Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Steyr

ja czy kasa

Polecane posty

Gość Steyr

Witajcie Moja sytuacja wyglada tak: mam 23 lata, dziewczyne znam 1,5 roku. Jest piękna, top jak dla mnie, kocham ją. Na początku związku była zemna ot tak, ja się bardzo starałem, spełniałem jej zachcianki, zakupy, wyjścia itd. Po pół roku znajomości powiedziała mi że ją kocham. Mowiła ze do niej to tylko z kasą podbijali bo taka jest prawda, tacy bez czują się niepewnie, że nie sprostają i nie podbijają. (Fajne ubrania miała, teraz markowe jak jej pokupowałem). Po 9 miesiacach zaczeła mnie bardzo kochać, słodka kochana, była super relacja (najlepsza w histori zwiazku) dodam ze miała przerwe przed studiami rok i pracowała jako kelnerka weselna raz na 2 tyg zarabiajac z 200zł miesiecznie. Po tych 9 miesiacach wszedł temat zareczyn, byłem niepewny. Chciałem żeby dawała coś wiecej od siebie, np. pokrywała swoje wydatki albo starała sie bardziej dla mnie a nie żeby jej matka wiecej robiła dla mnie typu jedzenie, coś tam wyprała jak się oblałem itd. Wybraliśmy pierścionek, a ja jej dalej mówiłem żeby czymś się zajeła a nie tylko siedzenie w domu. Pracy mówi że nigdzie nie moze dostać. Zerwała ze mna mimo ze w swieta chciałem juz się zaręczać choć nacisk z jej strony dawał mi do myślenia. Mówiła ze dosyć ma mojego marudzenia i niepewności dot. zaręczyn. Teraz chodzi na imprezki z kolegą z grupy ze studiów od 2 tyg, mowiąc że przerwa dobrze zrobi a przez półtora roku wydałem wszytskie zarobione pieniądze na nią i na wspólne wyjazdy zabiegi dla niej jej ubrania itd. a Zarabiam ok 1600m-c. Mówi że wgrudniu wrócimy do siebie jak sie postaram

Gość gość
Miłość to są ciągłe poświęcenia kompromisy a nie hajs hulanki i zabawy. Będziesz głupi jeśli po tym wszystkim jej się oświadczysz. Jej chodzi tylko o pieniądze a nie o ciebie

Gość gość
Udaj,że masz kłopoty finansowe.To najlepszy sposób na sprawdzenie,czy ona cie kocha.

Gość gość
Niuniu on zarabia 1600. ON MA PROBLEMY FINANSOWE

Gość gość
Tylko nie Niuniu,koleś.Facetem jestem.

Gość Jestem kobietą zarabiam
więcej od ciebie i nigdy bym o sobie nie napisała,że mam kasę :-) Mam dom, przyzwoity samochód, ale zwyczajnie jestem biedna :-)

Gość Jestem kobietą zarabiam
,,Miłość to są ciągłe poświęcenia kompromisy a nie hajs hulanki i zabawy. Będziesz głupi jeśli po tym wszystkim jej się oświadczysz. Jej chodzi tylko o pieniądze a nie o ciebie" Ale o jakie pieniądze może jej chodzić ? O te 1600zł?

Gość kaloryferek_25
ale z ciebie frajer, niezle dałeś sie wydymać a ona się bawiła toba i teraz bawi sie innym :D:D:D

Gość gość
wątpię, że leciala na twoje marne 1600 zł, bogaczem nie jestes!

Gość kaloryferek_25
nie jest bogaczem, ale pare tysiakow na nią wywalił, trybisz?

Gość Steyr
Ostatnie 2 tyg przed jej zerwaniem zacząłem jeździć fabią w gazie bo nie było na ropke do bmw, i dziwnym trafem zerwała. Nie wydaje mi się że to też nie miało wpływu. To chyba takie juz przywzyczajone do wiecznego luksusu

Gość gość
Olej. Słuchaj, ja rozumiem, że dziewczyna może nie miec pieniędzy i jezeli się coś z nią planuje na poważnie to można pomóc jak najbardziej. Np. moja sytuacja: teraz szukam pracy, od chłopaka nie ciągnę kasy (jak coś to pożyczki, które szybko spłacam np. na bilet autobusowy), ale jak jeszcze chodziłam do szkoły i on wiedział, że u mnie w domu jest baardzo krucho z kasą to kupował mi np. szampon do włosów itp itd. Takie podstawowe artykuły dla kobiet. Bo co tu dużo mówić, nie miałam na to pieniędzy. Ale nigdy nie wywaliłby na mnie tysięcy. No sorry. Nawet kiedy ja mam mu przekazać 100zł (przykładowo), które pomogłam mu zarobić (bo sobie dorabia) to on chce, żebym ja je wzięła, bo mi też są potrzebne, ale nigdy ich nie biorę, zawsze daję jemu. Poza tym jak zaczęliśmy się spotykać on nie miał pracy czy tam auta. Pokochałam jego. Widzisz różnicę? Ona Cię na kasę zrobiła i tyle

Gość Steyr
ja musze znaleśc sobie taka dziewczyne jak Ty i bedzie bajka ! Bedac z moja ex przestaje się wierzyć w takich ludzi, a moje poprzednie związki przed tą ex były podobne ale 70% mniej okrutne, tamte widocznie nie potrafiły tak grać. Aktorka się znalazła

Gość gość
Hmm.. moim zdaniem wiele jest takich kobiet jak ja, ALE nie jest tak różowo, bo moja była przyjaciółka zwyzywała mojego od sponsorów, bo dostałam od niego na te cały szampon. Sama zawsze miała kasę od rodziców, więc trudno jej było to zrozumieć. Musisz widzieć różnicę, pomiędzy byciem miłym, pomocnym, ale nie ma co za bardzo łożyć na laski. No chyba, że mówimy o przypadkach ekstremalnych. Np. wymagana jest wizyta u lekarza a dziewczyna nie będzie miała kasy to zawsze można pożyczyć, przeciez i tak odda. Więc wiary w dziewczyny, trochę więcej czujności i będzie ok :D Parę dziewczyn z Twojego życia nie przesądza o całej damskiej populacji :)

Gość gość
aa i jeszcze dodam, że radziłabym nie wracać, zaręczysz się i zacznie się gadanie, że ona nie ma tego czy tamtego... Bla... Blaa... A po ślubie będzie mówiła,że za mało zarabiasz i ze ona nie ma na kosmetyczkę. Ten typ tak ma

Gość Steyr
od dzięki za rady, tez podejżewałem taki scenariusz ;)

Gość kaloryferek_25
to teraz podejRZyj słownik ort. ;)