Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mojej nastoletniej córce robią sieokropne rozstępy co robić

Polecane posty

Gość gość

Ponoć od szybkiego wzrostu, pełno ich na biodrach i na plecach. Może ktoś wie jak można to zatrzymać, albo zwalczyć te które już są? Córka ma 12 lat i pewnie jeszcze urośnie.

Gość gość
dużó białka w diecie, cynk, witminy z grupy b i najważniejsze około 1000 mg wit c dziennie (są takie rozpuszczalne) rozstępy wychodzą przy nadmiarze kortyzolu (hormonu stresu) może to być wynikiem zaburzeń hormonalnych lub jakiś chorób ewentualnie przy g***townym tyciu lub chudnieciu

Gość gość
rozstępy nie znikną...można ( profilaktycznie) codziennie smarować ciało oliwką by skóra była bardziej elastyczna...

Gość gość
daj sobie spokoj... chcesz miec modelke? to jest normalne ze sa rozstepy i nic z tym nie zrobisz

Gość gość
bardzo wiele kobiet ma rozstępy powstałe w czasie dojrzewania, sama również mimo że zawsze byłam chuda jak szczur. Możesz smarować preparatami na rozstępy. Jest wiele dla kobiet w ciąży ale są mocniejsze dla osób po operacjach wypadkach itp. Próbujcie, bo to sa blizny- nic ładnego. Ale i ta zbieleją, najgorsze są te na brzuchu który potem wisi i się nie wchłania nadmiar skóry, tak jest porozciągana.

Gość gość
Może więcej tłuszczy w diecie jak oliwa, olej rzepakowy . Po tym skóra naprawde jest elastyczniejsza i ma zdrowszy wygląd.

Gość gość
Dzięki za rady kobietki :) Ale może trzeba do jakiegoś lekarza skoro to od hormonów? Przestraszyłam się teraz :o