Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zadanie w zerówce prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ma rozwiazać zadania zaległe i jedno jest takie. Są narysowane: cola, chipsy, gruszka, jabłko, malina, marchewka, szklanka soku, czekolada i biała bułka i miał zaznaczyć co jest zdrowe a potem narysowac swój zdrowy posiłek. Pierwszą część zadania robili z Panią w przedszkolu i on ma zaznaczone ze sok jest niezdrowy a biała bułka tak bo pani powiedziała ze pieczywo jest zdrowe. Nie do końca wydaje mi się to poprawne i nie wiem czy ma ta bułkę rysować poniżej czy zaznaczyć sok, ktory mi się wydaje zdrowy a bulkę jednak przekreślić?

Gość gość
biale pieczywo nie jest zdrowe to prawda sok rowniez dziwna jakas ta nauczycielka

Gość gość
Białe pieczywo jest zdrowsze od ciemnego poniewaz ma mniej ulepszaczy. Nie koniecznie ciemny musi byc zdrowszy

Gość gość
A ciemne pieczywo niekoniecznie musi mieć ulepszacze. Dziwne jest twoje rozumowanie.

Gość gość
Nie koniecznie ale jest ulepszane i dziwne jest Twoje rozumowanie

Gość gość
Sok jest zdrowy pod warunkiem,ze jest wyciskany z owocow taki naturalny,a nie rozrobiony z koncentratu,pieczywo biale jest niezdrowe,nie posiada zadnych wartosci odzywczych jedynie puste kalorie,ciemne pieczywo to tez zalezy ktore, te prawdziwe na zakwasie chlebowym i z pelnego ziarna jest jak najbardziej zdrowe,ale do wiekszosci ciemnego pieczywa jest dodawany zwykly karmel wlasnie po to by je przyciemnic.A jesli chodzi o ta prace domowa to faktycznie dziwne rozumowanie ma ta wychowawczyni.