Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sushi raz na miesiąc za ok 50 do 70 zł to wg was marnotrastwo kasy

Polecane posty

Gość poli30
ja myślę,że nie

Gość gość
No oczywiście. Myślę że tak... Wolałbym dać na głodne dzieci już

Gość gość
ja jeszcze nie jadłam tego SUSHI

Gość poli30
to sobie odmówic zeby na glodne dzieci dać? :O

Gość gość
niech o glodne dzieci martwia sie ich rodzice, przyjemnosci nie mozna sobie odmawiac, a ile sushi jesz za te 50-70 zl? ja jem raz w miesiacu za 20-30 zl, raz 6 kawalkow raz 11

Gość poli30
właśnie tez miałam napisac ze o głodne dzieci niech zadbają rodzice...skoro sie o nie postarali niech teraz zapewnią im byt

Gość gość
bardziej od głodnych dzieci żal mi głodnych zwierząt

Gość gość
Nie każde głodne dziecko ma rodzica. A my nie jakieś chińczyki żeby żreć sushi. W Azji nikt o schabowym nie myśli. Ja ogólnie unikam fast foodów, sushi, pizzy na telefon itp bo to co wydam na takie głupoty lepiej dać na cele szczytne lub zrobić obiady na 3 dni lub więcej.

Gość gość
O właśnie zima idzie. Lepiej na schroniska dla piesków dać niż jeśc takie gó*no.

Gość gość
Sushi to potrawa kuchni japońskiej, kretynko, a nie chińskiej. Trzeba poznawać inne kultury, ale takie samo sushi można sobie zrobić 5 razy taniej w domu, składniki są dostępne w hipermarkecie.

Gość gość
a po co ja mam poznawać inne kultury jak aj mam swoją kulturę? O LOL u japońców mają nas gdzieś a ja mam im dupki lizać? Głupie polaczki - typowe

Gość gość
nie ... sama decydujesz na co wydajesz wlasne pieniadze.

Gość gość
Japończyk, hińczyk czy wietnamiec = JEDEN *** - wszystko i tak skośne i zeżre wszystko od prusaka po wieloryba :classic_cool:

Gość poli30
raz na jakis czas mozna sjeść sushi,fast foody czy pizze...a nie tylko oszczędzac kase

Gość gość
Mogę iśc na sushi jak jesten na wycieczce w Japonii - wtedy pzonaje się kulture i prawdziwy smak ich potraw a jak jestem u siebie to jem swoje i co najwyżej moge zaprosić japończykan a schabowego. a Potem taki Japoniec sie dziwi że w polsce żrą coś a'la sushi sproządzane przez polaków

Gość gość
e Polsce nie ma sushi. w Poslce jest pseudo sushi. Ja jadam sushi w londynie kilka razy w miesiacu bo uwialbiam, ale to kosztuj emnie jakies 600zl w przeliczeniu na polskie.

Gość gość
a jedzenie kebabu uwazacie za co?? ja tam z zagranicznych potraw najbardziej luie sushi i nieprawda,zew taniej zreobic w domu

Gość gość
Kebaby upolszczone (robione pod nas przez arabow w naszym kraju) z dodatkami surówek itp są ok dla nas polaków ale kto był na oryginalnym kebabie w Turcji ten sie na pewno zaskoczyl bo jest to tylko mięso, zawsze OSTRY SOS i buła I TYLE

Gość gość
Tak, jasne, nieprawda, że taniej jest zrobić w domu sushi, bo w barach sushi dopłacają do interesu i sprzedają jedzenie poniżej kosztów produkcji...

Gość gość
Jak dla mnie to duże marnotrawstwo, ale ja nie lubię sushi :) Wyobrażam sobie jednak, że ktoś za tym przepada i wtedy to jak najbardziej rozsądny wydatek.

Gość gość
Ja raz-2 w miesiacu nie jem śniadania i po pracy KUPUJE SOBIE 2 MEGA KEBABY i opierdzielam aż pękam a potem przed snem jeszcze coś słodkiego a co:P

Gość gość
Marnotrawstwo a nie "marnotrastwo".

Gość gość
to zależy ile się ma pieniędzy

Gość gość
jeden marzy o Porsche a drugi o 2 kebebach na miesiac :(

Gość gość
dobra gdybym chciala sobie zrobic sushi to musze miec: mate bambusowa (okolo 15zl), to czarne takie do owijania ryzu paczka okolo 10 zl (nie wiem na ile starcza), imbir marynowany tez z 10zl, sos wasabi i chrzan koeljne 20zl, to juz z 50 zl a jeszcze ryz, ryba,awokado itp. poza tym nie wiem ile mozna miec otwarty ten sos albo chrzan...

Gość fanka anka
nie jadlam sushi, ale nie przesadzajcie. Jak wydajecie na piwo, albo fajki, słodycze to chyba lepiej wydać te 70 zł na sushi niż jakieś słodycze.

Gość gość
Ktos tu sie chyba pomylil z tymi wyliczeniami. Jak ja robie sushi to za te sama porcje wychodzi mi pewnie z 1/10 ceny sushi w restauracji czy nawet supermarketu...

Gość gość
Kilka dni temu kupilam (na allegro) wszystkie podstawowe produkty potrzebne do zrobienia sushi. Wyszlo ok.80 zl z przesylka. Wiadomo, musze dokupic awokado, lososia itp. Ale to taniej niz w restauracji. Poza tym produkty starcza na wykonanie bardzo duzej ilosci sushi. Paste wasabi mozesz kupic w zakrecanej tubce .