Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cena i marka nie zawsze ida w parze z jakością

Polecane posty

Gość gość

W ubiegłym roku kupiłam sobie kozaki za 499,99zł z dwuletnią gwarancją oczywiście w markowym sklepie. Po tygodniu buty się rozwaliły, oddałam więc je do gwarancji. Oczywiście stwierdzono, ze to jest moja wina bo... chodziłam po śniegu. Może faktycznie mój błąd, błędnie byłam przekonana, że kozaki są stworzone do chodzenia w zimę i po śniegu. Następnie kupiłam drugie kozaki w sklepie "tanie obuwie" za 29 zł. W tych butach przechodziłam całą zimę i tą także prawdopodobnie bo wyglądają jak nowe. Może ktos z Was spotkał się z podobnymi sytuacjami?

Gość Bardzo wiele osob popelnia ten
sam blad. Ja kieruje sie jakoscia - sprawdzam organoleptycznie :) tzn. sklad, opinie, ogladam... Niedawno klocilam sie z kolezanka, ktora twierdzila,ze markowe rzeczy sa lepsze. Kupila materialowe (podrobka skory) markowe kozaki na zime za 800zl, 2 lata temu. Juz 4x je naprawiala. Ja kupilam na Allegro ostatnia pare skorzanych kozakow za 80zl, po przecenie, polska malo znana firma. Wygladaja jak nowe juz 3-ci rok ;-) Ale rzeczywiscie, w Polsce jest duzo glupich... zwlaszcza KOBIET, ekscytujacych sie markami.

Gość gość
Często spotyka się takie sytuacje. Mnie sportowe, markowe buty obcierały. Co jakieś kupowałam to i tak pięta obtarta, albo palec mi uciskało. Kupiłam jakieś tanie sportowe buty i są bardzo wygodne. Nie obtarły mnie. Nie niszczą się. Bardzo sobie chwalę. Dokupiłam nawet dwie inne takie tanie pary. Wreszcie mogę biegać bez martwienia się o to co będzie z moimi piętami.

Gość gość
Tak można mówić, że przymierzanie pomaga, ale w sklepie te markowe buty wydawały się wygodne, ale jak dłużej się chodziło, albo biegało to dopiero się okazywało, że się na moją stopę nie nadają. Od samego przymierzenia obtarcie nie powstanie. Nie zawsze też czuć, że może ścisnąć palec przy dłuższym chodzeniu.

W przypadku butów mam kilka sprawdzonych marek, których się trzymam. Takie marki jak Adidas (śliczne buty sportowe, swoją drogą: http://allani.pl/wyszukaj/adidas ), czy Wojas raczej nie pozwalają sobie na sprzedawanie bubli. Przynajmniej mi jeszcze nie zdarzyło się naciąc.

Gość gość
ja tez kupuje tanie rzeczy, sa trwalsze i wygodniejsze od tych dobrych. np. kozaki za 400zl i za 600 inne obie pary szybko sie rozpadly. Tanie kozaki firmy krzak za 49zl - 2 zimy przechodzilam

Gość gość
Zalezy jakie marki. Adidas faktycznie jest bardzo wytrzymaly. Mam jedne 6 lat , nnic sie nie starlo, podeszwa jak nowa, w srodku zadnych przetarc. Ale juz sa zdefasonowane. Niektore marki niestety wygladaja porzadnie a straszny szajs.