Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edyta128576

Kłucie Jajnika

Polecane posty

Gość Edyta128576

Witajcie od około miesiąca czuję kłucie w jajniku od owulacji spałam z mężem w dniu owulacji i 2 dni przed bez zabezpieczenia , okresu dostałam normalnie robiłam testy ale wyszły negatywnie piersi od tygodnia są nabrzmiałe i na sutkach mam takie białe grudki proszę o pomoc co to może być ? dlaczego mnie tak ten jajnik boli ?

Gość gość
to może byc torbiel, proponuje udac się na usg

Gość Edyta128576
byłam około pół roku temu na usg i wszystko było w porządku porostu około miesiąca teraz czuje takie kłucie

Gość gość
Przez te pół roku wszystko mogło ci się tam zrobić.Na pewno nie jest to ciąża.

Gość gość
dziewczyno torbiel może sie zrobic w ciągu jednego cyklu

Gość Edyta128576
rozumiem i mam zamiar się przejść w najbliższym czasie na usg ;) mam nadzieję jednak że tam nie ma tego torbiela a co z tymi piersiami bolą mnie już trochę czasu są nabrzmiałe teraz mam okres ale nic się nie zmieniło .. na brodawkach mam takie białe grudki i ból jajnika dostałam w dniu owulacji i tak zostało do dziś

Gość gość
od torbieli mogą Cie bolec piersi, głowa, mozesz mieć mdłości, wymioty, więc być może to właśnie stąd te objawy

Gość Edyta128576
a z czego taki torbiel się robi ?

Gość gość
np. z niepęknietego pęcherzyka tzn. do owulacji nie dochodzi, pecherzyk sobie rożnie o robi się torbiel

Gość Edyta128576
a czy torbiel jest grozny dla zdrowia ?

Gość gość
taka z pęcherzyka nie powinna pod warunkiem że nie bierze się żadnych leków, które moga stymulować jej wzrost. Zazwyczaj do 3 cykli wchłania się sama, ale lekarze podają też duphaston lub tabletki antykoncepcyjne żeby przyśpieszyć proces jej wchłaniania

Gość gość
mnie wczesniej tez kuły jajniki i po jakims czasie normalnie dostałam miesiaczke a teaz jestem w ciązy pierwszy miesiąc i tez czuje lekkie kłucia tych jajników ale największym u mnie objawem to są nabrzmiałe i strasznie bolące piersi - normalnie nie mogę zakładać stanika a tak w ogole to dwa testy pokazyały wynik negatywny a trzec***ozytywny i wizyta u ginekologa to potwierdziła :)

Gość Edyta128576
a od kiedy zaczęły ciebie kłuć jajniki mi wychodziło z kalendarzyka owulacyjnego ze w dniu owulacji zrobiłam testy 2 dni przed okresem i w dniu okresu dla pewności ale wyszły negatywne okres mam raczej normalny ale ciągle te jajniki na zmianę w sumie raz jeden raz drugi zawsze w dniu miesiączki piersi wracały do normy a tu dalej bolą i są nabrzmiałe nie wiem co mam robić , czy to ciąża czy torbiel sama nie wiem ciąża wchodzi w grę bo spałam z mężem jeden dzien przed owulacją i w dniu owulacji i za każdym razem doszło do wytrysku proszę o pomoc

Gość gość
no ale pomóc to Ci może jedynie ;lekarz

Gość Edyta128576
a od kiedy Ciebie kuły te jajniki i kiedy robiłaś testy ? ;)

Gość gość
co to może być - strasznie boli mnie jajnik,jakoś tak dziwnie, wczoraj bolały oba dziwnie ciągnęło mnie w dole brzucha, jest 15dc, cykle 26 dniowe, dosłownie nawet jak kicham,to caly czas go czuję, czy to torbiel?