Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak uniknac takich sytuacji

Polecane posty

Gość gość

TAKA SYTUACJA I PROBLEM TAKI: Mieszkanie 4 POKOJOWE lokatorzy: ja 23 lata rodzice,8 letnia siostra babcia i dziadek Babcia wiecznie wszędzie wlazi,kupie sobie cos a ta już na korytarzu od razu co masz?co kupilas mowie do mamy cos a co tam gadacie sobie? babka wstaje o 5rano i już gary myje.. Problem i news sytuacja\: Mój mezczyzna mieszka 800km odemnie druga strona Polski przyjedzie do nas za około 2 tygodnie to nie będę swieta wiec nie ma potrzeby żeby babka siedziała u rodzicow w pokoju to będzie pierwsze spotkanie mojego z rodzicami moimi chce żeby się poznali a babka nie jest w takiej sutacji potrzebna...jak piate kolo u wozu.. PYTANIE: JAK zrobić żeby babcia zamknela się swoim pokoju a nie weszyla? Proszę pomozcie

Gość gość
a niby czemu ma siedziec zamknieta, wolnosc tomku w swoim domku, wynajmij/ kup swoje mieszkanie to nikt ci nie bedzie przeszkadzal. A skoro wstydzisz sie babci, to co z ciebie za czlowiek :O

Gość gość
kiepska sytuacja... a nie możesz babci wytlumaczyc ze to pierwsza jego wizyta i chcesz żeby rodzice znimi pogadali pośmiali się na luzie byli a nie z babcia na czele?

Gość gość
czemu? bo ja chce żeby moi rodzice pogadali z nim pośmiali się a jie żeby babcia moherowa siedziała przy stole i moherowe teksty rzucala typu do kościoła Ty chodzisz? a mama kim jest nie mowie ze ma nie wychodzić zpokoju ale mam na myśli dlaczego ma wlazic do rodzicow pokoju gdzie będziemy siedzieć i czemu ona ma weszyc... do kuchni łazienki pewnie ze tak...

Gość gość
Jak facetowi zależy, to zaakceptuje babcię. Babcię powinnaś szanować, za parę lat jej już nie będzie, a Ty się będziesz pukać w czoło, że zależało Ci na tym, żeby ją schować przed gachem, który był i minął.

Gość gość
i tak się sklada ze mam swoje mieszkanie 2 pokojowe ale wynajmuje je nie chce sama mieszkac poki co... czy to co napisałam jest naprawdee az tak psychiczne? kurcze pierwsze spotkanie a tu babcia na karku będzie siedziała....

Gość gość
no i co z tego, ze babcia moher? tak jak napisal ktos wyzej, gach przyjdzie i pojdzie, a babcia to zawsze babcia. na twoim miejscu nie krylabym babci i obserwowala jego reakcje.

Gość gość
hmm..tylko problem jest taki ze babcia nie jest babcia slodka babulka tylko wredna babka pchajaca niosa w nie swoje sprawy...wszytsko chce wiedzieć zaglada w reklamówki co kto kupil po ile... kim sa kogo rodzice kto z kim zyje...

nie wiem o co Ci chodzi, to o czym piszesz to przykład mniej nienormalnych odpałów u starszych osób, to naprawdę klasyka, gdyby Twoja MATKA spytała się go przy stole czy r****ł Cię przed ślubem - to bym rozumiała, ale akurat to o babci to klasyka gatunku, nie sądzę, żeby on w ogóle zwrócił na to uwagę, bo tak po prostu bywa.

Gość gość
chciałabym aby to spotkanie było takie luźne a nie napięte z racji ze pierwsze... a ta plotkara siadzie i milion pytan zada...kim sa rodzice a gdzie pracują a długo już tam pracują... po prostu wiem jaka jest Zdziśka...i wiem ze zada swoje wywiadowcze srodowiskowe pytania...a nie chce żeby on się zrazil...

Gość gość
broken dzięki za wypowiedz...nastawilas/nastawiles mnie pozytywnie do tego... dzięki może cos jeszcze powiesz na otuchę

Gość gość
autorko rozumiem Cie... chcesz abyście w czworke posiedzieli pośmiali się a przy babci się nie da...nie zrozumie zartow...zaraz zacznie wyjezdzac z pytaniami.... a nie możesz babci powiedzieć słuchaj babcia pierwsze spotkanie chcemy pobyc z rodzicami sami aby się zapoznali?

nastawiłaś że ja mam tak samo z babcią, ale to przywilej wieku, wszystko jest w normie, nikt nie ocenia nikogo po dziadkach, a ja mam jescze gorzej, bo moja mama potrafi często wykręcić taki numer, że szok, ale zasadniczo jak Ci się coś nie podoba, to fora ze dwora;) choć nie podoba mi się, że tak jest w RODZINIE, że trzeba s********ć przed toksynami, ale cóż. jestem od Ciebie rok starsza i życzę Tobie i mi szybkiego usamodzielnienia się:)

Gość gość
głupio napisałam jak zrobić żeby się zamknela w soim pokoju miałam na mysliz e jasne ze zobaczy kto to przyjechal do nas ale na litość nie musi caly wieczor siedzieć z nami w pokoju....niech idzie już po chwili dosiebie

Gość gość
broken dziekuje i wzajemnie.. mogę się usamodzieonic ale jestem za leniwa...mam taka sytacje ze nie mogę z racji km mieszkac ze swoim az do momentu uregulowania mojje pracy tu a jego tam a sama u siebie na m nie chce mieszkac....

Gość gość
myślicie ze babcia pojdzie do siebie xd?

Gość gość
podajcie proszę jakies roziwazanie tej sutacji prosze

Gość gość
a jak u was było pierwsze spotkanie gdy pod dachem koczująca jak koczownik babcia

Gość gość
Jak masz swoje mieszkanie i coś ci się nie podoba, to wypierdziocha do siebie i będzie dla wszystkich lepiej.

Gość gość
ojej po co tyle agresji jest jak jest i trzeba podac autorce rozwiazanie

Gość gość
powiedz babci grzecznie tylko grzecznieze to pierwsze spotkanie i żeby nie weszyla bona nasteopnym będzie już lepiej..ale to pierwsze spotkanie będą rodzice Twoi na pewno rozmawiać z nimi jakie macie plany po co ona tam potrzebna masz racje nie wyobrażam sobie tego ze jest wazna sprawa do omowienai atam babcia gumowe ucho

Gość gość
serio babcia siedzi caly czas i weszy?