Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 tootsiee

krem do ciasta z mleka w proszku wasze przepisy

Polecane posty

Go艣膰 tootsiee

macie jakies pzrepisy na takie ciasto? ja znalaz艂am jakies ale s膮niedok膮艂dne proporcje tzn.: opakowanie mleka w prosku (czyli ile gram?) 4 serki homgenizowane (ma艂e duze? jakie) 150 g mas艂o ro艣linne 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki wody 1 艂y偶ka 偶elatyny 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 呕elatyn臋 rozpuszczamy w po艂owie szklanki gor膮cej wody i odstawiamy do wystygni臋cia. W misce miksujemy mas艂o ro艣linne z cukrem pudrem, na g艂adk膮 mas臋. Stopniowo dodajemy serki i mleko w proszku, ca艂y czas miksuj膮c. Na koniec dodajemy wystudzon膮 偶elatyn臋 i ca艂o艣膰 delikatnie mieszamy drewnian膮 艂y偶k膮. Chce zrobic ciasto z takim kremem...wyjdie?? macie jakies odsw. z takim kremem?? w艂asne pzrepisy? bo nie wiem czy podane proporcje sa dibre prosze o pomoc

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 balabina
ikt nie ma pzrepisu na krem z mlekiem w proszku?:( albo chociaz, czy podane proporcje sa sensowne (niezbyt 艣cisle podane ale moze macie do艣wiadczenie

Udost臋pnij ten post

Ja robi臋 nast臋puj膮cy krem: -1,5 kostki mas艂a - 4 serki Danio waniliowe - 4 艂y偶ki cukru pudru - 1 opakowanie mleka w proszku - aromat waniliowy mas艂o utrze膰 z cukrem pudrem na puszyst膮 mas臋,stopniowo dodawa膰 serki homogenizowane - ci膮gle miksowa膰.Nast臋pnie dodawa膰 stopniowo mleko w proszku- miksowa膰.Na ko艅cu doda膰 odrobin臋 aromatu-i dok艂adnie zmiksowa膰. Masa jest pyyyyyszna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tootsiee
to taki sam czyli serki takie jak Danio (kiedys by艂y takie wi臋ksze pude艂ka serk贸w) opakowanie mleka ca艂e? z tego co wiem, jedn ajest gramatura, nie ma mniejszych czy wi臋kszych opakowa艅 gdzies czyta艂am pzrepsiy ze dodaje si臋 jakies 2-2,5 szklanki mleka w proszku...hhmm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tootsiee
tylko ty masz co艣 tego mas艂a wiecej....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja mam jeszcze inny przepis, ciasto pycha, smakuje nawet mojej c贸rce, kt贸ra nie przepada za domowymi wypiekami Zagotowa膰 1/2 szk mleka+1 szl cukru+2 cukry waniliowe, potem przestudzi膰 1 kostk臋 mas艂a/margaryny rozetrze膰, dodawa膰 porcjami syrop z mleka i cukru, a nast臋pnie porcjami doda膰 2 szklanki mleka w proszku Polecam prze艂o偶y膰 tym kremem czekoladowy biszkopt (kt贸ry warto nas膮czy膰) a na wierzch zrobi膰 polew臋 czekoladow膮, do kt贸rej doda膰 troch臋 mleka w proszku. Smacznego:)

Udost臋pnij ten post