Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie ćwiczenia dla kobiety po 40

Polecane posty

Gość gość

Hej kobitki:) jak juz napisałam jestem po czterdziestce i mam zacząć ćwiczyć . Mam ochotę na ćwiczenia z Chodakowską ,ale no właśnie mam słoba kondycję i chyba na początku nie dam rady ćwiczyć tak intensywnie:( Jeśli możecie to podpowiedzcie mi proszę od czego zacząć:)

Gość gość
piszesz jak stara kwoka ,masz TYLKO 40 lat mozesz wszystko robic ...

Gość gość
po 40 tce to jest stara kwoka,zamiast ćwiczeń załóż trupięgi,czarna suknie i potrenuj leżenie w trumnie,bo ćwiczenia i iine bzdety nie zrobią z ciebie atrakcyjnej 20stki

Gość gość
ja mam 40 i moge kazde cwiczenia wykonywac ,chodze z moja corka na fitness ,.biegam ,jezdze rowerem, pracuje(co tez nie kazda w"tym "WIEKU POTRAFI )Niektore kobiety robia z siebie takie biedne i stare zniedolezniale babcie to tylko 40lat.Wstyd i hanba

Gość gość
Kup sobie jakiś sprzęcik ( rowerek stacj.steeper,orbitek itp. ) albo zapisz się do klubu ( siłka,fitness itp.)..i nie rób z siebie babci ..pozdrawiam też 40 stka

Gość gość
Chodzę dwa razy w tygodniu na zumbę :p i prosiłam o poradę a nie wymądrzanie

Gość gość
Fajnie Wam się mówi jak mieszkacie w mieście i macie dostęp do siłowni...ja mieszkam na wsi i nawet ta zumba to jest problem....

Gość gość
patrzcie państwo same 40 -letnie sportsmenki :):)

Gość gość
Ja pływam i ćwiczę rozciąganie; kondycji nie miałam nigdy i nie widzę, żeby wiek miał z tym coś wspólnego - chyba jeszcze za wcześnie na starcze zniedołężnienie;P

Gość gość
Ach nawet mi sie juz nie chce pisać:( prosiłam o rade a tutaj jak zwykle tylko obrażanie :( Nie mam super kondycji ,ale od czegos trzeba zacząć ..myslałam ,ze ćwiczenia z Chodakowska bedą ok,okazało sie ,że po 10 minutach wymiekam ,choc myslę ,że nie jedna 20 tez nie da rady;)

Gość gość
40stki teraz to zafefajne Kobiety :) czesto zadbane lepiej wygladajace jak te prze 30cha jak jestes konsekwentna to wystarcz dziennie 20minut cwiczen prostych bez wymyslania i do tego 3x w tygodniu szybki marsz godzinny Chodakowska za nudna :) zasniesz szybciej jak zaczniesz cwiczyc

Gość dinozaurzyca
zacznij od mniej intensywnych,zeby ta kondycje poprawic.Sama mozesz sobie dopasowac cwiczenia.Moze to byc na poczatek 20 min dziennie szybszego chodu,zaobserwujesz jak szybko meczy sie serce,potem mozesz zaczac cwiczyc z Chodakowska,nie zapominajac o uzupelnieniu kalorii:)

Gość gość
dinozaurzyca ...dziękuje :) przywróciłaś mi wiarę w ludzi

Gość dinozaurzyca
ciesze sie,bo i ja mimo iz spotykam sie z chamstwem na codzien,tez w nich jeszcze wierze:)trzymam kciuki,dasz rade:)

Gość gość
To znowu ja:) właśnie przebrnęłam ze skalpelem Chodakowskiej ,zrobiłam wszystkie ćwiczenia hip hip hurra. Jednak nie jest tak źle z moja kondycją...dziękuję za uwagę:)

Gość gość
Nie musisz chdzic na silownie by osiagnoc efekty. Jesli mozesz zainwestowac w rower, wioślarza- stworzysz sobie silownie w domu. Jesli nie, to mieszjakac poza miastem masz warunki o ktorych niejedna z nas marzy. Ktos juz pisal- zacznij od systematycznego marsxu codziennie szybkim tempem na początek pare kilometrow, az dojdzieszdo dziesieciu. Ale tempo ma byc na poziomie potu, tak zebys czula wysilek. Nabierzesz wprawy i moze zaczniesz biegac. Ze spokojniejszych cwiczen moge C***olecic szlifowanie formy z Claudia Schiffer- bardzo milo sie z nia cwiczy. Dodatkowo rower i cwiczenia na wioslarzu./cardio/Zapewniam Cie ze jesli bedziesz systematyczna i zmotywowana za rok bedziesz miala doskonala kondycje i super cialo,ale naprawde trzeba byc konsekwentnym.

Gość Fabryka Formy
Szanowni Państwo, po 40. roku życia znacznie maleje tempo przemiany materii. Tendencje do tycia są bardzo duże. To najtrudniejszy moment dla osób dbających o utrzymanie prawidłowej wagi. Nasz organizm potrzebuje 1700 kcal dziennie, dlatego trzeba bardzo uważnie komponować jadłospis. W naszym menu nie powinno zabraknąć surowych warzyw, produktów bogatych w selen, czyli pełnoziarnistego pieczywa, owoców morza oraz nasion słonecznika zawierających przeciwutleniacz, który chroni skórę przed uszkodzeniami. Korzystne będzie także spożywanie chudego nabiału bogatego w wapnia. Zrezygnujmy ze słodyczy i produktów zawierających węglowodany. To źródła pustych kalorii, które niespalone u 40-latka szybko zmienią się w tkankę tłuszczową. Dlatego po czterdziestce powinniśmy coraz częściej sięgać po treningi BodyMindowe – czyli pilates, jogę, zdrowy kręgosłup czy stretching. Celem treningów wydolnościowych na tym etapie życia będzie utrzymanie formy, natomiast realizując trening siłowy, konieczne jest pamiętanie o odpowiednim zmniejszeniu ciężarów. Fabryka Formy

Gość gość
zacznij od delikatniejszych ,ale czestszych treningów np.: rower, basen, albo nordic walking ;)u mnie to ostatnie sprawdziło się w 100% teraz jeszcze sprzyja temu pogoda, więc długie spacery po lasach i parkach są wielką przyjemnością, a nie powiem..spodnie są coraz luzniejsze;) kolezanka nakłoniła mnie do zapisania się do grupy www.nordwalk.pl zobaczymy jak będzie wyglądała moja pierwsza wyprawa, mam nadzieje,ze dam radę z ich tempem:)

Gość gość
po 40 można robić wszystko jeśli tylko czujesz się na siłach ja np. ćwiczę 5 razy w tygodniu po 2 godz steper, hula hop, płyta wibracyjna ,orbitrek na zmianę żeby codziennie nie wykonywać tych samych ćwiczeń i do tego 100-150 brzuszków dziennie i czuję się świetnie pozdrawiam i zachęcam do aktywnego życia

Gość Gość

Ja jestem w wieku 39 i moje drogie niczym nie różnię się w wygibasach od moich dużo młodszych koleżanek mówię tu o cudownym sporcie jakim jest pole dance .. dwa razy w tygodniu daje mi tyle energii i siły do życia że czuje ciągle się młoda..ćwiczenia są dobre w każdym wieku czy 18,30,40 A nawet 60 lat