Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 21tc a nie czuję ruchów maleństwa

Polecane posty

Gość gość

Gdzieś zaginął mój temat, więc go powtórze :) Zrobiłam to, co jedna Pani doradziła, zjadłam połtorej kromki z dżemem i pije charbatke z dwiema łyżeczka mi cukru :) czekam aż moje maleństwo się ruszy, już tak bardzo bym chciała to poczuć :)

Gość gość
Ja poczułam dopiero w 22-23tc :-) mialam łożysko na przedniej ścianie i ono tlumilo ruchy. Poza tym pierwsze ruchy to nie kopniaki - ja czulam jakby mi jedzenie zaszkodziło i coś jeździło w jelitach ;-)

Gość gość
też to samo miałam - łożysko z przodu, ruchy w 24 tc. i też nie wiedziałam czy to ruchy czy jelita ;) a autorka postu gdzie ma łożysko? :)

Gość gość
ja jestem w 19 tygodniu i czuję od jakiś 2 tygodni, na początku leciutko a z dnia na dzień coraz to odważniej :) i reaguje na słodkie bardzo. Cierpliwości, może masz więcej tłuszczyku albo tak jak ktoś wspomniał ułożenie łożyska też na to wpływa

Gość gość
Ja nie wiem gdzie mam łożysko, lekarz mi nie mowił nic na ten temat :/

Gość gość
Tłyszczyku nie mam duzo..jestem szczupła..

Gość gość
Zazdroszczę skoro w 19 już czułaś :(

Gość gość
no czuję czuję, właśnie maluch przed chwilą się odezwał. Mówię Ci niczym się nie przejmuj tylko troszeczkę cierpliwości

Gość gość
Ja zdjadłam te kromki, wypiłam słodką cherbatę i nadal nic...podobno coca-cola działa bardzio pobudzająco, moze jutro kupie i to coś pomoże

Gość gość
Nie pij coli. A na ruchy poczekaj. Każda ciąża jest inna. Pierwsze ruchy mogą się pojawić już w 19tc ale również i w 24tc. Zależy czy masz łożysko przodujące,czy to pierwsza ciąża itp. Ja poczułam moje bliźniaczki w 21tc i to po zjedzeniu cukierka. Położyłam się na boku i miałam uczucie jak bym trzymała w brzuchu motylki trzepoczące skrzydłami. Takie delikatne to było a z czasem mocniejsze. Cierpliwości i też się doczekasz. A poza tym cierpliwość to jedna z najważniejszych cech przyszłej Mamusi. Życzę Tobie i Maleństwu zdrówka! ;)

Gość gość
No faktycznie masz racje, cierpliwośc to ja na pewno musiszę ćwiczyć ;) już zajmowałam się wcześniej dziećmi w różnym wieku, malutkimi i starszymi i do wszystkich trzeba mieć ogromną cieprliwość :)

Gość gość
Kiedy mialas robione ost USG? Chodzisz prywatnie czy panstwowo? Zapytaj sie lekarza o to lozysko bo moze masz na przedniej scianie? Troszke cierpliwosci. Jesli jestes aktywna w ciagu dnia to r*****i ukolyszesz dziecko do snu. Na spokojnie wieczorem napij sie cieplej, slodkiej herbaty i poloz sie na plecach. Rece a brzuszek i pelen relax. Bedzie dobrze!

Gość gość
Ja w 21tc też nie czułam jeszcze ruchów dziecka