Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saraaa23

Nie moge zajść w ciąże

Polecane posty

Gość Saraaa23

Hej dziewczyny , odrazu mówie ze wiem że tematów jest tutaj takich sporo jednak chciałabym podzielić się z wami swoimi doswiadczeniami na temat pragnienia dziecka ... posłuchac rad osób DOŚWIADCZONYCH i chcących porozmawiać .. Jestem z mężem ponad 6 lat . Mam 23 lata . Od 3 lat niby staramy się o dziecko i nic , prawie rok ciągłego starania , 2 lata seksu ,, jak nam sie zachce '' czyli razem 3 lata bez zabezpieczeń , martwie się . Boje się iść do lekarza .. boje się że powie mi że nigdy nie będe miała szansy na ciąże . Wcześniej nie zwracałam uwagi na sygnały mojego ciała .. od tego cyklu zaczełam mierzyć temperaturkę i badać szyjkę macicy żeby upewnić się czy napewno jest prawidłowa .. jednak brakuje mi wprawy :( czytam tak wiele wypowiedzi na forach że zaczyna mi się robić mętlik w głowie . Mam sporą nadwage , obawiam się że to przez to nie moge zajść w ciąze , do lekarza wybieram się dopiero w styczniu zapewne mnie wygoni i powie żebym wróciła jak schudne tak jak moją kolezanke kiedyś . .. przez 3 miesiace jestem na diecie poprostu jem mniej i zdrowiej schudłam 15 kg co mnie ogromnie cieszy . Jednak przedemną jeszcze daleka droga .. Wyczytałam gdzies na forum że kilku panią udało się właśnie po stracie wagi zajść w tak upragnioną ciąże . W rodzinie brak przypadków z niepłodnoscią wszyscy mają zdrowe ładne dzieci . W tym cyklu zaczełam brac castagnusa i magnez z witaminą b6 , oczywiście tez wyczytałam na forum że pomógł , biore się za wszystko , po castagnusie zaobserwowałam u siebie wieksza ilość śluzu płodnego w dniach owulacji niewiem czy to jego zasługa :) mój ostatni okres trwał 3 dni i był dziwny , mało go było , nie był w terminie a dzisiaj czuje kłócie w jajniku i strasznie boli , boje się że lek mi zaszkodził . Na dodatek na diecie jest mi niedobrze czuje się jakby zołądek mi się obracał a nigdy tak nie miałam .. cykle mam 28 dniowe , ostatni skąpy okres miałam 7 listopada .. Moje pytanie do was kochane czy któraś przez swoją wage nie mogła zajść w ciąze a jak schudła to się jej udało ? czym moge jeszcze ułatwic zajście w ciąże ? np : jakieś tabletki , zioła czy coś ? Prosze o pomoc i z góry dziekuje :)

Gość gość
moze testy owulacyjne?? to chyba najprosciej, wiesiolek juz bierzesz, nic innego mi do glowy nie przychodzi, niech maz jeszcze zbada nasienie, bo jezeli tu wszystko ok, to wtedy trzeba przyjrzec sie tobie

Gość Saraaa23
Właśnie zastanawiam się jakie testy kupić czy test na śline czy lepsze jednorazowe ? Gdzie mozna zrobic takie badanie nasienia ? w klinice leczenia niepłodnosci czy w jakimś gabinecie ? sory za takie pytanie ale jestem do tego zielona :(

Gość gość
nadwaga powoduje zwolniona prace jajników, co może prowadzic do zaniku owulacji, więc radziłabym Ci nie zwlekać z wizytą u lekarza, poza tym zbadaj poziom hormonów- prolaktyna, estradiol ( do 5 dc), testosteron, ths, fsh, progesteron ( 20-21 dc), z tymi badaniami idz do lekarza na monitoring cyklu- najlepiej około10-16 dc, wtedy będzie można sprawdzic czy jest prawidłowa owulacja, jeżeli to wszystko wyjdzie okay, to wyślij męża na badanie nasienia i dopiero po nim podejmujcie dalsze kroki

Tak z ta waga to prawda. Ja wazylam 116 kilogramow teraz waze 70 kilogramow i jestem w 7 tygodniu ciazy. Staralismy sie 4 lata.

Gość Saraaa23
Wielkie dzieki za odpowiedz , słyszałam właśnie o nadwadze że bardzo zle wpływa na prace jajników i hormonów . Wystarczy że jeden z nich jest wyzszy albo niższy to już jest jakiś problem . Tak zrobie przebadam się jeszcze nie trace nadzieji póki nie zobacze wyników badań . Do stycznia mam jeszcze troche czasu żeby schudnąc pare kilo :)

Gość gość
Karolina w jakim czasie i jakim sposobem udało Ci się zgubić tyle kg?

Gość gość
Jestes zatluszczonym grubasem i sie dziwisz ? W ogole jaki desperat chce cie tknac?

Gość Saraaa23
I przez wage nie mogłaś zajśc ? potwierdziło ci się to na badaniach ? tak wogóle miałaś pewnie jakieś horomony złe tak ?

Gość Saraaa23
Do osoby która uwielbia obrabiac zady na forum :) mój mąz zawsze lubiał kobiety przy sobie powiedział że to go kręci nie mówie że mam wage 100 kg więc nie obrazaj mnie . Takie osoby jak ty moga łatwo grac komuś na psychice tylko nie każdy sobie pozwoli : /

Schudlam w ciagu niecalego roku, chodzilam do dietetyczki i bylam na scislej diecie, do tego godziny cwiczen. Tak mialam to potwierdzone badaniami. Mam PCO od wielu lat i przez to oraz przez slodycze bylam taka gruba. Hormony mialam tragiczne, zatrzymana owulacje, brak okresu po pol roku i wiecej. Jak schudlam do tej wagi wrocil mi okres samoistnie. Pierwszy mialam oczyszczajacy trwal 3 tygodnie za miesiac nastepny i ciaza. Jutro ide na 1 wizyte u lekarza :) Wiec nie poddawaj sie i walcz :)

Gość gość
my leczlismy sie w klinice nieplodnosci i u nas zeby zaczac pracowac nade mna, maz musial miec potwierdzone badanie nasienia, pozniej badanie hormonow, nastepnie monitoring cyklu, kiedy to wszystko bylo juz ok, to nastepne bylo HSG, po HSG pare cykli z CLO, kiedy nic sie nie dzialo to przystapilismy do laparoskopii, i po laparo zaszlam w ciaze, a badanie nasienia zrobisz w byle jakiej prywanej klinice leczenia nieplodnosci, wystarczy zadzwonic na recepcje i sie wypytac co i jak, a waga na pewno ma znaczenie, moze cierpisz na insulinoodp***osc, co laczy sie , aczkolwiek niekoniecznie z PCO, ale nic sie nie denerwuj, najlepiej nie czytaj, i zaufaj lekarzowi i sobie;)

Gość gość
lubial?? ..

Gość Saraaa23
Karolina dałas mi nadzieje i jeszcze wieksza motywacje do odchudzania dziekuje Ci :) i gratuluje Ciązy wierze ze tez kiedyś zobacze 2 kreseczki . Ja mam okres normalnie ale wiem że musze schudnąc chce się czuć dobrze i dać sobie szanse .

Gość Saraaa23
Jakby nie lubiał to by tak często nie chciał się ze mną kochac :DD a zawsze to on wychodzi z inicjatywą :)

Nie przejmuj sie bzdurami jakie tu wypisuje ten gosc. Mozesz miec normalnie okres a miec cykle bezowulacyjne. Ja na poczatku tez tak mialam pozniej mi zanikl. Najwazniejsze to zbadac sobie hormony i nie czekac z wizyta u lekarza, bo pozniej sobie mozna tylko pogorszyc. Stosuj diete, cwicz i bedzie wszystko dobrze :) Doczekasz sie maluszka swojego :) Jak chcesz to podaj mail to wysle ci swoja diete jaka mialam moze cos pomoze :)

A co do ciebie gosciu to ja tez bylam gruba jak hipopotamica i co tez mnie zechcial moj maz. Jednak widze, ze masz bardzo duzo kompleksow na swoim punkcie i wyzywasz sie anonimowo na forum.

Gość Saraaa23
Karola byłabym wdzięczna gdybys mi podesłała swoją diete bo naprawde chce schudnąć bardzo pragne dziecka , chce mieć rodzine a mój mąż ciągle mi nawija co mnie przybija bo wydaje mi się że jednak wina lezy po mojej stronie wiem że mam się nie przejmowac tym gościem ale wiesz to takie niezbyt miłe bo prawdziwe heh . Grunt to trzymac się diety i ćwiczeń . Jak się czujesz w ciązy ? jak traktował cię twój gin jak do niego pierwszy raz poszłaś ? odrazu mówił Ci o diecie ?

Podaj maila to podesle :) Ja czuje sie bardzo dobrze, nic mi nie dolega oprocz bolu piersi i plecow. Tak jak poszlam do lekarza i powiedzialam ze chce miec dziecko odrazu kazal mi najpierw schudnac chociaz 10 kilo i pozniej zrobil wszystkie badania. Jednak traktowal mnie normalnie, nie z jakas wyzszoscia czy zlosliwoscia, wim ze kazal to zrobic dla mojego dobra. Jednak to moje odchudzanie to tak wyglasalo na poczatku, ze chudlam tylam chudlam tylam i tak w kolko, az poszlam do dietetyka. Wiec nie masz sie co bac wizyty :) Nie ma sie co przejmowac naprawde, o forum slynie z takich wlasnie ludzi.

Gość Saraaa23
- Karolina . Super jest słyszeć że komuś z podobnym problemem co ja mam udało się :) Wizyte będe miała dopiero w styczniu , musze sobie wszystko poukładac w głowie chciałabym żeby stał się jakiś cud napewno to cudowne uczucie nosic maleństwo w brzuszku , jednak tak jak Ty musze schudnąć , chce dobrze sie czuć w ciązy :) A powiedz mi czy te 4 lata co się starałaś z męzem to chodziłaś wtedy na badania czy raczej sami działaliście i potem postanowiliście iśc do sprawdzic co się dzieje ? masz E- mail . sara.targosz23@onet.pl

Przez 2 lata staralismy sie bez spinania jednak to bylo za dlugo, po tym czasie poszlam do lekarza i wszystko sie zaczelo chudniecie, badania. Jednak dopiero po roku odchudzania sie i wstrzymania z lekarzami udalo sie :) Wiec wsumie to wygladalo tak, ze leczylam sie rok i rok chudlam. Jednak na ten rok odchudzania przestalam brac tabletki i chodzilam tylko na kontrolne wizyty. Wiec wsumie uwazam, ze to dzieki schudnieciu zaszlam w ciaze :)

Gość Saraaa23
Napewno tak było . Kobiety chudsze mają zawsze wieksze szanse . Ja od małego zawsze byłam przy sobie , niestety geny no i nie umiałam sobie odmówic słodyczy , mało ruchu co się zmieniło od paru miesiecy . Mam takie jeszcze nietypowe pytanko .. Czy jak zaszłas w ciażę miałaś biały śluz czy rozciągliwy i było go dużo ? jak to jest z tym sluzem ?

No chude kobiety maja duzo wiksza szanse :) Sluz mialam bialy na zmiane z wodnistym, mam go do tej pory i jest go duzo, caly czas uczucie mokrosci mam.

Gość Saraaa23
Rozumiem ::) a mierzysz temperaturę lub wcześniej mierzyłaś ? ogólnie jakie miałaś objawy ciązy ?:) te pierwsze ? czułaś zagnieżdzenie się zarodka ? wiedziałaś że coś sie nowego dzieje ? mówi się że kobiety czasami to czują tak poprostu .

Nie mierze i nie mierzylam. Nie sprawdzalam sluzu i szyjki macicy. Nie czulam zagniezdzania wsumie to nie czulam nic. Pierwszym objawem bylo to, ze przed okresem nie bolal mnie brzuch a to dziwne, bolaly mnie piersi i zrobily sie wieksze. Sutki mi sie powiekszyly i wyszly zylki na piersiach. No i strasznie chcialo mi sie ciagle spac.

Gość Saraaa23
A teraz masz mdłosci ? jutro napisz jak tam mineła pierwsza wizyta :) i jesli możesz podeślij mi na Email ta dietke co stosowałaś :) Prosze .

Nie mam mdlosci i nie mialam, na szczescie :) Napisze napisze :) dietke wysylam wlasnie ale internet mi wolno chodzi :) Ogolnie strasznie sie ciesze, ze wkoncu sie udalo jutro moze juz zobacze serduszko :)

Gość Saraaa23
Ciekawa dieta będe dzisiaj ja analizowała . A miałas jakies grzeszki czy raczej trzymałaś się planu starannie ? :) napisz jutro jak tam poszła wizyta i czy widziałaś swoje malenstwo :) ciesze sie razem z Toba i jeszcze raz gratuluje , a teraz zmykam i bede jutro . Dziekuje jeszcze raz ; *

Idź jak najszybciej do lekarza. Możesz mieć torbiele na jajnikach! To można wyleczyć, ale nie zwlekaj.