Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wywinac sie od slubu

Polecane posty

Gość gość

witam Was ... będzie niesamowicie szczerze ... jestem z moim chlopakiem 3 lata, mamy dziecko. po wspolnym mieszkaniu zaczelam dostrzegac w nim wiele wad . a coraz mniej zalet. okazal sie byc kompletnym glabem imprezowiczem w ogole czlowiek ktory zyje na innej planecie ... ma wyimaginowane marzenia wszystko w czterech literach jest tak irytujacym czlowiekiem, ze w zyciu kogos takiego nie spotkalam jedyne to jest w nim wyjatkowe. odejsc od niego nie moge bo nie mam srodkow do zycia i mam male dziecko obecnie mieszkamy na odleglosc . stalo sie tak, ze on planuje ze mna slub a ja nie wiem jak sie wywinac ... wiem , niemozliwa sytuacja ... ale jego trzeba by poznac zeby zrozumiec.

Gość gość
idż do pracy, usamodzielnij się i odejdź. Dziecko daj do żłobka, albo poproś mamę o pomoc.

Gość gość
Dlaczego nie odeszłaś od niego zanim pojawiło się dziecko?

Gość gość
zeby sie usamodzielnic potrzebuje jeszcze kilka lat, dziecko ma dopiero rok :(. to jest okropny czlowiek ... jego sposob bycia i wyimaginowany swiat jest nie do zniesienia. on ma 26 lat. wlasnie otwiera firme- kebaba twierdzi ze z tego bedziemy bogaci, wzial pozyczke 30 tysiecy funtow... kebaba otwiera w uk wraz ze soim bratem musi utrzymac siebie tam i jego brat mnie w polsce i lokal , ale on twierdzi ze bedziemy sie wozic furami. byly koszykarz mowi ze jak dziecko bedzie wieksze od razu go na kosza zapisuje i na walki bo nie moze byc c***a ... ja nie zniose tego, klamliwy typ w tej anglii siedzi chla codziennie dzisiaj wstal o jego 13.30 kompletny czubek ratuje mnie ta odleglosc ... nie musze go na codzien widziec i mam duzo czasu zeby sie uwolnic . tylko jak mam wykrecic sie od slubu?

Gość gość
nie odeszlam zanim pojawilo sie dziecko bo to byl zupelnie inny czlowiek ja mam wrazenie ze on cofa sie w rozwoju. mieszkalismy w uk na poczatku a kiedy mieszkalismy razem w jego rodzinnym miescie pojawili sie kumple itp dopiero zaczelam dostrzegac co to jest za typ ... jest niezonosny . ostatnio mialam podejrzenie raka chore wezly chlonne nikt nie wiedzial co mi jest chodzilam po lekarzach ostatnim byl hematolog zapytalam czemu nie zapyta co u lekarza a on stwierdzil, ze nie pyta o moje zdrowie bo nie wie od czego sa lekarze do ktorych chodze. wyobrazacie to sobie?

Gość gość
cham

Gość gość
Dziewczyno daj sobie z nim spokój bo jeśli to co piszesz rzeczywiście jest prawdą to w końcu będzie rozwód i po co ci to?

Gość gość
uwierzcie mi,ze to jest prawda bylo duzo wiecej sytuacji o ktorych bym mogla opowiadac ... to jest egoista kompletny zostawil nas z dzieckiem wyjechal na 2 msc niby pozniej mi grozil ze albo wyjezdzam tam albo mi zabierze srodki do zycia dlateg teraz skladam skladam i nie wiem jak wywinac sie od slubu ...

Gość gość
Usamodzielnij się.

Gość gość
ehhh ci faceci - dokładnie to samo przeżywam i w pełni rozumiem cię autorko. Po dobroci się nie da krzykiem tym bardziej nie. Też się zastanawiam co zrobić, nasza córka ma prawie dwa lata i aż mnie żal bierze, takie śliczne mądre, czułe dziecko a takich rodziców ma. tez tak myśle że jak trochę podrośnie, usamodzielnie się i odejde. I chodź by nie wiem jak mu tłumaczył, że robi źle nigdy tego nie zrozumie... tez zyjemy na odległość, jutro do niego lecimy z córką, może tam będzie coś lepiej ale wątpie. Jeszcze głupek twierdzi że popracuje rok i wracamy bo on tam pacował nie będzie, że w Polsce od razu prace znajdzie. Pół roku temu zobaczył ogłoszenie o prace w kantorze i wszystkim opowiada że wraca do Polski i będzie w kantorze pracował hahah to dopiero idiota!

Gość gość
A jakaz kretynka trzeba byc, aby zwiazac sie z takim facetem i jeszcze machnac sobie z nim dzieciaka??? :D

Gość gość
Wcale nie kretynka. Czlowieka znamy na tyle na ile nam pozwoli sie poznac. Dziecko ma rok, sa razem trzy - wiec po ok roku chodzenia zaszla w ciaze. Raczej z nim wtedy nie mieszkala (tak zakladam) wiec nie znala go dobrze. Ja uwazam, ze dopiero po zamieszkaniu ze soba i pomieszkaniu jakis czas, mozna zobaczyc jaki ktos jest (chociaz tez nie w 100%). Zupelnie inaczej wyglada takie randkowanie, a codzienne zycie. A druga sprawa, ze ona przed dzieckiem tez pewnie byla bardziej dziecinna. A pojawienie sie dziecka zmusza nas, zeby dorosnac. Niestety faceci czasami nie sa w stanie dorosnac. Mam 28 lat, pare juz ze swoim facetem mieszkam i wiem co pisze. Ps. Nie usprawiedliwiam autorki, ale wkurzaja mnie teksty w stylu"widzialy galy co braly", bo nigdy nic nie wiadomo.

Gość gość
ja tez zwiazalam sie z zupelnie innym czlowiekiem niz ten z ktorym teraz jestem;( na poczatku bylam nim zachwycona.byl oaza spokoju ktory ja tak bardzo doceniam,czuly,cierpliwy,kochajacy...a teraz masakra!nie wiem jak mozna sie tak zmienic nagle!chyba ze tak dobrze klamal;)jestem w ciazy i jest coraz gorszy wogole mnie nie szanuje,czesto wybucha,nie mam w nim wsparcia.jest mi przykro bo to nie ten sam czlowiek;/

Gość gość
I u mnie podobnie tylko skończyło się ślubem i teraz pluję sobie w brodę i to bardzo.

Gość gość
tak sie wydaje ze widzialy galy co braly ale faceci umia dobrze klamac i dopiero pozniej pokazuja swoje prawdziwe oblicze.oczywiscie sa wyjatki;)

Gość gość
Czesc kochane- tu autorka. Dawno tu nie pisalam. Czy cos zmienilo się w moim zyciu? Moze nic a moze bardzo wiele. Nie pisalam bo wszystko staralam się tlumic w sobie... Znalezc rozwiazanie wyjscie... Nie znalazlam. Kazdego dnia zastanawiam się co wtedy mialam w glowie? Dlaczego nie ucieklam. Po co tkwilam w tym wszystkim i jak moglam nie zastanawiac się co bedzie kiedys? Dziś zmadrzalam. Ciagle mysle o tym co bedzie. Wpakowalam się w takie bagno. Ja nie wiem skad ta cala rodzina się urwala. Nie poradze sobie w tym momencie. Jestem okropnie nieszczesliwa i zalamana. Ale wiecie co? Nie poddam się. Poradze sobie jeszcze nie teraz ale dziecko rosnie czas mija i wiem,ze to co jest teraz zostanie paskudnym wspomnieniem. Będę ciagnela to dalej... Ale w koncu się wykaraskam. Kiedys się uwolnie!!!