Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Być kobietą być kobietą

Polecane posty

Gość trądzik
no że w kościele to ja wiem ale w pierwszym poście jest mowa o USC!

Gość gość
Przysięga jest ujednolicona, poprzez zapis konkordatowy nastąpiła zmiana. Można wziąć ślub tylko w kościele, a USC dostaje z parafii odpisy i.t.d. USC w swojej procedurze zaślubin również używa tych samych słów. Nie ma tylko końcowej formuły: " aż do śmierci ":) Pozostało na końcu: " oraz że cię nie opuszczę ":( No i tu jest pies pogrzebany. Kobiety - feministki tak się rozpędziły w tych swoich innowacjach, że jest nawet postulat o przyjmowaniu nazwiska żony przez męża. :) Nie wyobrażam sobie np. faceta który nazywa się kowalski, żeby zmienił nazwisko na C******* :) No ale skoro niedługo geje i lesby będą brały śluby i adoptowały dzieci, to dlaczego zwariowane chłopobaby nie mogą przeforsować swojego zdania. Przecież każda chce tylko ślubu, a potem to choćby potop.

Gość gość
żałośni jesteście

Gość gość
A w czym ta żałość czy żałosność sie przejawia. Przecież kobiety zatraciły swoją delikatną kobiecość. Wmawiają sobie i i innym że są "wyzwolone, dają swoje dupsko każdemu o0blechowi i jeszcze wymagają by je za to szanować. Przecież teraz znaleźć przyzwoitą dziewczynę to chyba w przedszkolu. Każda panna to taki przechodzony towar że nie wiadomo jakiej francy można się nabawić. A powiedz jej żeby przedstawiło świadectwo zdrowia, no to ona cię do sądu poda i inna suka feministka będzie ją broniłą, a druga feministka wyda wyrok. To się nazywa dziewczyna ze szmateksu. Czyli flanelka, Albo wyciruch :P

Gość gość
:) Miałem coś innego na myśli i dobrze o tym wiesz. Ale przedstawiłaś w tej chwili typowo damski sposób rozumowania.:P Więc razem czy osobno ?

Gość gość
A świadectwo zdrowia masz?

śmiałam się przecież. Tak bardziej serio - czepiając się właśnie tego świadectwa zdrowia - oburzenia akurat nie rozumiem, wręcz to dobrze o kimś świadczy, że pyta o takie rzeczy :D