Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Holandia

Polecane posty

Gość gość

czy któraś z was też mieszka w Holandii i nie ma żadnych normalnych znajomych ?

Gość gość
ja nie mieszkam na stale, ale wyjezdzam co jakis czas i tez mam wrazenie ze wiekszosc zachowuje sie jak patologia.. same chlanie nikogo normalnego

Gość gość
a gdzie niby chcesz ich znalezc?tutaj?skoro tu przesiadujesz,to tak samo masz skrzywiony mozg:D

Gość gość
Najgorsze jest to że czasami chciało by sie wyjść z kims normalnym na miasto zakupy a tu każdy zachowuje sie jak by był Panem świata ... masakra

Gość gość
co poradzisz takie życie. ty chyba sama nie podchodzisz do ludzi z entuzjazmem

Gość gość
teraz to powiedziałaś... chyba chodze do pracy to widze jak tu sie wszyscy zachowują ...

Gość gość
ja mieszkam w Holandii, wychowuje 18 m-go synka i nie mam żadnych polskich znajomych i smutno mi tu

Gość gość
najważniejsze aby Majla czuła się SWOBODNIE:D

Gość sialalalsls
Ogólnie jak mieszkałam w Holandii to stałam się spaczona społecznie. Po ponad półrocznym pobycie tam, wróciłam do Polski i zanim otworzyłam się z powrotem na ludzi minęło dobrych kilka miesięcy. Moim zdaniem ludzie tam są bardzo niecywilizowani? Tak jak piszecie nie ma z kim normalnie porozmawiać, ani wyjść na kawę czy pogadać.. Wszyscy piją, ćpają.. Nawet jeśli chodzi o zachowanie i myślenie, mam wrażenie, że nie są za bardzo ludzcy.. W Polsce mimo wszystko ludzie są bardziej wyrozumiali i przede wszystkim nie dosięga ich taka znieczulica, jak tam..

Gość gość
sialalalsls masz na myśli Polaków przebywajacych w Holandii, czy Holendrów, że niecywilizowani i znieczulica ?

Gość gość
Ja tez mieszkam w holandii, mam faceta holendra. Nie mam polskich znajomych. Wczesniej jak mieszkalam w irlandii poznalawalam wielu polakow na poziomie, tutaj niestety ci, ktorych poznalam to tylko takie elemenciki. A chcialabym poznac kogos fajnego, najbardziej brakuje mi przyjaciolki

Gość sialalalsls
Mam na myśli polaków, natomiast jeśli chodzi o holendrów to wszyscy sami wiemy jacy oni są.. Oczywiście nie wypowiadam się na temat wszystkich, tam przebywających emigrantów..

Gość gość
też mam faceta Holendra, z tymi Polakami to chyba tak jest, że do zbierania warzyw, sadzenia kwiatków nie trzeba mieć super szkół pokończonych i dlatego takie polskie dno tu przyjeżdża i psuje wszystkim polakom opinie...

Gość gość
Ja rzeczywiscie mialam do czynienia tylko z takimi, ktorzy psuja innym opinie. Jedni zrobili burde i chcieli pobic holendra, inni napadli na czyjs dom. Szkoda gadac. Jak to stwierdzil moj kolega do zeby przyjechac do holandii nie trzeba pokazywac paszportu ani nic, kazdy element sie tu moze ukryc

Gość sialalalsls
Prościej by było, gdyby większość biur podniosło trochę wymagania dotyczące zatrudnienia..

Gość gość
no właśnie...juz chyba takiej chryji, jak w Holandii, to nigdzie nie robią, kiedyś jeszcze do Irlandii taki syf wyjeżdżal, ale chyba teraz lekko się uspokoiło, pewnie w Holandii praca łatwa do znalezienia, a te wszystkie agencje na tym żerują i nie przebierają w ofertach, bo im nie zależy

Gość gość
Mialam wczesniej pozytywna opinie na temat polskich budowlancow w holandii. Polecilam znajomym jednych. Szkoda gadac... Stwierdzil, ze juz nigdy nie zatrudni polakow a mi za nich wstyd

Gość gość
mam podobne doswiadczenia z polecaniem polaków....żenada i wniosek z tego wysnułam, że po prostu Polacy maja za dobrze w Holandii...w d****h się poprzewracało i paniskami się czują g***o sobą reprezentując...

Gość sialalalsls
Oczywiście nie można zapomnieć o tym, że biura holenderskie dostają ładne pieniążki za każdego zatrudnionego obcokrajowca, bo przecież podnoszą im statystyki dotyczące zatrudnienia.. Dodatkowo znam wielu ludzi, którzy wyjeżdżali do Holandii do pracy, siedzieli na wolnym, bo pracy nie było, a potem wracali z niczym.. Bo takie siedzenie, do niczego nie prowadziło (mam tu akurat na myśli firmę Otto i miejscowość niemiecką, znajdującą się blisko granicy holenderskiej ).. Ale wracając do tematu.. Kraj bardzo piękny, naprawdę z chęcią bym tam jeszcze pojechała, i to nie wykluczone, że tak się stanie, ale jeśli miała bym tam zostać na stałe, to musiałabym zabrać ze sobą przyjaciółkę i chociaż część rodziny, żeby nie popaść tam w depresję :P

Gość sialalalsls
I jeszcze jedno, bo akurat mi się przypomniało.. Uwielbiam jak nasi emigranci wracają do kraju i będąc w towarzystwie czasem "przez przypadek" powiedzą coś po angielsku, że niby tacy światowi :D

Gość gość
z tym się zgodzę, że coś w tym kraju depresyjnego jest...ale,czy aż taki piękny...mnie to się te ich domy kojarzą z naszymi domkami na działakch :) lasów mało, płasko, tyle, że wody dużo ...no i ten masakryczny język

Gość sialalalsls
Wiesz zależy co komu się podoba. Ja akurat lubię takie klimaty. Jestem z natury spokojną osobą, więc ten styl w stu procentach do mnie przemawia.. Ale o gustach się nie dyskutuje :P

Gość gość
Holendrzy sie ze mna nie chcą zadawac bo mi z ust moczem smierdzi. pije mocz co tydzien swego Pana dobrodzieja -hodowcy pieczarek

Gość sialalalsls
A język? Fakt! Masakra

Gość sialalalsls
Uwielbiam poziom, jaki reprezentują Polacy.. I co najlepsze, na każdym kroku muszą swoją głupotę udowadniać..

Gość gość
W ogóle ja np bardzo podziwiam Holendrów, że z tak małego kraju (mniejszego, niż niejedno nasze województwo) potrafili zrobić światową potęgę. Dlaczego Polacy, którzy mają więcej ziemi, nie uprawiają tych pieczarek, papryki itp, nie hodują bydła, nie wytwarzają serów...przecież mamy idealne warunki...no tak, ale polityków za głupich mamy...najlepiej byłoby wydzierżawić Polskę Holendrom, wówczas i praca dla wszystkich by była i przemysł, rolnictwo by kwitło...a polscy politycy...hmm musieliby zamienić się z obecnymi polskimi wyrobnikami w Holandii np. i tam szukać pracy przy pomidorach.

Gość gość
biorą ludzi po gimnazjum płacą im marne grosze a oni myśla ze złapali Pana Boga za nogi ohhh

Gość prawictwo pospolite128
Holandia to taki mały kraj , ze można na pieszo go przejśc w ciągu jednego dnia :classic_cool:

Mieszkałam w Szwajcarii i wróciłam do Polski. Zapraszam: www.bymeeve.simplesite.pl