Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToxicHg

Zatrucie rtęcią

Polecane posty

Gość gość
Napisze jaką ja miałem sytuacje z rtęcią .Wpadł mi termometr rtęciowy do garnka z gorącą wodą i pękł.Odruchowo wylałem to do zlewu.Na drugi dzień usynołem rtęć z kolanka i oddałem do straży pożarnej. Wszyscy mówią ,że to zagrożenie było małe bo ta rtęć była cay czas pod wodą i że byłem mało narażony.Po półgodzinie od zdarzenia zaczeły mnie boleć zatoki ,pużniej przeniosło sie na głowe i nerki .Głowa bolała w różnych częściach najpierw przód ,potem góra i tył.Nerki też zaczeły silnie boleć przez tydzień.Ale cały czas czuje ,że coś jest nie tak z nimi. Byłem w szpitalu 2 razy .Miałem morfologie i mocz badanie .Wyniki ok.Rozmawiał ze mną nefrolog i powiedziałał ,że nerki działają ok.Ale jak,żyję nie miałem takich bólów nerek. Teraz mam tak ,że mi w uszach piszczy i boli mnie głowa . Być może mam silnie alergiczny organizm i taka dawka rtęci na mnie zadziałała silnie ,niż na inną osobe.To jest moje zdanie i każdy jest lekarzem swojego organizmu i wie jak sie czuje. Wkur... mnie debagatelizowanie faktu zatrucia,bo opinia medycyny jest w tym temacie bezradna i zawla na problemy psychiczne czy coś w tym stylu.

Gość gość
Witam, Toksykolog zwracam się do Ciebie z prośbą, czy możesz podać swojego maila ? Chciałem się poradzić. pozdrawiam,

Gość gość
Polecam zapoznać się z pracami A. Cutlera Czy rozbicie żarówki energooszczędnej możne być zagrożeniem?Ponoć zawartość rtęci jest tam niewielka, ale z drugiej strona każda jej ilość może wpłynąć negatywnie na organizm.

Gość Smut
Do toksykologa. Prosze o jakis kontakt. Widze ze Pan b.duzo wie w tym temacie. Czytalam Panska wypowiedz i niestety u nas obiawy sa.... Bardzo potrzebuje pomocy a w moim miescie nikt nie wie co robic. Gdzie Pan ma gabinet? Bardzo prosze jestem zdesperowana.

Gość rockalone3
Kobieto uspokuj sie ,na pewne sprawy nie poradzimy ,rozumiesz.

Gość smut
Rockalone3 jak sobie poradziles? cos lepiej u Ciebie?

Gość Rockalone3
Dwa dni temu znowu się zatrułem rtęcią.Pękła żarówka energooszczedna ostatnia w domu.Objawy. ból głowy ciągły od 2 dni i nerek.Kto mi za to zapłaci za utrate zdrowia firma Osram?

Gość gość
W żarówce są miligramy rtęci. Jaki procenttej rtęci niby wchłonołeś? 1mg - więcej zjadasz w przeciętnej rybie. Twoje objawy związane są z psychiką, a nie efektem wchłonięcia rtęci.

Gość Rockalone3
niewiem ,Jak byl wybuch w czarnobylu w 1986 to ja mialem 6 lat i mama ze mna byla u lekarza .A lekarz nie wiedzial co mi jest mialem na twarzy w obrebie zatok jakas wysypke.Potem chodzilem na naswietlania lampa.Ja mam bardzo czuly organiz i on odrazu reaguje na takie zdarzenia.

Gość gość
A co powiecie na powiązanie z problemami psychicznymi? Całe lata lecze się na depresję i dopiero teraz trafiłam na artykuł który mówi ze istnieje związek. Nie będę opisywać ale wspomne tylko,ze gdy byłam mała matka smakowała mi włosy rtecia pomieszane ze smalcem

Gość gość
Dochodza tez wypadajace zdrowe zęby i wiele innych objawów które odpowiadają zatriciu rtecia