Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można nagle stać się samotnikiem

Polecane posty

Gość gość

J/w. Zawsze byłam duszą towarzystwa, nigdy nie miałam problemu z nawiązywaniem nowych znajomości, poszłam na studia i nagle zmiana o 180 %, owszem nikogo nie znałam, ale to nie było dla mnie problemem. Tymczasem kiedy moi współlokatorzy przyprowadzają znajomych ze studiów ja nie mam ochoty z nimi posiedzieć, bo o czym mam z nimi rozmawiać :/ Mój współlokator ostatnio stwierdził, że jestem aspołeczna... Zaczęłam się zastanawiać czy rzeczywiście ma rację. Można nagle stać się aspołeczną osobą? Teraz rzeczywiście mniej wychodzę, prawie wcale nie imprezuję.

Może jesteś w szoku po zmianie otoczenia, a może ludzie w Twoim otoczeniu Ci nie pasują? Ja też tak miałam, jak się przeprowadziłam i zamieszkałam z ludźmi z którymi nie miałam o czym gadać, totalnie inny świat - inne zainteresowania, muzyka, styl życia. I nagle się zrobiłam aspołeczna, bo uważałam ich wszystkich za totalnych idiotów. Zmieniłam otoczeni, wszystko wróciło do normy.

Gość Czarusss
czy aspolecznosc jest pojeciem tozsamym z brakiem imprezowania?

Gość gość
Czaruss- oczywiście, że nie. Bardziej miałam na myśli to, że kiedy do nich przychodzą znajomi z roku to ja do nich nie wychodzę z pokoju. Znają się już od 3 lat, opowiadają sobie jakieś historie z poprzednich imprez, z uczelni, więc uznałam, że bez sensu tam z nimi siedzieć... Towarzystwo rzeczywiście mi nie odpowiada, moi najlepszy znajomi poszli do innego miasta, ubolewam nad tym, myślałam, że sama sobie poradzę i rzeczywiście nie jest źle, poza tą jedną kwestią, nie mam komu się wyżalić, nie mam żadnej bliższej koleżanki, mam znajome z uczelni, zmieniłam się, widzę to, nie ma we mnie tyle optymizmu, zapału jak kiedyś.