Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piąta Strona Świata

proszę o jakiekolwiek porady

Polecane posty

Gość Piąta Strona Świata

Jestem z chlopakiem już prawie rok. Kocham go on odwzajemnia moje uczucie. Problemem jest to że moja mama go nie znosi, nie trawi wręcz, a mój dom to jedyne miejsce gdzie możemy się spotkać. Po ostatnio zaistaniałej sytuacji powiedział, że jego noga więcej nie stanie w moim domu. Mama weszła do pokoju zapytala mnie "do której będę trzymać gościa?" mój chłopak odpowiedział, że przyjechal tylko na chwilkę, że zaraz ucieka, a moja mama na to "no ja myśle" .... od tego czasu cały czas się klócimy, nie możemy dojść do porozumienia, nie wiem jak mam zachować się w takiej sytuacji... moze ktoś miał podobny problem i może coś doradzić...

Gość gość
Nie wiem jakie masz stosunki z mama; czy mozesz z nia porozmawiac czy ona jest apodyktyczna I tylko jej zdanie sie liczy? Jezeli mozesz z nia porozmawiac zapytaj sie czy chodzi jej akurat o TEGO chlopaka czy o kazdym ma takie zdanie? Mozliwe ze mama po prostu obawia sie ze zajdziesz w ciaze (ech, to odwieczne zmartwienie , niestety). zapytaj co jej dokladnie w Twoim chlopaku przeszkadza. Postaraj sie ja wysluchac I pojsc na kompromis. Powodzenia

Gość Piąta Strona Świata
Pytałam, chodzi o jego wygląd... powiedziała, że nie może na niego patrzeć...Nie wiem, jak może tak mówić...Nie wiem jak może oceniać ludzi po wyglądzie, nie rozumiem tego, probowałam jej przetlumaczyć, ale nic...

Gość ten pierwszy gość z 21_47
Może jego mama będzie bardziej wyrozumiała ?

Gość Piąta Strona Świata
Nawet jeszcze jej nie poznalam, z tego co wiem, nie mają ze sobą najlepszych relacji... Nie wiem sądziłam, że on będzie wiedzial jak postąpić..jest starszy ode mnie..

Gość gość
Powiedzialabym mamie ze jezeli osadza ludzi po wygladzie, to jest to bardzo plytkie z jej strony, I idac jej tokiem myslenia Ty tez tak powinnas? Przeiez rodzic to autorytet. NO chyba ze chlopak ma tyle kolczykow albo innych ozdobek ze go z pod nich ledwie widac? :-)

Gość ten pierwszy gość z 21_47
jeśli jego mama też nie jest wyrozumiała zostaje wam coś własnego albo wynajętego

Gość Piąta Strona Świata
Nie, nie ma żadnego kolczyka. Dla mnie jest najprzystojniejszy... Normalnie wygląda, ma przynajmniej charakter

Gość gość
No cuz, trudno doradzic. Jezeli mieszkasz z rodzicami I niedokladasz sie finansowo, to niestety musisz sie dostosowac do ich wymagan w ICH domu. Jezeli zalezy Wam na pielegnowaniu wlasnej milosci z chlopakiem, to pozostaje hotelowy pokuj, miejsca publiczne na spotkania, lub znajomi ktorzy udostepniliby Wam mieszkanie na pare godzin raz na jakis czas.

Gość Piąta Strona Świata
ahh wszystko to jest dziwne, cała sytuacja jest dziwna...Mam jedynie nadzieje, że to nie sprawi, że się od siebie oddalimy...