Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swbkeb

Dług

Polecane posty

Gość swbkeb

Maiłam z kolegą firmę s.c. , zostały długi . Na koncie pozostał do spłacenia kredyt odnawialny w kwocie 27tys. Jak najlepiej rozwiązac problem jego spłacenia, żeby było najtaniej i bez komornika? Nie mam takiej kwoty ,żeby wszystko spłacić. Proszę o pomoc.

Gość gość
jak można nie posiadać żadnych oszczędności

Gość swbkeb
Można. Gdy w firmie nie idzie, to oszczędności szybko się kończą. Czy lepiej teraz dogadać się z bankiem , czy poczekać? Nigdy jeszcze nie byłem w takiej sytuacji, nie wiem co robić.

Gość gość
Dogaduj się już z bankiem . Nie byłam w takiej sytuacji, ale mój kolega miał podobny problem - dogadał się na zawieszenie spłat na pól roku dopóki nie znajdzie pracy . Można się dogadać , ale jak podchodzisz normalnie, nie jak osoba która nie chce spłacać czyli nie odpowiadasz na powiadomienia, nie odbierasz telefonów z banku etc.

Gość gość
Chciałabym wziąsc kredyt konsolidacyjny , na czym to polega? Czy dostane taki kredyt, gdy nie mam za duzych dochodów?

Gość gość
Mam straszne długi, co robić?

Gość gość
Jak można wziąć kredyt konsolidacyjny , gdy nie ma się prawie żadnych dochodów?

Gość gość
Zapraszam do pracy www.pieknoiuroda-fm.pl kupuj tanio sprzedawaj drożej. Od czegos trzeba zacząć:)

Gość gość
Nikt nie udzieli takiego kredytu, bo badana jest normalnie zdolność kredytowa.

Gość gość
Nie mogę liczyć na pomoc męża, zostałam ze wszyskim sama i jeszcze z trójką dzieci

Gość gość
To co mogę zrobić, czekać na komornika? Muszę cos wymyślić, proszę o podpowiedzi. A może jest tu ktoś komu udało się wyjść ze spirali długów? Pomocy.

Gość gość
Co mi może zabrać komornik? Stary samochód, stary komputer? Nic więcej nie mam.

Gość gość
Pomocy, nie przeżyję tych świąt przez to zamartwianie się.

Gość gość
W jakim banku, z małym dochodem? Mam w tej chwili tylko 3ha pola uprawnego i tyle.

Gość gość
Nie robić nic i czekać? To chyba najgorsze co mozna zrobić. Ale co poza tym?

jak zaczniesz systematycznie spłacać nawet po sto złotych,to bank ma związane ręce i komornika ci nasłać nie może.

Gość gość
Arecki446 jak zaczniesz systematycznie spłacać nawet po sto złotych,to bank ma związane ręce i komornika ci nasłać nie może. x Większej bzdury nie słyszałam. Przed komornikiem może uchronić jedynie uzgodnienie z bankiem warunków dobrowolnej spłaty. Wpłaty w wysokośc**przez dłużnika wyznaczonej (bez porozumienia z bankiem) nic nie dają, dług pozostaje wymagalny.

jakie bzdury? Sam bank wysłać komornika nie może. To sąd decyduje o komorniku. A jeśli spłaca,to sąd komornika nie nałoży

Gość gość
Czy to prawda? Cały czas po trochu spłacam , ile mam, nieregularnie. A codziennie mam telefony i smsy z firmy windykacyjnej. Przestałam nawet już odbierać, bo proszę ,żeby poczekali , bo nie mam

Gość gość
dziś wyrok w e sądzie w Lublinie to kwestia miesiąca

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] Arecki446 jakie bzdury? Sam bank wysłać komornika nie może. To sąd decyduje o komorniku. A jeśli spłaca,to sąd komornika nie nałoży x A skąd niby sąd ma wiedzieć o tym, czy dłużnik spłaca? Jeśli to bank jest wierzycielem to tytuł będzie w postaci BTE. A o BTE dłużnik dowiaduje się dopiero od komornika. Sąd nie ma pojęcia o tym, czy dłużnik płaci czy nie, istotna jest tylko wzmianka o wymagalności w treści BTE. Jeśli będzie to e-sąd to będzie to nakaz zapłaty. W zarzutach/sprzeciwie można wnieść zarzut, że roszczenia nie są wymagalne. Jeśli umowa kredytowa została wypowiedziana (lub upłynął okres umowy kredytowej) to zadłużenie jest wymagalne nawet wtedy gdy kredytobiorca płaci jakieś kwoty. Opowiadasz o czymś o czym nie masz pojęcia.

Gość gość
Zapraszam na www.pieknoiuroda-fm.pl nawet jezeli uda się Pani uzbierać dzięki dystrybucji kosmetyków 200-300 zl w miesiącu to chyba dużo? Lepsze to niż nic. W końcu idą święta i ludzie kupują na potęgę. Jest tam darmowa rejestracja. Polecam i pozdrawiam.