Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę przytyć pomocy

Polecane posty

Gość gość

Bardzo bym chciała przytyć niestety żaden sposób nie działa, dużo jem, nie jestem chora na nic a waga ani drgnie. Może wy znacie jakieś sposoby? Jestem zdesperowana

Gość gość
Witaj, też mam ten problem właściwie od zawsze. Też lubię jedzonko, a waga ani drgnie. Przywykłam już do tego bo i tak nic nie zmienię....

Gość gość
Ja już nie wiem co robić! Wszystko na mnie wygląda jakoś źle chciałabym ważyc 50kg. A ja przy wzroście 160cm ważę 42kg to jakiś obłęd każdy myśli że nic nie jem itp:-(

Gość Atamon
A może zrób Test Obciążeń organizmu, bo może coś jednak jest na rzeczy. Może też być za dużo stresów, nerwów. Ja przy wzroście 155cm ważę 41kg i też każdy mówi, że chudziota i chyba nic nie je. Przykre to, ale nauczyłam się z tym żyć i czasem odpowiadam: "cóż zrobić taka moja uroda". Głowa do góry! Nie jesteś sama:-)

Gość stokrotka9999
Hej ja takze mam ten sam problem. Jesli na prawde zjadacie posilki o wartosci kalorii dziennego zapotrzebowania czyli jakies 2000-2500 dla kobiety, i nie tyjecie, nie macie problemow z tarczyca, to prawdopodobnie jestescie tak zwanymi "EKTOMORFIKAMI" . Dużo o tym czytalam i sądze, ze to jest ta zmora, która nie pozwala nam przytyc. Mam 168 cm wzrostu i waże 58 kg. chcialabym przytyc do 63 :(( Ale moge sie najadac nawet na noc, kolacje czekolade cala jakis batonik i waga ani rusz. Wkurza mnie to :(

Gość Atamon
A co to ektomorfik?

Gość Atamon
Dzięki

Gość stokrotka9999
Gdyby któraś z Was przytyła, dajcie znac jak to zrobilyscie hehe ;-)

Gość były chudzielec
co prawda jestem facetem, ale miałem podobny problem jak wy drogie Panie, przy wzroście 185cm ważyłem 64kg i wyglądałem jakby mnie dopiero co wypuścili z Oświęcimia ;) Pierwsze co trzeba zrobić, to zmienić dietę i nawyki żywieniowe... spożywać częściej 5-6 razy dziennie, dbać o to by produkty były wartościowe i nie "tuczyć się" samymi węglowodanami, bo do zwiększenia masy ciała potrzebne jest również białko pochodzenia zwierzęcego. Jeśli macie problem z jedzeniem, bo już nie macie gdzie tego upchnąć, to możecie wspomóc się odżywkami dla sportowców (zawsze to dodatkowe kalorie, węgle i białko) choć wiadomo że lepiej to wszystko uzyskiwać z pożywienia, ale nie zawsze ma się taką możliwość. Niedroga i całkiem dobra odżywka na masę to np. Hi Tec Whey Mass Builder do tego polecałbym dokupić białko aby uzupełnić niedobory, np. KFD 100% WPC 80.

Gość gość
To znaczy, że jednak da radę przytyć? Czyli jest nadzieja.

Gość były chudzielec
Wszystko da się zrobić, tylko niektóre rzeczy wymagają poświęcenia, zaparcia :) Ale żeby nie obrosnąć w tłuszcz, dobrze byłoby zacząć ćwiczyć... chociaż trochę, bo inaczej masy nie przybędzie co najwyżej fałda na brzuchu.