Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezzebnyjohnyy

jaka pasta do białej perły

Polecane posty

Gość bezzebnyjohnyy

witam, mam w planach zakup żelu Biała Perła, podobno świetnie wybiela zęby, ale jest także minus - niszczy je. potrzebuję pasty, która ochroni mnie przed nadwrażliwością. mam dwóch faworytów - elmex i sensodyne. co powinienem wybrać? moje zęby nigdy nie były nadwrażliwe i szkoda było by to zmieniać, niestety potrzebuję Białej Perły, ponieważ są one już w miarę żółtawe, naprawdę jest powód do wybielania. dzięki za pomoc.

Gość gość
Nie wiem, czy jest jakaś różnica. Kiedyś pytałam moją dentystkę o pasty i stwierdziła, że wszystkie są mniej więcej podobne, na nadwrażliwość poleciła Elmex, ale też bez specjalnego zachwalania. Biała Perła też robi pasty, ale oczywiście wybielające. Natomiast co do samego wybielania, to zastanów się, czy warto - u mnie nastąpiła co prawda poprawa, ale był to istny terror dla dziąseł. Niektórzy radzą, aby uważać z nakładaniem żelu - żeby tak jeszcze szło go tak idealnie rozprowadzić. Poza tym efekt wybielenia nie utrzymuje się długo, zwłaszcza jeśli wracamy do starych nawyków żywieniowych - kawy, herbaty itd. Drugi raz już nie zastosuję.