Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość top line

rodzę w 2014 jakie mam prawa

Polecane posty

Gość top line

hej dziewczyny :) Proszę o pomoc w ogarnięciu tematu- jestem w 16tyg.ciąży, od piątku z przyczyn zdrowotnych jestem na zwolnieniu :( zaczynam myśleć o przyszłości i jakoś ogarnąć i przygotować się na formalności które mnie czekają. -pracuję nieprzerwanie od 7lat w jednej firmie,po porodzie muszę wybrać macierzyński: wiem ,że mem do wyboru dwie opcje-krótszą i dłuższą -ile czasu obydwie trwają i jakie warunki im towarzyszą? -słyszałam ,że wprowadzono kryterium dochodowe i z tego tytułu ominie mnie becikowe? ( ja zarabiałam ok.2500, partner ok.2000-szystko do ręki),prawda? -wiem,że można "odpisać dziecko" od PIT-u , o jakich kwotach mowa,u którego z nas będzie to bardziej korzystne??nie jesteśmy małżeństwem - o co chodzi z urlopem "tacierzyńskim"-są to 2 tygodnie tak??ktoś mi podpowiedział,że teraz wchodzi jakiś nowy przepis ,że ojciec dziecka może być nawet miesiąc w domu równocześnie z matką dziecka-o co chodzi? Pomożecie???

Gość gość
rodzicielski . gov . pl

Gość gość
o becikowym poczytaj na jakiejkolwiek stronie mops-u, gops-u ale po prostu wejdź na miasto w którym mieszkasz

Gość gość
w sprawie odpisu zadzwoń do US

Gość gość
a na koniec polecam lekturę ustawy o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby lub macierzyństwa, którą znajdziesz na www . sejm . gov . pl