Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość długowłosaszatynka

wiecznie niszczace sie końcówki wlosów

Polecane posty

Gość długowłosaszatynka

poradźcie co z tym zrobić , dbam o włosy wiecznie je przycinam używam odżywek a ostatnio nawet z powodu masowego wypadania bardzo o nie zadbałam , mocno podcięłam i kupiłam dobre kosmetyki jak szpon odżywka maska i niejakie tabletki vitapil tak bardzo polecane . Tak dzis sobie siedzę i widzę jak bardzo mam znów zniszczone końcówki, nie używam prostownicy ani suszarki - sporadycznie Powiedzcie o co chodzi bo nie mam juz pomysłów!

Gość gość
ja cierpię na hashimoto i dlatego ciągle mam zniszczone końcówki- łamią się, rozdwajają mimo dobrej pielęgnacji od wewnatrz i zewnątrz. Wypadają i aktualnie mam cienką czuprynę a jeszcze 3 lata temu miałam przebujne włosy

Gość gość
no i bardzo wolną rosną, a prawie w ogóle

Gość dinozaurzyca
uwazasz,ze w baaardzo dobrych kosmetykach nie ma chemii?Zadbaj o nie w naturalny sposob,bez ingerencji tych chemicznych produktow.

Gość długowłosaszatynka
a skad to wiesz ? nie słyszała o czyms takim

Gość gość
polecam jedwab CHI z Usa, na allegro 5,95 z******ty tylko na zamówienie, efekty murowane na każdych rodzajach zniszczonych włosów!

Gość gość
jogurt i miod we wlosy i spinac

Gość dinozaurzyca
kazde dobre szampony,odzywki zawieraja chemie,detergenty,slsy sa inwazyjne i podrazniaja skore glowy,detergenty uzywaja do plynu do mycia naczyn np.,a wiem,bo jestem chemikiem:).Wlosy mam bardzo dlugie i zdrowe bez tych wszystkich pseudo pomocnych szamponow i odzywek:)

Gość długowłosaszatynka
o ! dzięki

Gość dinozaurzyca
sam jedwab nie odbuduje struktury wlosa,on jedynie dziala termoochronnie i poprawia wyglad,raczej uzywany moze byc do stylizacji,jako prosukt przeciw puszeniu sie:)

Gość gość
jak często przycinasz te końcówki?

Gość długowłosaszatynka
dinozaurzyca oczywiście wiem ze teraz wszystko ma chemie To doradź cos w takim razie

Gość długowłosaszatynka
co 3 miesiace , ale ostatnio ściałem duzo włosó - miesiąc temu a juz mam takie nieładne !

Gość dinozaurzyca
mozesz zrobic szampon sama,ja robie go w nastepujacy sposob: -1lyzeczka sody,kilka kropel wody,aby powstala papka,oczywiscie nie bedzie sie to pienic jak szampon,ale z cala pewnoscia umyjesz tym wlosy.Po tym zastosuj ocet jablkowy (2lyzeczki na 250ml)sama zobaczysz efekty,z ktorych juz nie zrezygnujesz:)

Gość długowłosaszatynka
nono dziekuje! trzeba go robic za kazdym razem swierzy czy mozna moec w butelce na przyszłość ?

Gość gość
Co 3 miesiące to jest max, a nie żadne wiecznie. To raz. Dwa - używaj dobrej maski, nie wcieraj, tylko wgniataj. Tak samo, nie wycieraj ręcznikiem włosów tylko wyciskaj je w ręcznik. A w końcówki wgniataj olejek do włosów po myciu, po wysuszeniu też.

Gość dinozaurzyca
lepiej zrob go zawsze przed umyciem,soda co prawda ma dlugi termin przydatnosci,ale ja robie zawsze przed umyciem,to tylko 2min pracy:)pozdr

Gość długowłosaszatynka
jak bym przycinała częściej nigdy bym nie zapuściła ... ale , to i tak niczego nie zmienia zciełam teraz połowe a i tak to samo - reszte robie jak mówisz ...

Gość dłudowłosaszatynka
a odżywki ? jakich używacie które sa z widocznymi efektami ?

Gość gość
To zmień fryzjerke ,bo być moze obcina cie słabo naostrznonymi nozyczkami wtedy szybciej zaczynają źle wyglądać i sie rozdwajac . Chodzisz cały czas do tego samego salonu? Niektóre mają taką taktykę dzięki temu klient musi częściej przychodzić.