Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinkaaaa1

po ilu godzinach test jest wiarygodny

Polecane posty

Gość ewelinkaaaa1

Wczoraj czyli ok godz 22 kochałam się z mężem - staraliśmy się o drugie dziecko. Dziś okolo południa zrobiłam test i wyszedł pozytywny, czy może on być wiarygodny?? Przy pierwszym dziecku zaszłam w ciąże za pierwszym razem.

Gość gość
nie rób sobie jaj

Gość gość
Tak, gratuluje, jestes w ciazy.

Gość ewelinkaaaa1
Na teście w ulotce pisze ze 6-diową ciąże wykryje ale ja jeżeli bym była to jeden dzień, 3 tyg temu robiłam też i tamten wyszedł negatywny. chociaż....pojawiła się lekka kreska ale zaraz jakby znikła. Czy to możliwe że test wykryje jednodniową ciąże??

Gość ewelinkaaaa1
proszę o odpowiedź :(

Gość gość
a jaka była ostatnia miesiączka? może była o wiele mniejsza, bardziej skąpa? Na pewno nie jest to ciąża po tamtym seksie tylko wcześniejszym... Tamta znikła? Po jakim czasie? Test się odczytuje po kilku minutach chyba po 5 zależy od testu, na testach pisze zazwyczaj, że po 10 minutach wynik jest niewiarygodny, czyli na negatywnym mogą pojawić się 2 kreski a z pozytywnego może zrobić się negatywny...

Gość gość
mógł wykryć ciążę w którą zaszłaś wcześniej , bo na pewno nie kilkugodzinną , po prostu po tak krótkim czasie nie byłoby hormonu.

Gość ewelinkaaaa1
Ostatnia była taka jak zwykle boląca i obfita ale o dziwo krótka bo zawsze mam ok 8 dni a ostatnią miałam 3-4 dni- dokładnie nie pamiętam bo ostatnia miesiączkę miałam po 20 września

Gość gość
to prawie 2 miesiące temu

Gość gość
To myślę , ze jesteś w ciąży, ale jest ona starsza ,na pewno nie jednodniowa.

Gość gość
testy zazwyczaj w tą stronę się nie mylą, ale tak wczesnej ciąży wykryć też nie mogą, bo aby hormon zaczął się produkować-jajeczko musi się zagnieździć, dlatego dopiero 6cio dniową ciąże wykrywa. Nie odpowiedziałaś po jakim czasie tamta kreska znikła? Z wcześniejszego testu?? Po za tym: Najpierw hormon pojawia się we krwi-dlatego np. test z moczu wychodzi negatywny z krwi pozytywny. Test "sikany" zaleca się robić rano dlatego, że stężenie hormonu rano jest największe, potem coraz mniejsze (mówię o stężeniu z moczu) Na wizycie u ginekologa powiedz o poprzedniej miesiączce, że była o połowę krótsza, że test od razu wyszedł pozytywny, ginekolog po badaniu USG stwierdzi jak duża jest ciąża :)

Gość gość
tak po dobie pokazał ciążę, komu te bajki wciskasz

Gość ewelinkaaaa1
ta druga kreska znikła w 2-3minucie robienia testu

Gość gość
aha i ja pierwszy test zrobiłam w dniu spodziewanej po południu, gdyby nie moja mama stwierdziłabym, że test jest negatywny, kreska była tak blada, prawie niewidoczna, na 2gi dzień troszkę ciemniejsza ale dalej ledwo widoczna.

Gość gość
odcień kreski nie ma znaczenia, ciąża na bank ale nie wczorajsza, tylko dużo wcześniej

Gość gość
tez uwazam ze mozesz byc w ciazy ale na bank nie w tak wczesnej, widocznie tamta blada kreska wykazala ciaze a w zwiazku z tym ze zanikla zignorowalas to, powtorzylas wtedy test? zrob bete to bedziesz miala pewnosc, teraz test na bank nie pokazal 3 dniowej ciazy, jesli juz to srarsza :) daj znac jak sie losy potocza

Gość ewelinkaaaa1
Nie wciskam bajek. Z mężem śpie i się kochamy. Co prawda 2 miesiące temu to uważaliśmy no raczej mąż uważał ale może nie douważył xD

Gość ewelinkaaaa1
od razu napiszę czy jestem i ile jestem w cąży :)

Gość gość
to pisz do rzeczy bo wczorajszej to na pewno nie wykrył ale po wcześniejszym bzykanku jak jesteś to test pokazał i po cholerę takie głupie pytania

Gość ewelinkaaaa1
Bo lubię doradzić się innych a jeżeli Tobie coś nie pasi to po co piszesz na forum?

Gość gość
No i po co te nerwy, w ciąży jesteś

Gość gość
nie denerwuj się bo w ciąży jesteś i poronisz, lubisz zadawać głupie pytania ok. zadawaj dalej

Gość gość
No i byłam u lekarza ginekologa. na usg wyszło że pęcherz płodowy ma 0,6 cm :)

Gość ewelinkaaaa1
I poroniłam ;(

Gość gość
cóż no... życie ;)