Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna Niunka

Kto oprócz mnie nie ma smartfona

Polecane posty

Gość Smutna Niunka

Czy nie mieć smartfona to obciach?

Gość gość
Ja nie mam. Wisi mi to. Po co mi smartfon?

Gość gość
Ja też nie mam smartfona i co z tego, przecież nie muszę go mieć.

Gość gość
pociesz się Nokia C3

Gość tamburynek2013
Ale masz śmieszne problemy:) Ja też nie mam i nie chcę mieć. Wystarcza mi mój laptop i zwykły telefon:) Nie mam parcia na gadżeciarstwo. To dobre dla gówniarzy.

Gość gość
A czym się różni w ogóle ten smartfon od zwykłego telefonu? To nie żart, pr. o odpowiedź.

Gość gość
nie lubię telefonów dotykowych wkurza mnie że zawsze włącza i wyłącza mi się coś gdy tego nie chcę za szałaputna jestem i one są za duże po cholerę i taki wielki gadżet, który za miesiąc będzie miał już nowszego bardziej cool następcę chrzanić modę i lans

Gość gość
też nie mam. szkoda mi kasy na takie zbędne bajery, a w abonamencie nie będę brać, bo odkąd mam telefon na doładowanie płacę 3x mniej niż za abonament. nie jestem też nastolatką- nie muszę aktualizować fejsa z kibla czy z autobusu, wrzucać foty tego co kupiłam czy zjadłam..

Gość nic nigdy nie wyrzucam
ja mam starodawny rozsuwany i po prostu go lubie rok temu chcialam byc nowoczesna i kupilam smartfona i po 3 dniach oddalam, nie moglam sie przyzwyczaic. jedyne co moim zdaniem ma sens to internet w telefonie a tak to nic mi nie trzeba oprocz normalnych funkcji. ale chetnie dam sie przekonac, mozecie pisac, dlaczego warto, abym kupila wielki tel nie mieszczacy sie w kieszeni i na ktory trzeba uwazac (moim mozna rzucac i nic mu nie jest)

Gość gość
''gość też nie mam. szkoda mi kasy na takie zbędne bajery, a w abonamencie nie będę brać, bo odkąd mam telefon na doładowanie płacę 3x mniej niż za abonament. nie jestem też nastolatką- nie muszę aktualizować fejsa z kibla czy z autobusu, wrzucać foty tego co kupiłam czy zjadłam.. '' . dokładnie...

Gość gość
Ja właśnie kupiłam smartfona. Model popularny z 3 lata temu, ale funkcje wystarczające na moje potrzeby. Zależało mi głównie na internecie i na GPS. Czy mi się przyda? To się jeszcze okaże...

Gość gość
Ja mam i bardzo żałuję, następny telefon będzie już "normalny". Żadne dotykowe ekrany itp. podobne utrudnienia :P

Gość gość
To co nikt nie odpowie?

Gość gość
Zależy do czego taki smartfon ma być. Jak tylko do dzwonienia i robienia zdjęć, to się nie opłaca. Podstawą smartfonów to internet. Jak ktoś nie potrzebuje korzystać z mobilnego neta, to smartfon mu się nie przyda. Ja np. bardzo często korzystam z funkcji GPS jak jadę na trasę rowerem. Wszelkie mapy, itp, to sie przydaje. Jak wyjeżdżam w delegację i nie znam miasta, a muszę sprawdzić szybko pociąg, samolot, tramwaj, hotel, itp, to taki smartfon to zbawienie! Niestety czasem w nawet najbardziej zaplanowanej podróży coś się zmieni i trzeba kombinować z nowym noclegiem, a tak bez neta, to gdzie sprawdzę? Nie mówiąc, już o takich przyziemnych rzeczach, jak gdy idziesz do sklepu, a tam świetne buty, to możesz sobie sprawdzić ich cenę na allegro i wiesz czy cię sprzedawca robi w wała czy nie :P W jakieś gry na telefonie nie gram, tak samo nie oglądam filmów. Ale ten internet się cholernie przydaje. Oceńcie same czy będziecie korzystać z funkcji smartfona czy nie.

Gość gość
Ja mam neta w laptopie, ktory musze ciagle ze soba nosic i czytnik ebokow, dobry aparat foto... po co mi smartfon

Gość Smutna Niunka
neta, to ja mam z moim zwyklym lg, chodzi głównie o to, że wśród całej mojej grupy na studiach jedynie ja i 2 osoby mamy zwykły. I czuję się przez to gorsza

Gość gość
to kup sobie, żeby czuć się lepsza i już d**y nie zawracaj

Gość gość
ja nie mam i jie zamierzam. nienawidze dotykowych telefonow. telefon sluzy mi do dzwonienia i smsowania

Gość gość
a moim zdaniem smartfon to nie jest gadżet do gówniarzy, a bardzo praktyczne urządzenie. nie uważam, że brak smartfona to wstyd, ale posiadanie go to po prostu wygoda. sprawdzam sobie trasy i usługi na pf.pl, autobusy czy pociągi w aplikacjach jakdojade czy pkp, płacę telefonem, robię przelewy, czytam maile, sprawdzam sobie jaka to piosenka którą nagle usłyszę gdzieś (shazam) itd. mogę to zrobić w każdej chwili, w kilka minut. gdybym musiała wyciągać laptopa, aby coś sprawdzić na szybko na mieście albo w trasie jak się zgubię to chyba bym oszalała :D

Gość gość
Wszystkie rzeczy , ktore wymieniłas robi na lapku, w zaciszu domowym. Nie musze bedąc na miescie robic przelewu czy czytac maila.. W trasie nie gram , tylko czytam papierowa ksiązke, czasami na czytniku. Sprawdzic trasy I rozklad jazdy mozna wczesniej, lub na przystanku. Osobiście dla mnie srajfon to zbedny gadzet, telefon , komórka to przeciez łąncuch u szyi, smycz jak dla psa I totalna inwiligacja.. Nie widzicie jak jesteście ubezwlasnowolnieni I uzależnieni od techniki ? Jak dawalismy sobie rade przed erą komorek I srajfonów, co lepiej ode mnie wiedza czego mi potrzeba ? Moze uzywalismy mózgu ?

Gość gość
To k***a nie korzystaj ze smartfonu ale zrozum ze ludziom jest potrzebny.

Gość gość
To może nie używajmy papieru toaletowego bo kiedyś też nie było i sobie radzili. Tak samo jak podpaski, myślisz ze twoja babcia używała? A przecież żyła i radziła sobie. I po co piszesz na komputerze na kafe? Kiedyś nie było i ludzie żyli

Gość Smutna Niunka
ja z takich funkcji nie korzystam, bardziej chodzi o odbieganie od grupy i nie bycie uznanym za odmieńca