Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ja mam owulacje i jak to poznam poomozcie

Polecane posty

Gość gość

Drogie panie jak rozpoznam czy mam.bb owulacje czy nie?? Kolejne pytanie:jesli nie mam owulacji w jesnym miesiacu to w kolejnym miesiacu moz e byc owulacja???czyli jak bedziemy sie kochac w dni plodne nawet codziennoe a noe mam owulacji to nie zajde w ciaze??? Chcemy dziecko

Gość gość
Dodam ze mamy juz dziecko wiec partne r musi byc plodny.. Moze ja poprostu kiedys mialam owulacje a teraz nie mam??czy to mozliwe? Doczytalam ze musze codziennie mierzyc temp w.bb pochwie o tej samej porze Przed wsyanoem z lozka i nanosic na wykres. Ze mam patrzyc,czy pojawia sie sluz bialawy lepki .. Ale jeszcze pyt.dot. Mierzenia : Jaka ma.byc temp ktora.swiadczy o owulacji?wyzsza czy.nizsza spadajaca??

Gość gość
W ciagu roku moze sie zdarzyc, ze 1-2 cykle moga byc bezowulacyjne. Ja np dwa tyg od pierwszego dnia @ czuje bol owulacyjny w podbrzuszu, ale to i tak mi nie pomagalo zajsc w ciaze. Zrobilam badanie hsg na droznosc jajowodow-i miesiac pozniej zaszlam w ciaze. Ale kochalismy sie w dni plodne codziennie, pozniej mialam pol godziny nogi w gorze i to dopiero pomoglo.

Gość gość
wyzsza temp.

Gość gość
Śluz płodny jest rozciągliwy i przezroczysty nawet, a nie lepki. Pierwsza wyższa temp od wcześniejszych oznacza, że poprzedni dzień był dniem owulacji. Ja stosuję nmpr i do takich zasad się właśnie stosuję.

Gość gość
to czy masz owulacje na 100% może potwierdzic jedynie monitoring cyklu, a to że partner ma dziecko nie musi swiadczyc, że w chwili obecnej równiez jest płodny, ponieważ jakosc nasienia może sie zmieniac i zalezy to od wielu czynników

Gość gość
Czyli jak zobacze na termomwtrze skok.temperatury to Znaczy ze od tegp dniq przez.kolejne.mamy sie kochac???

Gość gość
Ja sobie to tlumacxylam tak ze skoro partner.mial dziecko z.poprzednia zona to jest plodny.powiedzial mi ze.mialby nawet drugie dziecko bo ona.byla w drugiej ciazy tylko poronila bo pila alkohol duzo. Ja mysle ze to ze mna.cos.nie tak bo z.bb ppprzednim partnerem dziecko.Muslim naprawdw po 3 latach sexu codziennego!! Okres mam wg internet u normalnie bo co 26 lub cp max 30 dni. Od jutra bede.mierzyc temp

Gość gość
Nie.choruje na.cukrzyce ani tarczyce. Kiedys robilam badania nawet. Moze obecnie.nie trafialam na.owulacje bp nie.mierzylam temp?

Gość gość
nie ma sensu to mierzenie temp., szczególnie że wcześniej tego nie robiłaś. jeśli jest wszystko ok, to sex co 2 dni i powinno się szybciej, czy później udać.

Gość gość
a ja Ci tłumaczę jeszcze raz, że nasienie na przestrzeni czasu może ulec znacznemu pogorszeniu przez wiele rzeczy, więc wcale nie ma pewnosci, że problem nie lezy po stronie partnera, mimo tego że ma dziecko

Gość gość
Hmm problem.po stronie.partnera?? A nie.pp o.mojej stronie? Ptzeciez to.bb ja wczesniej.nie.moglam zajsc w ciaze przez trzy lata z poprzednim mezem....jakos.moj.ppprzedni maz uprawial sex.ze mna juz codziennoe.i trzy lata.nic. A jakos.poznal.nowa.partnerke i dziecko jej zrobil.ppo miesiacu a mi przez trzy laata nie.mogl. A.obecny partner zrobil dwojke

Gość gość
Czyli jesli na tym.moim wykresie nie nastapi.wyzsza temp to znaczy ze nie.mam.owulacji i wtedy.jakies.leczenie?

Gość gość
to idz zrób badania hormonów i sprawdz czy masz owulacje, bo tu wróżek nie ma