Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY KOBIETA PO 30STCE MOZE NOSIC DLUGIE WLOSY CZY POWINNA SCIAC JUZ

Polecane posty

Gość gość

w tym wieku wszystkie me kolezanki juz scinaja wlosy i fryzurki robia krotkie a ja ciagle od liceum dlugie wlosy nosze i smieja sie ze juz wypada mi zrobic fryzure jakas a nie jak licealistka

Gość gość
zazdroszczą - uwierz mi. Oczywiście warto się poradzić jakiegoś dobrego fryzjera, bo może zaczynasz wyglądać jak "topielica " :P z tymi rozpuszczonymi wiecznie włosami. Ale wcale nie znaczy, żeby włosy ścinać na krótko od razu. Jest tyle ładnych cięć dla długich włosów

Gość gość
potem każda wygląda jak jej facet

Gość gość
ty się pytasz czy kobieta po 30 może nosi długie włosy- wszystko robisz tak jak koleżanki. Moja szwagierka ma 45 lat i nosi długie włosy (a ma je prawie do tali), często rozpuszczone. Ja ma 30 lat i jakoś nie wpadł mi pomysł żeby ścinać włosy (co prawda nie chodzę w rozpuszczonych bo nie lubię) zazwyczaj ja super kucyk albo jakoś związane w kok (może nie taki prawdziwy kok)

Gość Olivia_00
Bez sensu. :-/ Wbrew powszechnej opinii krótkie włosy często postarzają zamiast odmładzać, to taki znak: "Patrzcie jestem już starsza, to ten czas, kiedy trzeba ściąć włosy". Poza tym nie każdej kobiecie taka fryzura pasuje. Jeśli Tobie jest dobrze z długimi to zostać przy nich, możesz je jakoś fajnie wycieniować. 30 lat to jeszcze młoda kobieta, a teraz zauważcie, że granica młodości coraz bardziej przesuwa się w górę. Kiedyś to był wiek, kiedy już pewne rzeczy nie pasowały, jak np. długie włosy, a teraz? 40-stolatki mają modne fryzury i nieraz ubierają się młodzieżowo (niekoniecznie do pracy ;). Spójrz na koleżanki krytycznym okiem i sama się zastanów, czy lepiej im w tych krótkich fryzurach? Zresztą faceci wolą długie włosy. Kiedyś mój facet widząc kobietę po 30-stce z krótkimi włosami spojrzał na mnie i zapytał: "Dlaczego w pewnym wieku kobiety ścinają sobie włosy na krótko?" Odpowiedziałam, że myślą, że to je odmładza, a poza tym uważają, że już im nie wypada nosić długich. Stwierdził, że to dziwne i głupie myślenie i ma nadzieję, że ja zostanę przy długich. ;) Poza tym spójrz na te wszystkie aktorki po 30-stce, 40-stce, 50-tce. ;) Wiele z nich ma długie włosy.

Gość promykslonca
tak najlepiej zetnij na krótko i zrób sobie pasemka albo balejaż... niepoważna chyba jesteś ja mam 32 nosze takie do ramion i ani myśle sie scinać na krótko bo mi do kształtu twarzy żadna krótka fryzura nie pasuje. Te czasy co taki zwyczaj był chyba dawno minęły nie?

Gość gość
I dlatego wiekszosc "pan" po 30tce w Polsce wyglada jak piecdziesieciolatki, do tego jeszcze jak zreszta osoba w kazdym wieku rzadko sie usmiechaja i ubieraja jak stare baby. Porazka jakas!

Gość gość
Ahahahaha. Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Eva Longoria, Shakira, Kim Kardashian, Joanna Krupa, Eva Mendes, Adriana Lima, Sharon Stone. Dobór postaci przypadkowy ;) Wszystkie przekroczyły 30stke i się chyba za bardzo nie przejmują opinią na temat ich fryzur. Długie włosy praktycznie zawsze dodają uroku i kobiecości.

Gość krótkowłosa
pewnie ze mozesz nosić długie włosy ale nie przesadnie długie bo wtedy to źle wygląda,jak taka topielica jak tu ktos nazwał....ja praktycznie od zawsze nosze króciutkie włosy bo w długich mi niedobrze..czytm dłuzsze tym gorzej i starzej wyglądam

Gość gość
to czy nosić długie włosy zależy od trzech rzeczy rzeczy: ich wyglądu, czy są zdrowe gęste i czy nie są zbyt karykaturalnie długie (np. kita za pośladki) oraz czy pasują do sylwetki (nie są zbyt przytłaczające, np. niska osoba z wielką burzą włosów) no i czy taka młoda fryzura pasuje do twarzy, bo jeśli ktoś ma fryzurę nastolatki a twarz zniszczonej 50tki to robi się nieciekawy kontrast

Ja w ogóle nie rozumiem co w tym przypadku znaczy "wypada" czy "nie wypada". Jak kobieta lubi długie włosy, to je nosi i to bez względu na wiek. Znam 70-tki, które mają długie włosy ładnie zrobione i wyglądają świetnie, więc nie robiłabym tu z wieku 30 lat jakiegoś urodowego antyku... no proszę. Jak włosy są długie ale plaskate jak to ktoś wyżej zauważył, to sie idzie do fryzjera, żeby je ładnie ułożył, dopasował cieniowanie dla dodania puszystości itd (tu polecam z Poznania salon www.lolomanolo.pl bdb), albo idzie sie to drogerii i pyta o kosmetyki na poprawę objętości... i już.

Gość gość
Jesli dlugie rozpuszczone wlosy pasuja do twarzy to jak najbardziej. Tą twarz trzeba miec jednak w miare mloda, tzn przesadnie nie pomarszczona , poza tym moim zdaniem jesli dlugie wlosy to konicznie mlodzienczy styl .Dlugie i ciagle upiete dla mnie nie maja sensu.

Gość asia4680
A skąd to się w ogóle wzięło, że po 30 nie można mieć długich włosów? Mnie krótkie włosy u kobiet nie kojarzą się zbyt dobrze. Jak komuś pasują, to właśnie młodym, pięknym i buntowniczym dziewczynom.

Gość gość
wedlug tzw autorytetow kobietom nie wolno farbowac wlosow a po 40 tce musza nosic siwy kok

Gość gość
Co to znaczy 'powinna'? Bo to jest polski głupi przesąd? Fryzurę się ma taka, w jakiej ci najlepiej. A długie włosy odmladzaja. Ja jestem po 40 tce, mam długie lśniące włosy i wszyscy mi dają 26 lat.

Gość gość
Ja też po 40 tce noszę długie włosy, bo mam bardzo ładne. Jak zaczną mi masowo wypadać i będą co raz rzadsze to wiadomo , na siłę nie będę nosić długich.

Gość gość
Nie. Powinna się już położyć do trumny. F**k, uwielbiam takie tematy:/

Gość gość
No jakbym slyszala moja mame.Mam 36lat i wlasnie moja mama mi zaproponowala sciecie moich dlugich wlosow na krotko i zrobienie trwalej jak stwierdzila "bedziesz miala fajne fale na glowie".Padlam na twarz!!!Od kiedy pamietam moja mama zawsze sie szczycila swoimi "falami"!Po prostu rozpacz!!

Gość gość
Moja mama całe dorosłe życie miała baaardzo krótkie włosy, do tego kręcone więc wydawały się jeszcze krótsze (takie mini afro ;P) Po 50 praktycznie zmusiłam ją, żeby zapuściła chociaż do brody, teraz ma takiego boba właśnie, wygląda na 10 lat mniej, a jest już po 60, znajomi którzy nie wiedzą, nie wierzą mi jak im mówie. Odmłodziły ją dłuższe włosy :)

Gość gość
A mi się kobiety z krótkimi włosami nie podobają, są wtedy takie... Mało kobiece...

Gość gość
m a s z n a m y ś l i w ł o s y ł o n o w e ?

Gość Madeleine76
Koniecznie zetnij! Zrob trwala nz pudla i pofarbuj na buraczkowo

Gość gość
Madeline76 - dokładnie :D