Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celebrytka 20

Laryngologia

Polecane posty

Gość celebrytka 20

Witam, mam ogromny problem bo żaden lekarz nie wie co mi dolega. Od 9 dni kiedy mówię mam echo w lewym uchu. badanie sluchu wyszło dobrze -słyszę rewelacyjnie, mimo to echo jest. przyjmuję antybiotyk?! i jeszcze innne dodtakowe leki. nie mam już siły bo to echo jest okropne a nikt nie wie co mi dolega. Czy ktoś miał podobnie?? Dodam że jestem z Wrocławia i każda wyzyta u lekarza i w aptece = 300zł:(

Gość gość
Przepraszam, że nie pomogę, ale zżera mnie ciekawość - ilu lekarzy zdążyłaś odwiedzić w ciągu tak krótkiego czasu?

Gość celebrytka20
w samym szpitalu 2 , następnie internista który skierował mnie do jednego laryngologa , i teraz kolejny (prywatnie).

Gość gość
sam antybiotyk może powodować problemy ze słuchem przeczytaj ulotkę jesteś pewna że nie masz nadmiaru woskowiny ? to się usuwa specjalnymi preparatami z apteki być może masz stan zapalny i to echo minie jak go wyleczysz trzymaj się ciepło, czapka i te sprawy

Gość celebrytka20
miałam czyszczone ucho przez lekarza.Lekarka powiedziała że mam jakiegoś wirusa niby po przechodzonym katarze miesiąć temu,ale tak na prawde dalej nie wiem co mi jest bo nie powiedziała mi dokładnie.Nawet nie znam nazwy tego wirusa. Czytałam ulotki wszystkich tych leków które mam. Wszytskie są na drogi oddechowe tak na prawdę i antybiotyk Cipronex.Za każdym razem mówię że ucho mnie nie boli tylko słyszę echo kiedy słucham bądź sama mówię... Nigdy nie sądziłam że to może być taki kłopot....:(

Gość gość
Zbadaj sobie błędnik.pozdrwiam

Gość celebrytka20
błednik wykluczony bo nie wymiotuję itp. ale może coś w tym jest..?

Gość gość
Ja miałam coś podobnego, ale znalazłam dobrego laryngologa w rankingu, http://ranking.abczdrowie.pl/c/15,laryngolog,641,krakow rozejrzyj się to może i Tobie się przyda

Gość gość
może masz jakiś stan zapalny ucha, a może to jest skutek przeziębienia. Ja bym na twoim miejscu wybrała się jeszcze do laryngologa. U mnie w mieście jest centrum medyczne Ultramedic (http://ultramedic.com.pl/ ) w Bielsko-Białej. Bez kolejek, szybko dostałabym się do specjalisty. Trzeba podjąć szybko leczenie w takich przypadkach.

Gość gość
Dręczyły mnie nawracające katary, właściwie przez cały rok. Do laryngologa Piotra Sawickiego poszedłem i zaproponował mi leczenie niedrożności. Po niecałych dwudziestu minutach już problemu nie miałem :) Niesamowita jest obecnie technologia leczenia i przyznam, że pan Piotr daje duże szanse na wyleczenie nawet najpoważniejszych schorzeń laryngologicznych.

Gość gość
Mam podobny problem z uchem, też słyszę echo. Jest to strasznie denerwujące, jeszcze nie zaczęłam nic z tym robić, bo w sumie nie wiem nawet co. :-/

Gość medicusDCL
Dzień dobry, Rekomendujemy konsultację ze specjalistą. Tego typu dolegliwości leczy lekarz laryngolog. Specjalista zdiagnozuje przyczynę bólu ucha oraz podejmie odpowiednie działania, aby pozbyć się doskwierającego Pani uczucia echa w uchu. Zapraszamy do Kliniki Medicus DCL we Wrocławiu. Więcej informacji oraz kontakt na naszej stronie www.medicusdcl.pl .

Gość gość
Z moimi problemami z uszami zawsze chodzę do dr Rojek do Mille Medica.

Gość Abeja
Mam podobny problem już od wielu lat. Dokucza mi lewe ucho, słyszę tak jak podczas ziewania - swój głos dużo głośniej, szum wdychanego i wydychanego powietrza. Bardzo irytujące. Nie boli. Laryngolog powiedział, że nic się z tym nie da zrobić. Trudno. „Tak pani ma”. Dolegliwość zanika w okresie letnim, gdy na dworze jest ciepło. Nasila się, gdy na dworze robi się chłodniej. Nie doskwiera mi stale, tylko z przerwami, nie wiadomo czym spowodowanymi - potrafi się przyczepić na większą część dnia albo dać mi spokój na parę dni, albo na zmianę pojawiać się i znikać co kilka minut. Nie zauważyłam żadnej prawidłowości ani nie wyodrębniłam czynników, które tę dolegliwość wywołują. Znika po mocnym odchyleniu głowy w tył albo po położeniu się, ale powrót do pionu niweczy tę ulgę. Właśnie trafiłam na taką stronę: http://szeptemnaucho.blox.pl/2016/01/zespol-ziejacej-trabki-sluchowej-czyli-Polaku.html Sporo czytania, ale polecam. Użytkownicy piszą, że zauważyli związek z piciem kawy. Ja nie zauważyłam. Piłam kawę regularnie przez jakieś 4 lata. Dolegliwość zauważyłam wiele lat wcześniej. Od 2 lat nie pijam kawy. Poprawy nie ma.

Gość gość
Abeja witaj. odezwij się do mnie: aniutka99@gazeta.pl