Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie dentysty

Polecane posty

Gość gość

ide dzis robic ząb, juz pisalam, na znieczuleniu. tak samo sie balam jak mieli m wywoływac i zawołali do cesarki. pamietam te ulge-a jednak cesarka.

Gość gość
heh, jak się dostanie znieczulenie to nic a nic nie boli :) Odpowiedni dentysta nawet tak wbije igłę ze znieczuleniem, że tego nie poczujesz - przykłada igłę do dziąsła i delikatnie nakłuwa dopiero po chwili, gdy nic nie czujesz, wbija głębiej. Dr Kosowska z Bamedu w Łodzi mnie tak zawsze robi i nigdy mnie nic u niej nie bolało

Gość gość
Też się boję, jeden dentysta co chwilę pytał zdziwiony czy znieczulenie działa, bo jęczałam jak tylko czułam wiertło, nie bolało nic a nic ale bałam się jak diabli, nogi mi się trzęsły... Próbowałam raz bez znieczulenia bo mnie wszyscy namawiali, łącznie z dentystą ("bo to malutki ubytek"), skończyło się sceną jak u trzylatki, do tej pory mi wstyd... Mam wszystkie ósemki i piątkę do wyrwania, ale szczerze mówiąc- wolę to od borowania, chyba najbardziej tego się boję, zapach piłowanych kości mnie odrzuca... Najchętniej bym leczyła zęby pod narkozą. Pomogło Ci, autorko?

Gość gość
Pamiętaj, że leczenie zębów jest bardzo ważne. Chore zęby wpływają na cały organizm. Ja przez swoje lęki nie chodziłam do dentysty przez kilka lat. Nie wiem, co mi sie odmieniło, ale postanowiłam pójść. Poszłam prywatnie do super babki i okazało się, że3/4 zębów jest do leczenia. O kosztach nie będę wspominać. Miałam również wyrywaną ósemkę i szóstkę. Co mi pomogło? Odpowiednie podejście dentysty, tzn. intuicyjnie wiedziała kiedy podnieść głos i przywołać mnie do porządku i kiedy potraktować mnie łagodniej :) miała również szereg miękkich gumowych zabawek. Niby dla dzieci ale ja z nich korzystałam, ściskając, miętosząc. Zawsze mogłam liczyć również na podwójne znieczulenie. Do tego dentystce buzia się nie zamykała. Opowiadała mi o wszystkim. Ba, rozmawiała ze mną, pytała o różne rzeczy, a ja z otwartą buzią mogłam tylko jęknąć "eeee" i już wybuchałyśmy śmiechem. Zęby mam zrobione bardzo dobrze. Tak dobrze, że od 3 lat chodze co pół roku na kontrole i nic się nie psuje.

Gość kamykwwodek
też tak miałam, że do dentysty od wielkiego dzwona. Potem co 2 tygodnie, żeby wszystko zrobić, ale jak się wybierze dobry gabinet to naprawdę nie ma się czego bać. ja chodzę do dental services i mam świetną opiekę. Nic nie boli bo nawet znieczulenie bez igły.

Gość gość
Ja po ostatniej wizycie płakałam pół dnia :-D nie z bólu tylko że strachu i w ogole że tam bylam :-D masakra ! ale wstyd a stara jestem :-D i w tym tygodniu znow kolejna wizyta ale coz wylecze wszystkie zęby

Gość gość
Mam podobnie. Pójść musiałam bo miałam 2 żeby do zrobienia- jak mi się wydawało, a niestety kamera dentysty ukazała jak fatalnie sie moje żeby. Teraz chodze co 2 tygodnie i lecze sukcesywnie pokonując fobie. Jak uda mi sie wszystkie doprowadzić do ładu to zamierzam chodzi co 2miesiace i sprawdzać by nie narażać sie znowu na stres.

Gość gość
# zęby ;)