Gość maturzystka95 Napisano Listopad 18, 2013 Cześć dziewczyny ! mam nadzieję, że spodoba wam się temat tego wpisu. Mianowicie zbliża się wielkimi krokami studniówka i każda z nas chce wyglądać olśniewająco. Dlatego chce z wami podzielić się moimi dokonaniami, by wyglądać w tym dniu jak najlepiej. Mam duże problemy z włosami i paznokciami. Włosy szybko się przesuszają lub przetłuszczają ( zależy co im odbije) do tego rozdwajające się końcówki, a paznokcie oczywiście problematyczna płytka, rozdwajają ( raczej powinnam użyć stwierdzenia rozpięciorzają się ). Dlatego powiedziałam ok koniec tego i wzięłam się do pracy! Mam nadzieję, że kilka z was przyłączy się do mnie :) Od jakiegoś miesiąca stosuję odżywkę do paznokci Eveline 8in1 i muszę przyznać, że jest super. Zauważyłam dużo szybszy wzrost płytki i oczywiście przestały się rozdwajać. Już musiałam je spiłować także jestem bardzo zadowolona, a odnośnie włosów to od dziś zaczęłam stosować płukanie rumiankiem i wcierka jantar. Dla tych, które nie wiedzą co to jantar : jest to wcierka do włosów powodująca odżywienie i odbudowę włosa. Nakłada się ją codziennie przez 3 tygodnie tylko w skórę głowy. Z tego co czytałam nikt na nią nie narzeka, a efekty są powalające więc muszę to sprawdzić. A co do rumianku- jestem naturalną blondynką, ale niestety tylko latem mój kolor mi się podoba, jeśli nie dostarczam mu dożo słońca płowieje i ciemnieje ;( przez co wygląda nieco myszowato. Rumianek jak i cytryna wydobywają świetlne refleksy z włosa co powoduje rozjaśnienie koloru. Niestety rumianek działa jedynie na blondynki, pozostałe kolory musicie rozjaśniać chemicznie, na nieszczęście waszych włosów. Jeśli macie jakieś problemy z waszymi włosami piszcie postaram się pomóc. Znam również inne skuteczne sposoby na porost włosów więc możecie pytać :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach