Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdajahl

jaki olej silnikowy do skody superb I

Polecane posty

Gość magdajahl

Nie dawno kupilam samochod skode superb I 1.9tdi i chcem wymienic olej silnikowy a za bardzo nie znam sie na tym co polecacie

Gość gość
K***a jakie CHCEM? a poza tym d****o jedź do serwisu tam będą wiedzieć jaki olej

Gość Avast
Jeśli ta Skoda jest sprzed 2006 roku i nie ma przebiegu znacznie powyżej 100.000 km to stosuj syntetyczny olej 5W40 renomowanej firmy i wymieniaj go co 15.000 km.

Gość gość
Zmieniałem ostatnio olej w mojej Skodzie i mechanik zasugerował mi nowy olej z gamy olejów Master Sport miałem obawy ponieważ nie znałem wcześniej oleju tej firmy jednak mechanik mnie przekonał. Nie zawiodłem się po jakimś czasie zorientowałem się że zmniejszyło mi się spalanie oraz silnik pracuje dużo bardziej równo. Teraz już zawsze będę używać olejów tej marki .

Gość gość
Moim zdaniem warto się zainteresować http://www.premar.biz.pl/ mają oleje dobrej jakości i cenowo wychodzi bardzo korzystnie., mają też wiele innych akcesoriów, części też np, akumulatory

Gość ajaaaazz
Teraz jeżdżę na oleju Mitasu i pod względem wydajności najlepszy, z jakiego do tej pory korzystałem. Do Nissana lepszego syntetyka nie znam. Możesz poczytać o tym oleju na stronce frontgarage.pl/oleje-i-plyny#/producent-mitasu_oil. Ten sklep na Allegro 5 na 5, więc bez ryzyka.

Gość gość
Możesz też spojrzeć na www.buwar.pl. Mają bardzo szeroką ofertę olejów w przystępnych cenach. Co do wyboru myślę, że też mogą Ci pomóc.

Gość gość
W Swarzędzu warsztat połączony ze sklepem motoryzacyjnym to Front Garage. Znam ich od 1995 roku prawdopodobnie. Wydech wymieniałem (dość skomplikowana awaria), a teraz wszystko gra. Na pewno tania diagnostyka komputerowa. Nie ma chyba części, której by nie załatwili. Na Allegro, FB, Google same maksymalne noty, więc dokładam pozytywną cegiełkę. Teraz właśnie sprawdziłem dla potwierdzenia. No i nie ma nigdy problemów z terminami.

Gość hampora
Moim zdaniem największą różnicę robi Venol. Genialny olej. Kojarzycie? Już nawet nie pamiętam jaki miałem poprzednio, ale w stosunku do tego, co się dzieje teraz... aż trudno opisać. Diametralna zmiana działania samochodu, znacznie mniej problemów, święty spokój. Jakie ja miałem jazdy z odpalaniem zimą - a ta zima niby ciężka i problemów nie było. Czyli jednak ten olej musiał mieć znaczenie, bo niczego innego nie zmieniałem.

Gość gość
Wydaje mi się, że odpowiedni olej znajdziesz w sklepie Buwar http://buwar.pl/ . Zarówno oleje, jak i chemię samochodową pobieram z ich szerokiej oferty. Tym sposobem mam gwarancję produktów najwyższej jakości i o wysokiej użyteczności.

Gość gość
Szeroki wybór olejów samochodowych w dobrych cenach znajdziecie na stronie www.galonoleje.pl Zamawiam produkty przez nich oferowane od dawna i jestem z nich bardzo zadowolony. Polecam wam sprawdzić ich oleje.

Gość kukumur
Wiesz co, ja używam u siebie takiego oleju, który pomogł mi się pozbyć szlamu silnikowego po poprzednio stosowanych olejach, który jednocześnie ma najniższą wartość odparowywania więc nie robię dolewek. Konkretnie to leję shell helix ultra 5w-40, silnik na nim gładko chodzi, nie zauważyłem większych problemów. Myślę, że taki by się u ciebie sprawdził.

Gość gość
wejdź na stronę Lubematch tam w bardzo łatwy sposób dobierzesz sobie olej do swojego auta.

Gość jurabirat
Ja do swojej leję shellowski olej, Shell Helix Ultra 5W40. Samochód dobrze na nim pracuje i dobrze go znosi, nie zauważam ubytków olejowych ani zabrudzeń silnika szlamem.

Gość kakadogeri
Ta aplikacja shell lubematch, o której mowa to ona jest darmowa?

Gość gość
Zimą i latem na motocyklu używam oleju Neste. Sprawdza się niezależnie od pory roku, więc dobre rozwiązanie. Nie zawsze można tak trafić. Nic się nie dymi, bardzo wysoka jakość mieszanki, baza syntetyczna. Cały katalog tej marki jest chyba tylko tutaj olejeklimowicz.pl. Tak szukałem, to coś tam warsztaty z Neste mają, ale niewiele lub trzeba doszukiwać się długo.

Gość gość
W benzynowym silniku możesz spróbować Neste, chociażby oleje Turbo. Masz tam nowoczesną bazę olejową, a nie klasycznego mineralka. Bardzo dobrze sobie zimą ten olej radzi i na krótkich trasach miejskich. Nie muszę mówić, jakie to kluczowe. Biorę regularnie od olejeklimowicz.pl. Chyba w Białymstoku najlepsza opcja, ale oczywiście mogę się mylić :)

Gość gość
no ja uważam że aplikacja Lubematch do doboru oleju w aucie jest idealnie do tego stworzona nie dość że jest darmowa to jeszcze podpowiada o alternatywach doboru oleju.

Gość maciejoo23
W swojej skodzie superb mam wlany olej Shell Helix HX8 ECT 5W-30, nie zapycha tego filtra cząsteczkowego i nie brudzi układu wydechowego. Poza tym dobrze działa na silnik a to jest najważniejsze.

Gość yapapan
a oleje helix ultra da się lać do silników na rózne paliwo? mam na mysli tutaj gaz, benzyne cz diesla np.

Gość gość
Jak nie chcesz oleju, który szybko zmienia lepkość, tylko dobrze utrzymuje parametry to Neste na pewno. Najwięcej info o tej marce jest tutaj olejeklimowicz.pl. Baza Neste jest dobrze znana w Niemczech chociażby. Bardzo wielu kierowców za granicą z tego korzysta. W Polsce gorzej, ale wiadomo, że do nas pewne trendy jakościowe w motoryzacji po prostu nie dochodzą. Pozdrawiam.

Gość gość
a ten olej syntetyczny Shell Helix Ultra 5W-40 moim zdaniem też by był odpowiedni pomaga chronić silniki wysokoobciążone przed osadami

Gość dyminin
też mi się wydaje, że najlepszym rozwiązaniem będzie tutaj shell helix, sam go leje i nie widze dla niego innej alternatywy.

Gość gość
Kupię beczkę oleju do silnika TSI.