Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukułkakuka

Do mam ktore dawaly dzieciom pulmicort

Polecane posty

Gość kukułkakuka

Czy szybko po zastosowaniu leku zobaczylyscie poprawe?? nam pediatra przepisal na zapalenie krtani i zmiany oskrzelowe (kaszel utrzymuje sie od 5 tygodni). Mały ma 5 lat, strasznie sie meczy tym szczekajacym kaszlem, do pulmicortu (3 razy po 2ml) ma przepisane jeszcze pulneo. Inhalujemy dzis drugi dzien ale poprawy nie widac... Martwie sie tym, strasznie mi go żal, nie wiem jak mu pomóc zeby sie tak nie męczyl. Zastanawiam sie jak ten lek dzialal u innych. Prosze o odpowiedzi.

Gość gość
U nas dzialal...fakt cora kaszlala ale byl to kaszel wlasciwy bo nie meczyl tylko odksztuszal wydzieline...ten lek rozszerza oskrzela.....moze trzeba zeby lekarz na noc przepisal cos przeciwkaszlowego....ale tylko lekarz bo nie wszystko ze wszystkim mozna laczyc a ten kaszel jest suchy czy mokry....jaka diagnoze postawil lekarz jak byliscie...moze potrzebyny antybiotyk

Gość gość
Przeppraszam doczytalam ze to zapalenie krtanii..to go pewnie podraznia do kaszlu krtan jest to kaszel suchy meczacy ? A na ta krtan czy gardlo cos dostaliscie?

Gość kukułkakuka
Zaczelo sie od tego ze maly mial zapalenie gardla takie z goraczka 5 tyg temu ale nie dostal antybiotyku tylko zwykle jakies syropy (juz nawet nie pamietam dokladnie co). Na pewno mial inhalacje z mucosolvanu, potem chyba ambrosol... Kaszel mial nadal ale chodzil do szkoly i po paru dniach znow cos zlapal, doszedl katar, kaszel byl dalej... Probowalam roznych syropow, w koncu ponad tydzien temu poszlam znow do lekarza bo stwierdzilam ze kaszle zbyt dlugo ( wtedy kaszel byl raczej mokry) lekarka stwierdzila ze gardlo czyste osluchowo tez ok, przepisala cos na alergie (Delortan + Pulneo) po tygdniu nic sie nie poprawilo a wrecz pogorszylo, kaszel jest suchy, napadowy, szczekajacy i tym razem stwierdzila zapalenie krtani i zmiany w oskrzelach, przepisala Pulmicort i Pulneo. Maly sie strasznie meczy a ja sluchajac tego kaszlu juz 6ty tydzien trace nadzieje ze ten lek cos pomoze... Po ilu dawkach mozna sie spodziewac poprawy?? A wczesniej przez ten caly czas podawalam na noc sinecod i dzialal bo w dzien kaszlal, a w nocy spal, ale teraz juz 4 noce z rzedu nieprzespane bo sinecod juz nie dziala... A czy pulmicort podawac mozna tuz przed snem??

Gość gość
U nas Pulmicort w ogole sie nie sprawdzil;/,ale BERODUAL pomogl,juz po drugiej inhalacji kaszel zaczal sie odrywac.POLECAM BERODUAL...

Gość gość
Mysle ze problemem jest tu zapale krtanii od tego twn kaszel..pylmikort nie jest zlym lekiem ale moim zdaniem na zapalenie krtanii nie pomoze ja na twoim miejscu ppszla bym do innego lekarza nawet prywatnie...ja wiem ze tikosztuje...ale policz ile przez ten cza wydalas na leki i ile dziecko juz sie ich nabealo...lepiej zaplacic za wizyte i kupic jeden wlasciwy lek niz chdzic do przepraszam konowala i pozwalac mu eksperymentowac na dziecki...ja to juz kiedys przerabialam

Gość gość
A jaką masz dawkę i ile waży dziecko ? Ja 5 latkowi podawałam 500mg

Gość gość
dziecko wazy 20kg, a dawke mam 3x po 2ml czyli 0,50mg x 3

Gość kukułkakuka
ten gosc wyzej to bylam ja autorka tematu

Gość gość
chyba za mala dawka

Gość gość
Zrób mu wymaz z gardla i z nosa .

Gość gość
Po inhalacji koniecznie oklepuj syna po plecach, połóż go na kolano i oklepuj od dołu do góry tzn. w kierunku głowy.