Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zastoj w nerce w ciazy boję się

Polecane posty

Gość gość

jestem w 25 tyg i mam b duzy zastoj w nerce prawej.Lekarz straszy zalozeniem cewnika żeby odbarczyć nerkę, powiedział jak się nie zgodzę to mogę stracić nerkę-miała która z tym problem?

Gość gość
miałam zastoje ale piłam sok zurawiny brałam furagin leżałam tylko na lewym boku i jakoś dotrwałam ale ból okropny a niestety im dalej tym gorzej i infekcje non stop

Gość gość
podnoszę

Gość gość
ja mialam to samo,plus powiekszona sledziona.mialam ogromny bol nerki,lezalam 9 dni w szpitalu,leczyli mnie augumentin,biore prenatal unocare,po niedzieli mam badanie kontrolne to zobaczymy czy juz jest lepiej,tez od tamtej pory spie tylko na lewym boku:)

Gość gość
Ja miałam wodonercze prawostronne, w 22 tyg założyli mi cewnik dj, do tego miałam zakażenia układu moczowego. W cewniku chodziłam do 35 tyg. i sama na własna prośbę poprosiłam żeby mi go wyjęli bo miałam ciągłe zakażenia i ciągle na antybiotykach byłam. Oczywiście straszyli mnie że stan mojej nerki może się pogorszyć ale dla mnie ważniejsze było dziecko i to żeby już antybiotyków nie brać. Jak mi ją zdjęli to już zakażeń nie miałam. A nerka w ciągu ostatnich 4 tyg. ciąży pobolała mnie raz ze 3 godziny ale po paracetamolu przeszło. Także ja radzę nie daj sobie zakładać cewnika, bo z tym większe problemy, wiadomo ciało obce i od razu ZUM. Ja już urodziłam, córeczka zdrowa, a moje nerki doszły do siebie, 6 tyg. po porodzie robiłam usg i po wodonerczu nie ma śladu. Pozdrawiam!