizyta u niej.Moja waga 62 kg wzrost 173, 5 cm od dzis mz i rowerek stacjonarny cwiczen nie stosujd bo po cc czuje dyskomfort .

gość-zapraszam na mój topik: "schudłam jedenaście i pół kilograma w 34 dni" jest tam dużo moich dietetycznych przepisów i przykładowych moich jadłospisów:) pozdrawiam i zapraszam wszystkich zainteresowanych:)

Hej Dziewczyny. Ja w sumie bez planów na jadłospis - ale może to i niedobrze? Chyba strategia Jaskierki jest bezpieczniejsza:). Co ile jesz - mogłabyś podac godzinki:)?

Jem o 5,9,13,17,20 a w soboty i niedzielę jem co 3godziny bo wstaje później mam wolne od pracy chodzę spać po 23tak że ostatnia godzina jest odpowiednia na ostatni posiłek