Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sytuacja mieszkaniowa z narzeczonym

Polecane posty

Gość gość

Mój narzeczony kupił dom na spółkę z siostrą. Można zrobić tam drugie piętro. Jak na razie mieszkam z nim w jednym pokoju pozostałe dwa zajmują jego rodzice i dorosła siostra, która mając 30 lat nie ma nikogo nie spotyka się z nikim. Niby mi to nie przeszkadza ale małe wojenki już są a mieszkamy razem od 6 miesięcy.

Gość gość
może nie. On i jego ojciec są za mną całkowicie i z siostrą się dogaduje. Tylko nie z matkę. W każdym razie czekam na to że zaczną robić górę. Osobne mieszkanie

Gość gość
z takiej małej wojenki ,może wybuchnąc bitwa pod grunwaldem przerąbane

Gość gość
pisze że nie jest źle

Gość gość
no cóż. Kupił dom z siostrą ojciec pomagał w remoncie i się tam przenieśli. Byłam przeciwna ale nie było wyjścia. Za mało pieniędzy na coś innego

Gość gość
my się nie wyniesiemy dom kupił rok temu i taka była umowa. Ojciec pomaga i mieszka. No i rodzice nie podołaliby sami opłacając wynajmowane mieszkanie

Gość gość
no nie mógł właśnie. Brak zdolności kredytowej. A ona miała

no to pewnie ty sie wyniesiesz :) żadna z ciebie rodzina , wkładu żadnego nei wniosłaś .......... wybór jest prosty :)

Gość gość
jestem rodziną. Wkładam dużo w ten dom. Pieniężnie też bo poszły moje oszczędności. Nie ja wiem że ona się nie wyniesie i nie przeszkadza mi to

Gość gość
A macie pozwolenie na nadbudowę?

czyli - włożyłaś pieniądze w cudzy dom :) właściciele pewnie się cieszą bo i maja z czego :)

Gość gość
tam pozwolenia nie trzeba tylko remont gruntowny. Tu nie chodzi o pieniądze czy o moją pracę tam włożoną. Jakbym z nim nie była zostałby na kanapie u rodziców bo nie było potrzeby się przenosić

Gość gość
a niby jaka rodzina jestes? skoro nie przeszkadza ci mieszkanie na kupie to z czym masz problem?

Gość gość
jesteście po slubie? jeśli tak to remontujcie jak najszybciej i przenoscie się na gore;)

Gość gość
będzie ślub będą dzieci.A ślub już w przyszłym roku. Trochę przeszkadza ale specjalnego wyboru nie mam. A jak wcześniej przyjeżdżałam to mimo wszystko spałam z nim na kanapie w salonie więc jest lepiej