Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z rozmową

Polecane posty

Gość gość

Ehhh, może weźmiecie mnie za bezradnego gówniarza, ale mam pewien problem. Otóz mam 17 lat, w szkole za pośrednictwem jednej z koleżanek poznałem całkiem fajną dziewczynę. Jesteśmy pokoleniem "facebookowym" i w tym jest chyba problem. Właśnie od tego portalu się zaczęło. Zaprosiła mnie do znajomych. Wcześniej nie rozmawialiśmy ze sobą dłużej niż kilka minut, może nawet sekund. Zaczęliśmy więc pisać. Wszystko szło świetnie. Śmialiśmy sie, trochę poznaliśmy, poflirtowaliśmy nawet. To było w weekend, a mieszkamy daleko od siebie, więc nie było mozliwości na spotkanie aż do poniedziałku. W tygodniu spotkaliśmy się raz, czy dwa po lekcjech, jak i na przerwach między lekcjami. Te spotkania sprawiły, że strasznie się rozczarowałem, ale nie tą dziewczyną, a moim kontaktem z nią. Otóż mam straszne trudności w nawiązaniu z nią rozmowy. Nie potrafimy znaleźć wspólnego tematu. Próbuję zagadywać na różne tematy, ale odpowiada krótko, kilkoma słowami i znów ta niezręczna cisza... I tak przy każdym spotkaniu. Jak próbuję coś pożartować, ona się tylko uśmiechnie i to wszystko. Zawsze gdy tracę już nadzieję, wracam do domu i widzę wiadomość na Facebooku. Od niej. I znowu gadamy godzinami... Nie wiem już co robić. Nie jestem nastawiony na ogrom odpowiedzi, chciałem się po prostu wyżalić, ale może ktoś z was miał podobną sytuację i wie jak z niej wyjść...

zwróć na to uwagę - tak żartem, powiedz, że coś na żywo rozmowa się tak nie klei, bo sama pewnie to zauważyła. Możliwe, że sama jest skrępowana :)

Gość gość
Ona jest nieśmiała w bezpośrednich kontaktach. Ale zależy jej na tobie. Nie odpuszczaj! Stopniowo się rozkręcicie. Powodzenia!

Gość gość
Cześć Moorland, co u Ciebie? :-)

Gość gość
Z tajemniczym Don Pedro z Krainy Deszczowców. :-)

Gość gość
Moorland powiedz mi ile masz lat? tak z ciekawości chciałabym wiedzieć

Gość gość
Moorland ma 38 lat.

Gość gość
jejku nie możesz podać konkretnie? przecież jesteś tu anonimowo. nie jestem tym gościem z krainy deszczowców :D często mam okazję Ciebie tu spotkać i mnie to ciekawi

Niech będzie, możemy wrócić do tematu? Nie chciałabym chłopakowi zaśmiecić rozmowy.

Gość gość
czyli potwierdzasz 38 lat?

Gość gość
a ja mysle ze jak od poczatku gadka sie nie klei to im ciemniej w las tym trudniej bedzie nadajecie na innych falach z tej mąki chlebka nie bedzie

ale im się gadka klei, tylko nie na żywo :) Myślę, że autor ma rację, ponieważ są z "pokolenia facebook'a" nie są nauczeni prowadzenia równie ciekawych rozmów twarzą w twarz. Wkrada się skrępowanie i nie śmiałość, ale myślę, że im więcej czasu będą razem spędzać tym swobodniej będzie się im rozmawiać.

Gość gość
matko! nie wiedzialam , że Twój wiek to taka tajemnica ... wyluzuj trochę.

gość, śmieję się przecież :P Po prostu nie chcę podawać wieku, kiedyś pisała tu dziewczyna która podała swój wiek, chyba firmę dla której pracuje i coś o wyglądzie napisała - potem pojawiły się na forum jej dane osobowe, zdjęcia jej i jej dziecka. Więc ta anonimowość jest bardzo pozorna.

Gość gość
podalas cokolwiek tutaj? bo jeśli nie to po samym wieku Ciebie nie zidentyfikują. serio, wyluzuj :D to chociaż w jakim przedziale wiekowym jesteś? 25-30?

Gość gość
aha. to coś już wiem heh, dzięki :) miłego wieczoru. pytanie było czystą ciekawością.