Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ostrezeznie dla osob chcacych wyjechac do UK

Polecane posty

Gość gość
Praca może i jest, ale JAKA? To już nie to, co kiedyś.. Teraz lepiej jechać do Niemiec, bo skończyły się dobre czasy, gdy kurs funta wynosił 6 zł.

Gość moim zdaniem i tak latwiej
niz w polsce! i wy tylko narzekacie,a trza d**e ruszyc , samemu o prace pytac, uwierzyc w siebie i do dziela! chyba ze ktos naprawde nie zna jezyka - no to sorry!! Jak ktos siedzi z zalozonymi rekami czekajac az praca do niego przyjdzie - no to sorry! ja po przyjezdzie chodzilam od drzwi do drzwi pytajac o prace i naprawde ofert bylo pelno; oczywsicie nie chcialam tych co proponowali darmowy okres probny np tydzien :O ale reszta byla ok. W pierwszym dniu (!!) zalatwilam sobie roznoszenie ulotek po domach (7 f za godzine) i prace w subwayu - dzien za darmo na probe a potem 9 za godzine; po 2 tyg przenioslam sie do innego fast fooda bo dali mi tam wiecej godzin i 10 funtow i po 2miesiach znalazlam prace w zawodze(inzynier) wiec rzuilam te dorywcze. Powodzenia!!!!!

Gość gość
A bo jak Ty jesteś inżynierem, to pewnie Ci tam jest teraz dobrze i nie narzekasz na zarobki :) Ale pani Jadzia z Żabki musiałaby w Anglii dalej zasuwać za 9-10 f/h w Subwayu ;)

Gość gość
a to pani Jadzia ile by chciała zarabiać nie znając języka i nie posiadając żadnych talentów i umiejętności? tyle co inżynier czy jeszcze więcej?

Gość gość
9-10/h w Subway??? Marne klamstwko droga pani. Tyle to tam nie placa.

Tyle zarabialam. W zachodnim londynie niedaleko lotniska H. Ktoś kto nie umie angielskiego i nie ma zadnego wyksztalcenia/zawodu nie powinien oczekiwac za wiele nawet po Uk, no sorry, dla mnie to smieszne. Zjechaly sie jakies wiesniaki, tylko k***a k***a na ulicach slychac, albo pijane z gola dupa 18nastki co zwiazly z Polski myslac ze sam wjazd do UK to jak zlapanie PanaBoga za nogi.... żenada. Przestancie narzekac!!! Uk to kraj jak kazdy inny, jak ktos ZNA ANGIELSKI TO SOBIE PORADZI! predzej czy pozniej znajdzie lepsza prace(chocby zaczynal od zmywaka!!) ale nie oczekujcie ze wjezdzajac do UK praca na stanowisku dyrektoa podana bedzie wam na tacy

Gość gość
Nie klam, bo w tego typu przybytkach placa 6.31/h

Gość Jadzia z Żabki
Pani Jadzia z Żabki niech wie ze skoro w PL byla Jadzia z Żabki to w Angilii talej ta Jadzia z Żabki jest i tyle.

nie wierze w 6,31, mnie od razu zaproponowali 9 do reki za godzine, glownie stalam" na kasie"

Gość gość
To czemu nie napiszesz gdzie Ci to od razu proponowali te 9f ? Pracuje jako Team Leader w Pret a Manger, blisko 4 lata juz tak pracuje i mam 9.40f/h brutto i to juz z bonusem... A manager w Costa ma nawet mniej !

Gość gość
W Subway 9 f na godzine ??? Jako kto niby ? Team Member dostaje 6.35-6.40 na dzien dobry, a wiec zaledwie 4-9 p wiecej jak stawka minimalna.

Gość gość
ludzie ściemniają na potęgę. Znajomy mojej kumpeli powiedział jej, że wykładając towary w Tesco ma 1000 funtów na tydzień!!!! Ona uwierzyła bo w UK nigdy nie była więc się nie zna.

Gość gość
Buahahahah. To tak jak znajoma w Polsce chwali sie, ze jako kelnerka w Slough zarabia 2000 funtow netto mc :D A naprawde ma minimalna stawke i napiwki raz na ruski rok, wiem, bo siostra tez tam pracuje...