Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urządzająca

wąski pokój

Polecane posty

Gość urządzająca

Witajcie. Proszę o rade. Posiadamy urządzony juz dom. Jest on dośc duży bo 105 m2 ale strasznie niefunkcjonalny ( stare budownictwo). Dotąd nam to zupełnie nie przeszkadzało a nawet było dobrze, bo dwa wielkie pokoje, duża kuchania, wielka łazienka i malusienki pokoik w którym był gabinecik. Powierzchnię domu zabiera wielki hol w którym zrobiłam szafy. Ale nas synek dorasta ( 3l) i chcielismy urzadzic mu własny pokoik. Problem w tym, że nie mamy obecnie środków żeby robic generalne zmiany tj. przesuwanie ścian np. Co wg Was byłoby najlepsze - odstapic synkowi naszą sypialnie a my przeniesiemy się do salonu, czy urządzic mu pokój w tym gabinecie- problem w tym że nawet nie wiem czy tam zmiesci się łozko - wymiary 1,30 x 3,5 m. Macie pomysły jak mozna by urządzic taki wąski pokój?

Gość gość
Skoro stare budownictwo, to i macie 'wysokie' sufity. Zróbcie mu piętrowe łóżko w gabinecie, z jakimiś normalnymi zabezpieczeniami, żeby się w czasie snu źle nie przekręcil. Dzięki temu zyskacie, całą powierzchnię na mebelki

Gość gość
Możecie wstawić takie łóżko piętrowe z biurkiem pod spodem, jakąś półkę na zabawki, a szafę na ciuchy w innym pomieszczeniu bo pokoik malutki nie pomieści kompletu mebli.

Gość urządzająca
DZiekuję Wam. O szafie to nawet nie ma mowy. Myślę własnie nad tym piętrowym łózkiem- chyba to dobry pomysł ;) Ja w tym pokoju mam klaustrofobię ;/ Taki jamnik. Łóżko ma z 80 cm szerokosci a pokój 130 cm zostanie 0,50 przejscia ;/ Kurcze szkoda ze przed remontem nie myslelismy o tym , mozna było podzielic naszą sypialnię na dwa pokoje.

Gość gość
Ja miałam podobny problem z pokojem dla córki. Chciałam by miała własny kąt, a nie bardzo było gdzie. Miałam pomieszczenie, które miało być spiżarnią. Pod oknem (dość małym ) weszło łóżko tzw. amerykanka. Szafkę ma wiszącą, w której mieści trochę ubrań (bluzeczki, koszulki), oczywiście kurtki ma gdzie indziej. I nawet biurko weszło, z tym, że jak rozkłada łóżko do spania, krzesło od biurka składa i stawia z boku. Mimo wąskiego i ciasnego pokoju córka cieszy się, że ma swój kąt. Życzę Ci powodzenia i inspiracji w urządzaniu pokoiku dla synka:-)

Gość gość
Polecam stylizację na autobus :) Efekt może być ciekawy :)