Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Dziewczyny nie bójcie się porodu naturalnego

Polecane posty

Gość gość

Od początku myślałam tylko i wyłącznie że urodzę przez cesarskie cięcie. Natomiast nie było wskazań i bałam się bardzo! Ale nie było aż tak okropnie jak mi się wydawało. Rodziłam wraz z mężem-był przy mnie do samego końca. Mój poród był dość krótki bo ok 6 godzin, byłam bardzo aktywna podczas porodu(i chyba to dzięki temu nie bolało mnie aż tak bardzo) chodziłam, korzystałam z piłki i prysznica. Najgorsza była ostatnia godzina, w której był najgorszy ból, jakieś 30 minut przed urodzeniem mojej córci wyszłam spod prysznica i położna sprawdziła czy mam już odpowiednie rozwarcie, położyłam się na łóżku i sprawdziła i to było już....tylko brak odpowiednich skurczy. chodź bolało mnie jakby skurcze były odpowiednie :) Dostałam kroplówkę na skurczową i od razu zadziałała. Urodziłam śliczną, zdrową córcię za 4 parciem, poczułam wielką ulgę jak zaczynałam przeć, a jeszcze większą jak mała się urodziła, mąż przeciął pępowinę i położono mi dzieciątko na brzuchu, był to największy prezent po przeżytym porodzie i byłam bardzo szczęśliwa, że mogę tulic i karmić moje dziecko przez 2 godziny :) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i zachęcam do aktywności podczas porodu i do porodu naturalnego!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować